Lielbritānijā automobiļiem uzstādīs «melnās kastes» 17

 
20.februāris 2007 8:39

Melno kastu uzstādīšana katram Lielbritānijas auto īpašniekam izmaksāšot aptuveni 600 sterliņu mārciņas. Ar šīm ierīcēm jāaprīko katrs auto, lai nodrošinātu jaunās nodokļu sistēmas darbību.

Jaunā nodokļu sistēma saucas "Pay as you drive" - transporta  nodoklis būs atkarīgs no tā, cik un kur vadītājs ar šo auto brauc.

Pēc transporta departamenta aprēķiniem, sistēmas ieviešanas maksās 62 miljardus, bet uzturēšana - 8,6 miljardus sterliņu mārciņas katru gadu. Melnās kastes sistēma varēšot sekot līdzi katrai mašīnai, tam gan nepieciešams uzstādīt radiouztvērējus ik pēc 500 metriem. Starp citu, tūristiem, kas apmeklēs Lielbritāniju ar auto, nākšoties šo melno kasti iznomāt...

Protams, tie ir lieli izdevumi gan automobilistiem, gan arī pašai valstij, bet eksistē vēl viena problēma - ierēdņiem, kas sekos līdzi sistēmas darbībai, būs pieejama informācija par katra cilvēka pārvietošanos pa valsti. Transporta departaments sola, ka informācija būšot konfidenciāla, bet ne visi tam tic...

Agrāk gan tika ziņots, ka jaunās sistēmas "Pay as you drive" pretinieki jau bija savākuši 1,5 miljonus parakstu, lai atteiktos no tās ieviešanas. Lielbritānijas premjerminitrs Tonijs Blērs apsolījis uzrakstīt un nosūtīt epastu katram, kas parakstījies uz šī protesta - vēstulē tikšot izskaidrots par jaunās sistēmas priekšrocībām.

lenta.ru
 
Visi komentāri
 
226711. viesis 20.februāris 2007 9:12
0 0 Atbildēt

>>>Tonijs Blērs apsolījis uzrakstīt un nosūtīt epastu katram, kas parakstījies uz šī protesta.

1) Ta nu ar ieguldījums, viens pogas klikšķis un "send to all" ... :)

2) gan jau varēs to mello kashteli nokniebt nost un atstat garāžā kamēr pats brauc pa meitām...

226713. viesis 20.februāris 2007 9:20
0 0 Atbildēt

Bet vairāk tas izklausās pēc - mēs konfidenciāli gribam zināt, kurp tu brauc... :D

226714. viesis 20.februāris 2007 9:23
0 0 Atbildēt

Incanti cik gan stulbam jaabuut lai shitaadu sisteemu gribeetu savaa mashiinaa ??? Un tad veel taads siikums kaa uzglabaat shos datus zinaamu laiku, lai vareetu pieraadiit ka esi vai neesi braucis, ja nu leikas ka valdiiba piesuutiijusi lazhu.

Tad jau labaax buutu variants ka visas mashiiinas pieder valstij un to vienkaarshi aizej uz jebkuru staavietu un panjem sev kaadu vajag auto konkreetajam briidim. :)

226715. viesis 20.februāris 2007 9:24
0 0 Atbildēt

Tas bus beigas autotransportam UK! Anglija jau ta ir Big Brother zeme,jo tik daudz kameru nav nekur citur pasaule-ari atruma,kuras driz bus vel vairak. Ta melna kaste bus kartejais veids ka izkast vairak naudas no autobraucejiem,jo valdiba plano plest pat dazkart 1.34£ par katru nobraukto judzi+cilveki ja parsniegs kaut nedaudz atrumu,tiks automatiski drateti,jo kads aptaukojies labi apmaksats idiots tos veros visu laiku+te vienmer bus kriminali,kuri izmantos konfidencialo informaciju savos nolukos.

226722. viesis 20.februāris 2007 9:34
0 0 Atbildēt

jā no Big Brother viedokļa vislabākais, kas var būt. Var kontrolēt arī ātrumu garākos posmos - no viena kontrolpunkta līdz otram, turklāt automātiski ,ar datoru - un dot signālu policim, ja pārsniedz, savukārt, ja kaste pieslēgta stacionāri garāžā, bet jūs aptur policists - bet "kastes sistēma" signalizē, ka auto jābūt citur -sods par blēdīšanos utt,.utjp.

226727. viesis 20.februāris 2007 9:55
0 0 Atbildēt

Bet vipsaar jau ja taa padomaa kaada jeega no visas taas elektronikas, tad buutu njeemushi vienreiz likushies mieraa un iznjeemushi no satikmes cilveekfaktoru vispaar, lai mashinu vada kompis un miers, citaak taas fool proof sisteemas cilveeku muljkjiibas ierobezjoshanai saak sataadiit ljoooti lielu automashinais cenas. IMO ar komi pie stuures sanaaktu pat kopumaa leetaak. CP vairs nevajadzeetu kjert kriminaaljus kas paarvietojas ar auto. Uz celja nevienu nebuutu jaakjer. Vislielaakie kriminaalji buutu hackeri. :)

226742. viesis 20.februāris 2007 10:22
0 0 Atbildēt

Baigi labā doma!! Davai nebūvējam to koncertzāli, bet saliekam šādu kasti domnieku un deputātu auto! Ta lai visa valsts Internetā var skatīties kurš deputāt brauc makšķerēt, kurš medībās :)

226758. viesis 20.februāris 2007 10:59
0 0 Atbildēt

nee nu bet kadas mulkiibas saraxtitas, ik peec 500 metriem, a ja es braucu pa lauku apvidu? ko kkur pa mezu plavu takam ari liks tas kastes? Turklat realu labumu neredzu, vai tad masinas nav odometra vai? normali teh skate pastas cik noripots un tik stapme cenu, nu ok kurs tad nevar tos ciparus pagriest atpakal, drizak drosakus odometrus salikt. Protams tad valsts nezinas kur tu brauc. Tacu tad jau tas velk uz cilvektiesibu parkapumu, un izspiesanu, tadas cenas 600 ls par kasti, un tad vel tadas summas par km.

Cik tad izmaksas fures braucieni?

Vai ja izmanto privato lidmasinu, helihopteri, patvietoties nesanak letak?

Un man likas ka pie mums valdiba ir pilniigi idini....

226765. viesis 20.februāris 2007 11:31
0 0 Atbildēt

Vai tad akcizes nodoklis nav "Pay as you drive"??? Sis jau atskirsies pamata tikai ar to, ka tagad lielais bralis ari zinas kur un kad tu brauc.

226766. viesis 20.februāris 2007 11:32
0 0 Atbildēt

A bet ar veļuku tad sanāk, var močīt kur gribi? Laikam drīz Anglija atgriezīsies flintstonu laikos, tikai dauz modernākiem kājminamiem braucamjiem :)

226768. viesis 20.februāris 2007 11:38
0 0 Atbildēt

muļķības, tas nekad nonotiks, tikko runāju ar čomu no Anglijas, drīzāk būs 10 miljoni cilvēku, kas nekad nereģistrēs savus auto, kā jau daudzi līdz šim dara

226786. viesis 20.februāris 2007 12:48
0 0 Atbildēt

Neviens jau neliedz to melno kasti sabojat tiiri elektroniski. Ja to pareizi dara, bus loti gruti pieraadiit, ka kaste mirusi tisham...

manuprat tas vienkarshi neies cauri... Vismaz es tadaa gadijumaa vispar atteiktos no sava auto vai arii brauktu nelegaali. nee, man nekas nav sleepjams, tacu dziivot ar apzinju ka mani visu laiki izseko- arii nevaru.

226827. viesis 20.februāris 2007 14:26
0 0 Atbildēt

Gan jau mūsu varonīgie KNABisti šo ideju piefiksēs ,bet atšķirībā no britiem - šis "melnās" kastes deputātu, ministru,tiesnešu un advokatu automašinās iemontēs slepeni un uz nodokļu maksātājun rēķina. Pieļauju, ka vietējā lietojuma "melnās" kastes būtu uzlabota modeļa - ar visu auto salonā notiekošo sarunu noklausišanās un video DVD ieraksta iespēju.

226853. viesis 20.februāris 2007 16:46
0 0 Atbildēt

Uz fūrēm jau tādas lieto, lai iekasētu nodokli par km/ceļa lietošanu. Bet nu vel tas uz policejiskas valsts pusi :(

226859. viesis 20.februāris 2007 17:23
0 0 Atbildēt

un mēs vēl cepamies par mūšu "lēto" koncertzāli. britu deputāteļi miljardus gatavi nokāst par melnām spičkastēm

226868. viesis 20.februāris 2007 20:27
0 0 Atbildēt

Jus parezi spriezat,jo Britu pie varas eso$ie skopie,parmaksatie birokrati mekle jaunus veidus ka iedzivoties kartejo reizi uz autobrauceju rekina ar satelitsistemas palidzibu,Anglija vispar pilnigi viss ir aplikts ar mezonigu nodokli,velviena zadziba likuma varda ir obligata autoapdro$ina$ana,cilveki maksa dazkart 4-5 reizes vairak apdro$ina$ana uz gadu neka pats autin$ verts-es runaju par tuksto$iem £££££ gada un ne par kadu Ferrari,bet par kaut 5+gadus kadu vecu 1.2+ mistkasti-kadam laikam par karu Iraka un imigrantiem no Pakistanas ir jamaksa un $ini gadijuma tie ir autovaditaji. Man radinieki tur dzivojo$ie zinjo kad driz valsti vadzis luzis,jo jau $obrid valsts gada izslauc no iedzivotajiem visadu veidu nodokljos no cilveka aptuveni 50% no vinja ienakumiem un pats galvenais kad paliek skopaki! Nav jabrinas kad vietejie muk uz Spaniju dzivot,bet visadi Polji,Lietuvie$i savas letajas trenu$kas un Pakistanji dodas uz UK zilijonu apmera,dzirdets pat tika kad Anglija driz paradi$oties celjazimes Polju valoda,jo tumsonjas nespej dauzit visu ko var sadauzit uz celja un bezcelja,nemacedami partulkot celjazimes sava $laceku mele,jo prata laikam pamaz lai pamacities Angleni. Imperija valdija par puspasauli paris gadsimtus atpakalj,tagad drate pa$i sevi,izdaljadami par brivu majas, dasnus bezdarbnieku pabalstus kautkadiem imigrantiem no Pakistanas un Indijas utt,kuri ja kads grib zinat tie biezi vien parsniedz vidusmera Anglja algu,taja pa$a laika esot valsts ar vieniem no lielakajiem nodokljiem pasaule........nav jabut politikim ar gradu ignorance, lai saprastu kad sistemaa kautkas luzis,pareiz veltak Anglji naca ar jauniem nodokljiem klaja,jo luk jacinas ar pasaules sasil$anu! Resnie Amerikanji ,Kinie$i un Indie$i tik smejas par to,jo tie izgruz visvairak kaitigos gruzus atmosfera,bet aiznjemti parak ar naudas taisi$anu,nevis kautkadu siltumefektu,protams skopie Briti,kuri izgruz tikai 0.9% no visam toksiskajam vielam uz pasaules uzreiz redz kartejo iespeju ka iedzivoties atkal uz motoristiem un netikai, uzreiz paradas jauns nodoklis uz letajam aviobiljetem,4x4 automa$inu ipa$niekiem celju nodoklji tri$kar$ojas utt.............paliekat vien Lv,jo driz UK nebus ko darit!:):)

226881. viesis 20.februāris 2007 22:42
0 0 Atbildēt

mja, neviens jau arii neliedz lietot radio jammerus, ja kas. Pavisam nevainigs veids. :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti