Rīgas TT dominē latviešu motošosejnieki 1

 
5.jūlijs 2007 7:52

Ar nepastāvīgu laiku un latviešu motošosejas braucēju pārsvaru risinājās šogad pirmās motošosejas sacensības Biķernieku trasē.

Baltijas un Latvijas čempionāta motošosejā 3.posms – Rīgas TT, iezīmēja sezonas vidusdaļu dodot pašreizējiem līderiem iespēju nostiprināt pozīcijas kopvērtējumā un tuvākajiem sekotajiem iespēju uzlabot savu pašreizējo vietu. Atbilstoši meteorologu prognozēm sacensību diena izvērtās par īstu rēbusu riepu un motocikla regulējumu izvēlē – saulaini mirkļi mijās ar lietusšaltīm un lēni žūstošu trasi Biķernieku meža ielokos.



Sacensības tradicionāli atklāja vismazākās  - divtaktu 125 un 250 ccm motociklu klašu apvienotais brauciens. Likteņa ironijas dēļ šīs klases brauciena 15 apļos lija īsti tropiska lietusgāze, kas padarīja braukšanu par cīņu par noturēšanos trase. Vislabāk un ātrāk tas izdevās Garijam Rožkalnam, kurš šosezon ar jauno motociklu rāda atzīstamu sniegumu. Pēc ilgāka pārtraukuma startējot 125 ccm klasē otrai finišu šķērso Kristaps Rutkovskis, kuram Rīgas TT ir pirmā sacīkstes šogad. Baltijas kopvērtējuma otrās vietas īpašnieks igaunis Indreks Lehtasars krīt jau ceturtajā aplī un no cīņas izstājas. Ar 250 klases motociklu braucošais Tāls Meļķis ir līderis tikai līdz pirmajam pagriezienam, kad kļūdainā riepu izvēle spiež izvēlēties uzmanīgāku braukšanas stilu un braucienā finišēt trešajam.

Apvienotais B 600 un B 1200 klašu brauciens sola dinamisku cīņu. Lai arī ieskaites punkti tiek dalīti katrai klasei atsevišķi, brauciens paradīs, vai jaudīgākajiem un smagākajiem B 1200 motocikliem būs lemts apsteigt nedaudz vājākos, bet manevrētspējīgākos „sešsimtniekus”. Visu sacīksti cīņa rit starp sezonas favorītiem par uzvaru Baltijas kausa kopvērtējuma – Juri Kerstenu un Renāru Mažganu . Pēc 18 apļu cīņas abi latviešu jaunie motošosejnieki finišē vienā sekundē. Jau otro uzvaru šosezon izcīna Juris Kerstens un nostiprinās kopvērtējuma vadībā. Trešais uz pjedestāla kāpj  Aleksandrs Bekers. B 1200 klases ātrākais pārstāvis igaunis Maksims Vaino brauciena finišā ir tikai trešais, bet pirmais starp B 1200. Jāatzīst, ka uzvaru sekmēja ne tikai regulārie igauņa treniņi Biķernieku trasē bet arī klases līdera, Daiņa Liņķa kritiens slidenajā trasē sacīkšu nobeigumā. Otro vietu pārsteidzoši iegūst Gatis Caune, kuram šī ir debijas sezona motošosejā. Trešo pjedestāla pakāpienu ieņem Roberts Maslihs.

Ar nepacietību gaidītais Superbike un Supersport 600 klašu brauciens sola intrigu. Gaidāmā cīņa starp labākā kvalifikācijas laika īpašnieku Bruno Rožkalnu un trešajā starta rindā stāvošo Agri Neiju. Pateicoties labiem rezultātiem iepriekšējā braucienā, savu dalību pieteic arī B 600 klases ātrākie braucēji Kerstens un Bekers. Starta teicami reaģē Juris Kerstens, arī igaunis Kalev Teesalu ir ātrs bet brauciena sakuma līderis ir Bruno Rožkalns ar eksotisko MV Agusta motociklu. Agris Neija neskatoties uz ne visai veiksmīgo kvalifikāciju sistemātiski apdzen pretiniekus, līdz pietuvojas brauciena līderim un apdzen to. Brauciena izskaņā Bruno vairs neriskē un finišē otrais. Trešais Superbike klasē ir igaunis Kalevs Teesalu. Teicama forma ir Juris Kerstens, kurs uzvar arī Supersport 600 klases ieskaitē apsteidzot Aleksandru Bekeru un lietuvieti Aldas Rasteni. Kopvērtējuma līderis Igors Miezis brauc ar lietus riepām un ātri žūstošajā trasē nespēj cīnīties par vietu trijniekā palikdams ceturtais.

Pēc sacīkšu braucieniem savu meistarību demonstrēja arī stantraidinga meistari, kas sacentās par ieskaites punktiem Baltijas atklātajā čempionāta. Absolūti filigrānu un azartisku braucienu demonstrēja nesena pasaules foruma devītās vietas ieguvējs Jānis Rozītis un guva pelnītu uzvaru un skatītāju simpātijas.

LaMSF Motošosejas komisija cer, ka šībrīža peripetijas ap Biķernieku trases statusu un piederību tiks saprātīgi atrisinātas un nākotnē nenāksies rīkot sacīkstes pilsētas ielās vai kaimiņvalstu trasēs.

Tāls Meļķis
LaMSF Motošosejas komisijas vadītājs
 
Visi komentāri
 
237829. viesis 5.jūlijs 2007 14:57
0 0 Atbildēt

ir jau ok, tik par to trasi gan :(

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 3

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti