Autotreks: Kasparovičs turpina uzvaru gājienu

 
12.jūnijs 2007 11:35

Aizvadītajā nedēļas nogalē Jēkabpilī tika aizvadīts Latvijas autotreka čempionāta 2. posms. Kā jau tika prognozēts iepriekš, uzvaru izcīnīja vietējais sportists Aldis Kasparovičs, kurš kļuvis par vairāk nekā pārliecinošu līderi Latvijas čempionāta kopvērtējumā.

Svētdienas sacensībās Kasparovičs uzvarēja visos braucienos, izņemot vienu, kurā nopelnīja diskvalifikāciju. Lai arī Alda uzvara likās kā viegls izbrauciens pakaļ kausam, pats divkārtējais Latvijas čempions to noliedza un teica, ka jācīnās esot bijis līdz pēdējam braucienam.

Kā jau pirms sacīkstes tika prognozēts, nopietnu konkurenci Aldim sastādīja smiltenietis Raimonds Tiltiņš. Autokrosa meistars trekā startēja pēc ilgāka pārtraukuma, taču spēja cīnīties par uzvaru un galu galā tikai pēdējā finālbraucienā bija spiests kapitulēt Aldim Kasparovičam. Sacīkšu noslēgumā Tiltiņam bija vienāds punktu skaits ar jēkabpilieti Kasparu Skrūzmanu, taču pārbraucienā ātrāks bija Skrūzmans, izcīnot pelnītu otro vietu. Raimonds Tiltiņš šajās sacīkstēs trešais.



Pēc sacīkstes Raimonds Tiltiņš atzina, ka nedaudz uzlabojot mašīnu spētu noķert un apdzīt Aldi Kasparoviču, uz ko nākamajā posmā arī tiekšoties. Savukārt Kaspars Skrūzmans uzslavēja mehāniķus par lieliski sagatavoto automašīnu un apliecināja vēlmi cīnīties par labāko trijnieku katrā posmā.

Pirmo reizi startējot finālbraucienos, ceturtais palika jēkabpilietis Jolands Dišlers. Uzreiz aiz fināla palika Kaspars Ģirģens (zaudēja Dišleram pārbraucienā par vietu finālā), Jānis Ikers, Kristaps Kasparovičs un Aivars Vindulis. Lieliski sacensību aizvadīja arī 13 gadus vecais debitants Konstantīns Calko, kurš nobrauca bez kļūdām, vienā braucienā pat uzvarēja un galu galā izcīnīja 10. vietu.

Latvijas čempionāta kopvērtējumā pārliecinošā vadībā ir Aldis Kasparovičs, bet interesanta ir cīņa par tālākajām vietām – kopvērtējuma otrās vietas īpašnieku Vladimiru Calko no desmitajā vietā esošā Jolanda Dišlera šķir nieka seši punkti.

Latvijas čempionāta 2. posma rezultāti

Aldis Kasparovičs (Optimus Racing Team, VW Golf) 18 punkti, Kaspars Skrūzmans (Uno Motorsport, VW Golf) 15 p., Raimonds Tiltiņš (Smiltene, VW Golf) 15 p., Jolands Dišlers (Jēkabpils, VW Golf) 10 p., Kaspars Ģirģens (Krustpils, VW Golf) 10 p., Jānis Ikers (Kuldīga, VW Scirocco) 9 p.

Kopvērtējums pēc 2. posma

Aldis Kasparovičs (Optimus Racing Team, VW Golf) 34 punkti, Vladmirs Calko (Weis Racing Team, VW Golf) 16 p., Kaspars Ģirģens (Krustpils, VW Golf) 15 p., Jānis Ikers (Kuldīga, VW Scirocco) 15 p., Stepans Calko (Weis Racing Team, VW Golf) 14 p., Kaspars Skrūzmans (Uno Motorsport, VW Golf) 14 p.

Komandu vērtējums pēc 2. posma

Optimus Racing Team (Aldis Kasparovičs, Kristaps Kasparovičs) 45 punkti, Weis Racing Team (Stepans Calko, Vladimirs Calko) 30 p., Krustpils (Kaspars Ģirģens, Mārtiņš Dzenītis, Aivars Ģirģens) 27p., Uno Motorsport (Kaspars Skrūzmans, Konstantīns Calko) 15 p., Os-kar (Juris Šalajevs, Oskars Šalajevs) 7 p.

LAF autotreka komisijas vadītājs Mārtiņš Dzenītis
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 29

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti