Rallijs „Cēsis” iezīmēs LMT Latvijas rallija čempionāta līderus

 
14.jūnijs 2007 6:49

Šajā nedēļas nogalē Cēsu pilsētā un rajonā norisināsies jau ceturtais LMT Latvijas rallija čempionāta posms - rallijs „Cēsis 2007”.

Šogad šis rallijs lepojas ar lielāko dalībnieku skaitu šā gada čempionātā – rallija ātrumposmos dosies 63 ekipāžas, kuru vidū būs sportisti arī no Igaunijas, Krievijas, Lietuvas un Lielbritānijas, tāpēc cīņa par vietām uz goda pjedestāla solās būt sevišķi aizraujoša. Jāatzīmē, ka starptautiskais rallijs „Cēsis 2007” vienlaicīgi ir arī Baltijas kausa 2. posms.

Rallijs „Cēsis 2007” ir ceturtais LMT Latvijas rallija čempionāta posms no kopējiem septiņiem, un pēc šī rallija jau skaidrāk varēs noteikt tendences čempionāta kopvērtējuma rezultātiem. Līdzšinējā LMT Latvijas rallija čempionāta sezona izdevusies visnotaļ raiba, pārsteigumiem bagāta un ļoti sarežģīta sportistiem un viņu komandām. Čempionāta pirmais posms - rallijs „Sarma” - tika aizvadīts uz ātriem un sasalušiem Gulbenes rajona ceļiem februāra mēnesī. Otrais posms - rallijs „Sigulda” - marta sākumā norisinājās liela atkušņa laikā, kas ievērojami apgrūtināja braukšanu, bet rallijā „Talsi 2007” tika pārbaudīta sportistu tehnikas izturība smagajos pavasara grunts ceļos.

Rallija „Cēsis 2007” starts tiks dots sestdien, 16.jūnijā, Cēsu pilsētas centrā plkst. 15:00. Sportisti dosies divos grunts ātrumposmos Cēsu apkaimē, no kuriem viens būs leģendārais „Kārļu” ātrumposms. Sestdiena tiks noslēgta ar interesantu asfalta ātrumposmu Cēsu pilsētas ielās. Savukārt svētdien plkst.11:00 sportisti atsāks cīņas ar 27 km ātrumposmu Vecpiebalgas apkārtnē. Rallija peletons atgriezīsies ar finišu Cēsu pilsētas centrā svētdienas vakarā plkst.18:20.

Ar pirmo starta numuru trasē dosies Ivars Vasaraudzis, kurš arī šajā rallijā priecēs skatītājus ar modernāko pasaules rallija tehniku Mitsubishi Lancer WRC. N4 klasē konkurence šoreiz būs vēl sīvāka un neprognozējamāka, jo trasē dosies vairākas ātras ekipāžas no Igaunijas. Kā galvenie favorīti uz uzvaru N4 klasē tiek uzskatīti Jānis Vorobjovs/Guntis Ervalds tomēr cīņā par uzvaru noteikti iesaistīsies brāļu Neikšānu ekipāžas, kā arī Aivja Egles un Mārtiņa Būčiņa ekipāžas. Visas minētās ekipāžas startē ar Mitsubishi markas automašīnām.

Čempionāta ieskaites klasē vientilta piedziņas automašīnām N3 ir sagaidāma cīņas saasināšanās starp divām Renault Clio ekipāžām - Arta Štrausa/Raimonda Tihonova un Jāņa Kārkliņa/Jāņa Krastiņa. Rallija „Talsi 2007” uzvaras iedvesmoti pārsteigumus var sagādāt Dans Leščs/Jānis Vīksna (Honda Civic Type-R), kā arī Krišjānis Caune/Vilnis Vitkovskis, kuri arī brauc ar Honda Civic Type-R automašīnu. Rallijā „Cēsis 2007” savu 2. startu LMT Latvijas rallija čempionātā aizvadīs 15 gadīgais jaunais Lielbritānijas talants Toms Caves (Thomas Cave) ar stūrmani Gemmu Praisu (Gemma Price).

Jāatgādina, ka LMT Latvijas rallija čempionāta kopvērtējumā N4 klasē līderu pozīcijas pieder Jānim Vorobjovam/Guntim Ervaldam, no kuriem tikai par vienu punktu atpaliek Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkalis un par trīs punktiem Avis Egle/Normunds Aizkalns. Savukārt N3 klasē šobrīd līderis ir Artis Štrauss/Raimonds Tihonovs, no kuriem par vienu punktu atpaliek Dans Leščs/Jānis Vīksna, bet par 4 punktiem -  Arvis Vecvagars/Ainars Kalniņš.



LAF preses dienests
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti