Supermoto un mazmoto atklāj sezonu 1

 
24.aprīlis 2007 0:52

Ar sporta kluba „Motodroms” organizētajām sacensībām, motobraukšanas sezonu atklāja Baltijas valstu labākie supermoto braucēji. Līdztekus pieaugušajiem 333 sporta kompleksa trasē devās arī Latvijas mazmotošosejas čempionāta dalībnieki, kuri cīnījās par „Maxmoto”balvām.



Pavasara mainīgie laika apstākļi sagādāja nopietnu rakstura un tehnikas pārbaudījumu ne tikai  pašmāju braucējiem, bet arī viesiem no Lietuvas, Igaunijas un Somijas. Slapjš sniegs, nulles temperatūra un vēja brāzmas lika nedaudz piekoriģēt braucienu ilgumu, bet tas nemazināja trasē notiekošo cīņu spraigumu.

Interesanti izvērtās supermoto hobija klases braucieni, kur līderi mainījās vairākkārt un tikai pāris kritieni neļāva uzvarēt pašmāju Mārtiņam Valdusam, kurš motošosejas motociklu nomainījis pret supermoto un ļoti veiksmīgi debitē sev neierastajā disciplīnā. Stabilāk braucot, divu braucienu kopsummā uzvar lietuvietis Ruslanas Bikovas. Mārtiņš otrais, bet trešo goda pjedestāla pakāpienu ieņem igaunis Mikk Heina. Atpaliekot par diviem punktiem ceturtais ir Kaspars Tucis, Gastons Jaubrālis un Vadims Frolovs paliek sestais un septītais. Ainārs Veidemanis saņem ieskaiti par devīto vietu.



Open klases braucieni izvēršas par Somijas braucēju savstarpējo cīņu arēnu, kur veiksmīgāks izrādās Mikko Koskinens. Labākais no pašmāju braucējiem, Jānis Saļms ir divpadsmitais, Dzintars Baltais – trīspadsmitais, bet Andis Dābols – piecpadsmitais.

Supermoto klasē līdz 85ccm uzvara otrajā braucienā ļauj triumfēt kopvērtējumā jaunajam somam Toni Jarvela. Trešais abos braucienos un kopvērtējumā – Matīss Dābols.



Ekstremālie laika apstākļi sagādāja papildus rūpes Latvijas mazmotošosejas čempionāta braucējiem, kuru rūpīgi noregulētā divtaktu tehnika brīžiem sagādāja vairāk rūpju, kā slidenā un aukstā trase. Junioru ieskaitē pirmo vietu izcīnīja skuteru klases pēdējo gadu neapšaubāmais līderis Armands Leitāns. Valtera Ķikusta otrā vieta ir jāuztver, kā mācībstunda viņa motopulciņa audzēkņiem un stimuls pilnveidot savas braukšanas prasmes. Garijs Rožkalns ar trešo vietu mazmotošosejā tikai iesildās, jo viņu gaida starti arī lielajā motošosejā 125 ccm klasē. Jaudīgākajā Senioru klasē uzvar Artūrs Brigzne apsteidzot Andri Krištabānu un Rihardu Baldiņu. Moto 400 klasē triumfē     pieredzējušais Kaspars Brigzne. Dāvis Liepiņš un  Vadims Golubcovs attiecīgi ieņem otro un trešo vietu. Braucienu pārtraukumos notika arī pocket bike demo braucieni.

Nākošās Latvijas mazmotošosejas čempionāta sacensības vienlaicīgi ar Latvijas supermoto posmu 3.jūnijā Madonā.

Tāls Meļķis
LaMSF Motošosejas komisijas vadītājs
 
Visi komentāri
 
232753. viesis 24.aprīlis 2007 10:41
0 0 Atbildēt

pēdējā bilde labu labā...:)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti