Jaunā «Laguna» – elegance un praktiskums 3

 
13.jūnijs 2007 8:03

"Renault" inženieri, izstrādājot jauno "Laguna", ir parūpējušies, lai tā sniegtu maksimālu braukšanas prieku.

Jaunā "Laguna" veidota tā, lai tas būtu ne tikai ērts, ekonomisks, drošs un praktisks, bet arī elegants auto. Jaunās "Laguna" šasija tiek uzskatīta par vienu no labākajām tirgū.

Plaša dzinēju gamma

"Laguna" izceļas ar plašu dzinēju piedāvājumu - šobrīd jaunā "Laguna" pieejama ar 2.0 16V benzīna dzinēju, kas nodrošina 145 zirgspēku jaudu un augsta līmeņa akustisko komfortu. Tiek piedāvāts arī 2.0 16V benzīna turbodzinējs ar 170 ZS un sešu ātrumu automātisko pārnesumkārbu.



Ja dodat priekšroku dīzeļdzinējam, jaunā "Laguna" pieejama ar jau ierastajiem 2.0 dCi dzinējiem ar 130, 159 un 175 zirgspēku jaudu. Papildu tiek piedāvāts arī sevišķi ekonomiskais un videi draudzīgais 1.5 dCi dīzeļdzinējs ar 110 ZS jaudu. Izmantojot šo dzinēju, vidējais degvielas patēriņš būs tikai 5.1 litrs uz 100 km, turklāt tas atbilst "Renault ECO" zīmola pamatprincipiem, izplūdes gāzēs izdalot tikai 136 g CO2 uz kilometru. Jāatzīmē, ka "Laguna" dzinēju gamma laika gaitā vēl tiks papildināta.

Jaunākā drošības tehnoloģijas

"Renault" vienmēr pievērsis papildu uzmanību drošības sistēmām, tāpēc arī jaunā "Renault Laguna" izstrādāta pēc jaunākajām drošības tehnoloģijām, pilnveidojot gan aktīvās, gan pasīvās drošības sistēmas. "Laguna" aprīkojums ietver jaunākās paaudzes dubultos sānu drošības spilvenus (aizsargā gan krūškurvi, gan iegurni), uzlabotas arī drošības jostas. Runājot par aktīvo drošību, jāatzīmē bremžu sistēma, kas ir viena no drošākajām pasaulē: izmantota jaunākās paaudzes ABS tehnoloģija un ESP. Visi automobiļi aprīkoti ar elektronisko stāvbremzi.



Uzlabots dizains

Jaunā "Laguna" lepojas arī ar pārdomātu dizainu. 4,69 metrus garo auto raksturo elegantas virsbūves proporcijas ar izteikti garu dzinēja pārsegu. Papildu eleganci nodrošina hromētie sānu logu rāmji, kā arī 16 – 18 collu vieglmetāla riteņu diski. Auto interjerā izmantoti tādi apdares materiāli kā "Alcantara" āda, koks, āda un pulēts alumīnijs. Taču kā viena no prioritātēm tika izvirzīts praktiskums, tāpēc šajā auto atrodami vairāki oriģināli sīklietu nodalījumi.

Komforts un praktiskums

Jaunajā "Laguna" ir padomāts arī par trokšņu slāpēšanu - salonā praktiski nav iespējams dzirdēt motora skaņu, auto aprīkots arī ar jaunākās paaudzes gaisa kondicionēšanas sistēmu. Mērinstrumentu panelis ir ērti pārskatāms, vadītāja ērtībām auto ir aprīkots ar parkošanās sensoriem.

Oficiālā jaunās "Laguna" atklāšana notiks septembrī, Frankfurtes auto izstādes laikā, bet pārdošanā tā nonāks 2007. gada oktobrī.

 
Visi komentāri
 
235640. viesis 13.jūnijs 2007 8:31
0 0 Atbildēt

bildes ???? cenas ????

235666. viesis 13.jūnijs 2007 10:04
0 0 Atbildēt

izskataas peec citrona C6?!?! :D

235670. viesis 13.jūnijs 2007 10:07
0 0 Atbildēt

Vot es ar nesaprotu kadeelj Renault taa puulas Liidzinaaties Citronenam :D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti