«Latvijas Mobilā Telefona rallija komandai» jauni auto un mērķi

 
15.februāris 2007 8:31

Šajā nedēļas nogalē – 17. un 18. februārī – ar ralliju „Sarma” sāksies LMT Latvijas čempionāts un kausa izcīņa autorallijā. Uz šo sacensību starta izbrauks arī trīs „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” ekipāžas – Māris Neikšāns/Māris Jēkabsons, Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals un Artis Štrauss/Raimonds Tihonovs.

Lai gan Māra Neikšāna/Māra Jēkabsona ekipāža ar pilnpiedziņas automašīnu (klasē N4) startēs tikai trešo sezonu, viņi tiek pieskaitīti Latvijas čempionāta favorītu pulkam. 2005. gadā sportisti Latvijas čempionātā palika piektie, pērn – ceturtie, bet šogad mērķis noteikti ir iekļūt medaļniekos. „Domāju, ka gaidāmajai sezonai esam labi sagatavojušies. Esam aizvadījuši vairākas treniņu sesijas, kā arī iepriekšējā nedēļas nogalē startējuši rallijā „Sampo Winter Rally” Lietuvā. Domāju, ka esam labā sportiskajā formā un arī mūsu jaunais automobilis ugunskristības Lietuvā izturēja godam,” stāsta Māris Neikšāns.

Komandas otra ekipāža Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals ir jaunpienācēji N4 klasē. Andis, kurš sevi kā atraktīvs un ātrs pilots pierādīja, braucot ar priekšpiedziņas automobiļiem, šogad startēs ar pilnpiedziņas Mitsubishi Lancer Evolution IX. „Varēšu braukt bez lieka stresa, jo pirmajās sacensībās no mūsu ekipāžas neviens augstus rezultātus negaidīs. Domāju, ka iepriekšējās nedēļas nogalē Lietuvā mums sanāca lieliska debija ar pilnpiedziņas auto – manuprāt, astotā vieta N4 klasē un 11. pozīcija absolūti ir labs rezultāts,” stāsta Andis Neikšāns. „Ar jauno stūrmani – Pēteri Dzirkalu – lieliski saprotamies. Sacīksti Lietuvā Pēteris aizvadīja ļoti profesionāli un bez kļūdām, kas liek domāt, ka mūsu sadarbība būs veiksmīga arī nākotnē.”

Šogad „Latvijas Mobilā telefona rallija komandai” pievienojušies arī Artis Štrauss/Raimonds Tihonovs, kuri startēs N3 klasē ar Renault Clio automobili. Artis komandā startēja jau pērnā gada rallijā „Latvija”, palīdzot vienībai izcīnīt 2006. gada Latvijas čempionu titulu komandu vērtējumā. Arta uzdevums 2007. gadam ir skaidrs – izcīnīt Latvijas čempiona titulu N3 klasē! Atgādināsim, ka pērn Štrauss kļuva par Latvijas čempionu junioru vērtējumā.

Kopā ar komandu uz sacensībām dosies arī Edmona Džigura/Vasīlija Kovača duets. Viņu ekipāža gan nav komandas sastāvā, taču šefību pār Džigura Mitsubishi Lancer Evo IX un sportiskās karjeras attīstīšanu uzņēmies „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” treneris un menedžeris Pēteris Neikšāns. Tādēļ visi „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” fani tiek aicināti just līdzi arī Džigura ekipāžai.

“Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” preses sekretārs
Mārtiņš Dzenītis
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti