Noslēgusies CSDD rīkotā akcija «Orgānu donori» 12

 
8.jūnijs 2007 0:07

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) noslēdz sabiedrībā plašas diskusijas izraisījušo akciju "Orgānu donori". Tās nolūks bija atgādināt autovadītājiem par ātruma pārsniegšanas bīstamību, kā arī aizdomāties par savas dzīvības vērtību un uzlūkot nāves varbūtību citām acīm.

Akcijas ietvaros, paralēli reklāmām televīzijā, radio un presē, Valsts policija organizēja reidus, kuru ietvaros galvenā uzmanība bija vērsta uz braukšanas ātruma pārkāpšanu. Katrs aizturētājs tika aicināts parakstīt akcijas "Orgānu donori" apliecību. Lai gan šis paraksts bija simbolisks, daudzi autovadītāji atzina, ka šis aicinājums skāris viņus personiski un licis aizdomāties par eksistenciāliem jautājumiem un savas rīcības (pārkāpuma) saderību ar reālajiem mērķiem (vēlmi dzīvot).

Akcijas rīkotāji atgādina, ka, lai kļūtu par orgānu donoru, nepieciešams personiski ierasties kādā no PMLP nodaļām, uzrādīt personu apliecinošu dokumentu un aizpildīt speciālu iesniegumu.

"Orgānu donora apliecība" vienlaikus aktualizēja arī orgānu donoru problēmu Latvijā. Akcijas laikā P.Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Transplantoloģijas nodaļa ik dienu saņēma neskaitāmus zvanus no cilvēkiem, kuri interesējās par iespēju ziedot savus orgānus. Arī nesen veiktais "Eurobarometer" pētījums apliecina, ka 29% Latvijas iedzīvotāju pēc letāla negadījuma novēlētu savus orgānu citiem.

"Lai arī savu atbalstu kļūt par orgānu donoriem izteikusi gandrīz trešdaļa Latvijas iedzīvotāju, ar oficiālu iesniegumu pēc nāves savus orgānus novēlēt transplantācijas vajadzībām Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē vēršas ļoti nedaudzi. Tomēr priecē fakts, ka arvien vairāk piederīgo pēc tuvinieka nāves piekrīt mirušā cilvēka orgānus izmantot transplantācijas vajadzībām," atzīst "Balttransplant" Latvijas nodaļas vadītājs, ķirurgs Sergejs Truškovs.

Šogad autovadītāju skaits, kas sodīti par braukšanas ātruma pārsniegšanu, pieaudzis par 36%. Policijas rīkoto reidu laikā ik dienu tika aizturēti vairāk nekā 400 autovadītāji. Kopumā akcijas laikā par ātruma pārsniegšanu sodīti 6462 pārgalvīgi autovadītāji.

Valsts policijas Ceļu policijas biroja priekšnieks Edmunds Zivtiņš atzīmēja, ka turpmāk policija vēl nopietnāk plāno vērsties pret satiksmes noteikumu pārkāpējiem.

Atgādinām, ka CSDD sadarbībā ar Valsts policiju un Latvijas Transplantācijas centru akciju "Orgānu donori" uzsāka 17.maijā, aicinot pārgalvīgos un agresīvos autovadītājus aizdomāties un, pirms lidot kā raķetei, novēlēt savus iekšējos orgānus cilvēkiem, kuri, balansējot uz dzīvības un nāves robežas, gaida savu kārtu sirds vai nieru transplantācijas operācijai.

Sagatavots pēc www.atverts.lv materiāliem
 
Visi komentāri
 
235332. viesis 8.jūnijs 2007 0:31
0 0 Atbildēt

Kad beigsies tie murgi no Zivtiņa puses??? Atraduši jājamzirdziņu ''atruma pārsniedzēji'' Zivtiņ, kad tiks izķerti tie, kuri apdzenot izraisa avārijas situācijas un nodzen pretīm praucošos auto no brauktuves vai ieteš purnā??????????????????????

235333. viesis 8.jūnijs 2007 1:00
0 0 Atbildēt

Un kad CSDD priekšnieksam kāds ierādīs, kur var ieslēgt pagrieziena rādītāju?

235337. viesis 8.jūnijs 2007 6:49
0 0 Atbildēt

kaukas ar akciju nav kaartiiba, ja tik maza atsauciiba un tik maz piesakaas ziedot savus orgaanus. mozh, Zivtinja kungs, vajadzeetu dariit nedaudz savadaak - piemeeram: ja mani aptur CP par aatruma paarsniegshanu un man ir liidzi dokuments, kas apliecina ka esmu piekritis ziedot savus orgaanus, varbuut tad vareetu man iedot 50% atlaidiiti no sodinja, ko!?? :) ja pienjemsiet shaadu likumu - es apsolu, ka ziedoshu savus orgaanus.......un ne tikai savus - sievasmaates aknas arii noziedoshu... :D un man pat liekaas, ka buus ne tikai ziedotaaju vairaak, bet arii pashu orgaanu reaalais piepluudums buus kaa likts.......

bet ja godiigi - man tieshaam zheel to cilvecinju, kam nepiecieshama reaala paliidziiba (orgaani) lai vareetu pilnveertiigi dziivot vai pat izdziivot :(.....tachu mani nez kapeec maac aizdomas, ka muusu kirurgi un citi kungi ir izdomaajushi kaa atkal piepildiit kabatas - teiksim, paardodot tos muusu orgaanus uz aarzemeem...

235338. viesis 8.jūnijs 2007 8:06
0 0 Atbildēt

Un kaarteejie paarsimt tukstoshi izkaisiiti veejaa :D

235340. viesis 8.jūnijs 2007 8:46
0 0 Atbildēt

Noķēra vairāk ātrumpārkāpēju ... ne jau pārkāpēju palika vairāk, bet policija vairāk noķēra.

Policijai, apturot par ātrumu, vajadzēja piedāvāt izvēli: maksāt sodu vai aizpildīt iesniegumu par orgānu ziedošanu. Daudz donoru būtu ieguvuši.

235343. viesis 8.jūnijs 2007 9:21
0 0 Atbildēt

Donoru būtu vairāk, ja to ātrumu neierobežotu!

Vai daudzi no Jums ir pārbaudījuši savu tuvinieku komplektāciju pirms aprakšansa, vai krematorija ugunīm?

Dakterīši taču katru nelaimes gadījumu izmeklē, it īpaši kriminālistikas morgā!

235356. viesis 8.jūnijs 2007 11:17
0 0 Atbildēt

Ideotiska akcija + Video reklāma - garām pēdējā kadrā motociklists nebija vainīgs - a skatoties video - var saprast, ka tas ir motobraucēja vainas dēļ

235394. viesis 9.jūnijs 2007 1:08
0 0 Atbildēt

Nu ko ņemas, tas atļautais ātrums ir par mazu, no padomjlaikiem palicis, bet tehnika ta cita. Varbūt vispār ierobežotājus salikt mašīnām lai ātrāk par 100km/h neiet? vismaz 130 jāatļauj, a svādāk bīstami. Ar 90km/h braucot no garlaicības var aizmigt pie stūres. Tā ar tās avārijas rodas

235395. viesis 9.jūnijs 2007 8:25
0 0 Atbildēt

Problema tada, ka celji arii palikushi no padumjo laikiem

212.93.97.131

Nokia6233/2.0 (04.52) Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1

235411. viesis 10.jūnijs 2007 22:24
0 0 Atbildēt

Šodien braucu no Salacgrīvas un tieši autiņā runājam par to, ka reāli visbīstamākie ir onkas ar veciem pasātiem, sierrām u.c. drazu. Pie Korandes tieši avārija un kā jums liekas kas sadūries? 3 veci fordi, no kuriem viens sierra.

235428. viesis 11.jūnijs 2007 9:59
0 0 Atbildēt

bet fizika palikusi veel no Aristotela laikiem - aatraak skriesi - lielaaka kotlete buusi. par daudz samalsi savus orgaanus un nevarees pat ziedot.

sodu par aatruma paarsniegsanu vajadzeetu exponenciaalu - ja virs atlautais+20 tad - sods viena akna.

izgrieshana uz vietas, lai cilveekam nav jaastaav rindaas uz nodosanu.

uzreiz visi mieriigaak brauktu.

235625. viesis 12.jūnijs 2007 21:56
0 0 Atbildēt

atrumu vajag pacelt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti