Raikonens uzvar debijas sacīkstē Ferrari 1

 
19.marts 2007 0:00

Par lielu prieku "Ferrari" faniem 'postŠūmahera' ēra vienībā ir sākusies perfekti - ar pārliecinošu Kimi Raikonena panākumu Austrālijā: pirmā starta vieta, ātrākais aplis sacīkstē, visvairāk apļi vadībā un, protams, uzvara. Abiem "McLaren" pilotiem Alonso un Hamiltonam tā arī neradās reālas iespējas apdraudēt Raikonena vadību Melburnas trasē.



Aiz Raikonena uzvaras otrs nozīmīgākais panākums noteikti ir Luisa Hamiltona goda pjedestāls. Šobrīd pat nav tiks svarīgi vai zaudējums savam komandas biedram Alonso pēc spāņa otrā boksu apmeklējuma bija komandas taktika vai divkārtējā pasaules čempiona pieredzes izpausme, jo jau pirmais posms pierādīja, ka Rons Deniss nav kļūdījies pirms 10 gadiem piesaistot britu savai vienībai.

Starta manevrs Hamiltona izpildījumā bija visas sacīkstes pērle: brits startēja no ceturtās starta vietas, taču Roberts Kubica pirms pirmā līkuma ar agresīvu presingu bija jau priekšā Hamiltonam un iespieda "McLaren" debitantu trases iekšmalā. Tomēr Luiss strauji mainīja virzienu un, izbraucot līkuma ārmalā, apsteidza gan Kubicu, gan pārsteidza savu komandas biedru Alonso, kurš tobrīd jau bija zaudējis otro vietu otram "BMW Sauber" pilotam Nikam Haidfeldam, kurš sacīksti sāka ar mīkstajām riepām.

Turpinot par "BMW Sauber" vienību jāsaka, ka pilnībā apstiprinājās abas pirmssezonas prognozes par Mario Tīsena vadīto komandu. Vispirms BMW tiešām ir ļoti ātri un ne tikai kvalifikācijas režīmā. Ātruma ziņā tika zaudēts tikai "Ferrari" līderim, taču daļēji pievīla mašīnas izturība, par kuru šaubījās daudzi eksperti - Roberts Kubica dēļ pārnesumu kārbas defekta zaudēja stabilu piekto vai pat ceturto pozīciju.



Pirmais boksu apmeklējumā no otrā pozīcijas devās Haidfelds un tobrīd viņš līderim Raikonenam jau zaudēja 11 sekundes. Abi "McLaren" piloti pirmo boksu apmeklējumu veica pāris apļus vēlāk par Raikonenu un līdz ar to Luisam Hamiltonam bija iespēja pabūt arī sacīkšu vadībā. Pēc boksu apmeklējumiem Raikonena pārsvars pār otro vietu saglabājās 12 sekundes un vairs nebija nopietnu šaubu par somu pilota 10.uzvaru Formula 1 karjerā un pirmo kopš 2005. gada oktobra.

Otrajā boksu apmeklējumā Alonso spēja apsteigt Hamiltonu, jo palika trasē divus apļus ilgāk un veica tos perfekti. Turklāt šo divu apļu laikā Hamiltona ceļu aizšķērsoja viens no 'nepaklausīgākajiem' atpalicējiem Takuma Sato.

"Renault" komandai, kura Melburnā bija triumfējusi iepriekšējās divas sezonas, nācās samierināties ar Džankarlo Fisikellas piekto vietu. Turklāt pēdējos apļos Fisi nācās pasvīst, lai atsistu Felipes Massas, kurš izmantoja viena boksa apmeklējuma stratēģiju, uzbrukumus. Otrs "Renault" pilots Heiki Kovalainens finišēja 10.vietā un savā debijas sacīkstē izskatījās pagalam apjucis - regulāri izbraucot no trases un līdz ar to zaudējot pozīciju punktos.

Stabilu sacīksti aizvadīja Niko Rosbergs, kurš jau sacīkstes sākumā skaisti apdzina "Williams" dzinēju piegādātāju vienības pilotu Ralfu Šūmaheru un kā izrādījās vēlāk ar to nodrošināja sev septīto vietu, jo "Toyota" pilots finišēja astotais.

Mājnieks Marks Vēbers ilgi turējās septītajā vietā, tomēr bija spiests atdot pozīcijas un finišēt 13. Turklāt austrālietis pamanījās sagriezties boksu celiņā pirms pašas iebraukšanas boksu teritorijā. Otrs "Red Bull" pilots Deivids Kulthards izstājās pēc efektīvas sadursmes ar Aleksu Vurcu, kurš 'aizvēra vārtiņus' priekšā pārgalvīgajam skotam.



Kopumā sacīkste Melburnā šoreiz nebija notikumiem tik pārpilna kā iepriekšējos gados un arī intriga par uzvaru izkusa visai ātri. Taču jau tagad varam izdarīt pirmos secinājumus - lielā mērā ir attaisnojušās prognozes gan par "Ferrari" nelielo pārsvaru, gan par "McLaren" un "BMW Sauber" spēkiem un jo īpaši par Luisa Hamiltona talantu. Nākamais posms, kurā varēsim vērot kā attīstās notikumi Formula 1 čempionātā, notiks pēc trim nedēļām Malaizijā.

www.f1.lv
 
Visi komentāri
 
229284. viesis 19.marts 2007 0:39
0 0 Atbildēt

ja šīs vel būtu priecigāks uz podiumā......

bet šis ka īsts somu alkoholiķis pirmais iedzera šampi - pacienāja Todu... un gandrīz pudeli atdeva komandai.... psc vienkarši... taupīgs .... emociju pa min.... ta drīz viņam komanda nodzersies..... ;) :D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 2

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti