Autokross: Aldis Zēbergs trešais Bauskā!

 
28.maijs 2007 14:41

„Mūsas” trasē Bauskā aizvakar un vakar risinājās Eiropas autokrosa čempionāta trešais posms. Tajā lielisku rezultātu „Divīzija 1” klasē uzrādīja Latvijas sportists Aldis Zēbergs, finišējot trešajā vietā.

Sacīkstēs, kuras gan no sportistu, gan no skatītāju puses bija neredzēti kupli apmeklētas, netrūka ne sīvu cīņu, ne avāriju un lielisku rezultātu gan no Latvijas, gan Lietuvas sportistu puses. Ne velti jāpiemin Lietuva, jo no šīs valsts uz Bausku bija ieradušies vairāki tūkstoši autosporta fanu.


Aldis Zēbergs Bauskā izcīnīja trešo vietu. Attēlā - cīnoties ar citu Latvijas pārstāvi Jāni Bogdanoviču Bauskas sacīkstes A finālā. Foto autors - Jānis Barbars (www.rallyemotions.net)

Divīzija 1 klasē mūsu cerības tika liktas uz Jāni Bogdanoviču, kurš finālam kvalificējās pirmajā rindā, un Aldi Zēbergu, kurš uz fināla startu stājās otrajā rindā. Sekmīgāka sacensība padevās Aldim Zēbergam, kurš savu Toyota Corolla aizstūrēja līdz trešajai vietai aiz lietuvieša Nerijusa Naujokaiša un itāļa Kristiana Džarolo. Piedzīvojis sadursmi pirmajā līkumā un apskādējis mašīnu, Jānis Bogdanovičs finišēja septītais.


Aldis Zēbergs

Divīzijā 3A notikumiem pilnu sacīksti aizvadīja Jānis Boks. Sacīkstes laikā piedzīvojis vairākas avārijas, reizi pat mainījis motoru un trīsreiz ļoti atbildīgos brīžos sagriezies trasē, Jānis tomēr spēja izcīnīt septīto vietu, kas, ņemot vērā visus minētos apstākļus, ir lielisks rezultāts. 11. vietā palika Anatolijs Abramovs, 12. Oskars Justaments, 15. Armands Hohfelds, 17. Guntis Kļaviņš, 18. Arūns Matulēns. Dubultuzvaru šīs sacīkstes ātrākajā klasē izcīnīja Čehija – Ladislavs Hanāks pirmais, Petrs Švestka otrais. Trešais – vācietis Kristians Freišlads.

Divīzijā 3 diemžēl uzreiz aiz finālistu svītras – 11. vietā – palika Aleksejs Jalūņins. Bet uzvaru izcīnīja vācietis Deniss Engels, aiz sevis atstājot tautieti Mihaelu Budelmeijeru un holandieti Vīliju Albersu.

Nacionālajā klasē, kur sportisti cīnās par Rīgas Brīvostas kausu, visi gaidīja cīņu starp brāļiem Dambjiem un Ulvi Bujānu. Finālā diemžēl šis cīniņš tā arī īsti neiesākās – Kaspars Dambis izstājās ar motora defektu, bet Kristaps Dambis vienkārši netika līdzi Ulvim Bujānam. Sacīkstes finišu Bujāns sasniedza cēlā vientulībā, lieliski atzīmējot savu 18. dzimšanas dienu. Šī Ulvim bija pirmā uzvara viņa autokrosista karjerā. Otrais palika Rolands Jaunzems, trešais – Agris Zirnis. Kasaprs Dambis, kļūdījies vienā no līkumiem, sacensības pabeidza piektais. Pēc finiša Ulvis īpaši uzslavēja mehāniķus, kuri sagatavojuši lielisku automašīnu, pirms Bauskas sacensības veicot tajā diezgan ievērojamas pārbūves.

Eiropas autokrosa čempionāta posma „Mūsas” trasē Bauskā ģenerālsponsori ir Latvijas Mobilais Telefons un SEB Unilīzings, bet galvenie sponsori – Neste, Aldaris, Mazda, Alexela, Ipalco Rīga un Mažeiķu Nafta.

Eiropas autokrosa čempionāta posma Bauskā
preses sekretārs Mārtiņš Dzenītis.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti