Notiks biodegvielas attīstības padomes sēde 1

 
14.marts 2007 0:05

Šodien Ekonomikas ministrijā notiks Biodegvielas attīstības konsultatīvās padomes pirmā sēde. Sēdes darba kārtībā ir jautājumi par situāciju biodegvielas ražošanā, normatīvo aktu pilnveidošanu biodegvielas apritē un sabiedrības informēšanas pasākumiem.

Padomes mērķis ir koordinēt Biodegvielas likuma īstenošanā iesaistīto institūciju darbu. Padomes funkcijas ir sekmēt vienotas valsts politikas izstrādi un īstenošanu biodegvielas nozarē, piedalīties Eiropas Savienības un valsts biodegvielas politikas veidošanā un īstenošanā, piedalīties nacionālo interešu noteikšanā attiecībā uz Eiropas Savienības tiesību aktu projektiem biodegvielas jomā un veicināt biodegvielas nozares attīstību un Latvijas uzņēmēju konkurētspēju starptautiskajā tirgū.

Padomes uzdevums ir analizēt biodegvielas nozares stāvokli valstī, izstrādāt ieteikumus par biodegvielas nozares attīstību, sagatavot priekšlikumus par nepieciešamajiem normatīvajiem aktiem biodegvielas nozarē, nepieciešamības gadījumā sniegt atzinumus par attiecīgajiem normatīvo aktu projektiem un analizēt biodegvielas nozares attīstības politikas dokumentus un paust viedokli par tiem.
Padomei ir tiesības atbilstoši kompetencei pieprasīt un saņemt no valsts un pašvaldību iestādēm, kā arī komercsabiedrībām un nevalstiskajām organizācijām padomes uzdevumu izpildei nepieciešamo informāciju, veidot darba grupas, lai sagatavotu padomes sēdēs izskatāmos jautājumus un dokumentu projektus, un pieaicināt ekspertus - attiecīgās nozares speciālistus, sniegt ieteikumus par nepieciešamajiem grozījumiem likumos un citos normatīvajos aktos, kas saistīti ar biodegvielas nozari.

Padomes sastāvā ir Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas, Finanšu ministrijas, Satiksmes ministrijas, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas, Zemkopības ministrijas, Vides ministrijas, Valsts ieņēmumu dienesta, Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes un nozares komersantus apvienojošas nevalstiskās organizācijas pārstāvji. Padomes priekšsēdētājs ir ekonomikas ministrs.
 
Visi komentāri
 
229061. viesis 14.marts 2007 19:22
0 0 Atbildēt

:) Labi, sen bija laiks, bet tagad vēl var paspēt. Jo tuvāk līdz rapša spiedei un rūpnīcai, jo mazāka pašizmaksa.

Nu un braukšana ar tīru rapša eļļu to uzsildot, kā to dara iecavnieks.lv arī ir laba lieta.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 2

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti