Rallijā «Ķekava 2007» startēs vairāk nekā 100 ekipāžas 11

 
5.jūlijs 2007 9:11

Svētdien Latvijas minirallija čempionāta 5. posmā – rallijā „Ķekava 2007” uz starta stāsies vairāk nekā 100 ekipāžas. Sportistiem būs jāveic astoņi ātrumposmi, kas izveidoti Ķekavas, Vecumnieku un Birzgales pagasta grants seguma ceļos.

Ja svētdienas rītā Ķekavā uz starta stāsies visas pieteiktās ekipāžas, tad tiks uzstādīts šīs sezonas rekords dalībnieku skaita ziņā – 104 ekipāžas! Turklāt ļoti iespējams, ka dalībnieku skaits vēl var palielināties, jo daži lielā rallija braucēji vēl apsver iespēju startēt „Ķekavā 2007”, lai pārbaudītu tehniku pirms rallija „Kurzeme 2007”, kas 13. un 14. jūlijā risināsies Liepājā. Šādām vajadzībām rallija „Ķekava 2007” organizators Juris Aperāns pat rezervējis pirmo starta numuru, uz kuru reālākais kandidāts šobrīd ir Jānis Vorobjovs. Otrais starta numurs piešķirts brāļiem Kasparam un Armandam Šimkum („Subaru Impreza”).  Jāpiezīmē gan, ka brāļi Šimki, tāpat kā vēl dažas citas ekipāžas, necīnīsies par minirallija čempionāta punktiem, bet gan par izstāžu kompleksa „Rāmava” kausu.

Jaudīgākajā no minirallija ieskaites grupām 4WD+ izkristalizējies stabils kopvērtējuma līderu trijnieks - Jānis Dūcis/Aivars Anevics („Mitsubishi EVO VIII”), Guntars Miķelsons/Aivars Maļavkins („Mitsubishi Lancer Evo VI”) un Arvis Arums/Arnis Krasovskis („Subaru Impreza”). Savas izredzes uz goda pjedestālu, nestartējot pirmajos divos posmos, krietni iedragājuši Mārtiņš Skakauskis/Andris Skakauskis („Mitsubishi EVO 6”). Pārējiem braucējiem šosezon būs grūti aizsniegties līdz medaļām, tomēr atsevišķos rallijos līderu pozīcijas tiks apdraudētas. Tā jau „Ķekavā 2007” vairāki sportisti būs pārsēdušies uz jaudīgāku tehniku – savus vecos spēkratus pret „Mitsubishi EVO” nomainījuši Edgars Piļka/Igors Sidorovs un Ronalds Jaunzems/Pēteris Spredzis.


FOTO: /Fotoaģentūra 4 RATI/

4WD klasē samērā droša izskatās ekipāžas Gatis Balgalvis/Lauris Kaktiņš („Audi 80 Quattro”) līderpozīcija, tomēr jau iepriekšējā rallijā Jaunpilī ieskanējās trauksmes zvans, jo tuvākie sekotāji finišēja tikai dažu sekunžu attālumā. Turklāt tuvākie sekotāji Didzis Blūms/Aigars Rencis uzbūvējuši jaunu automašīnu „Subaru Impreza RS”, kura jau tika iemēģināta Cēsu rallijā, kur duets startēja kā „nulles” ekipāža. Kā vienmēr uz augstām vietām pretendēs arī Mareks Švarcs-Švampāns/Didzis Putniņš („Audi 80 Quattro”), Raimonds Dūcis/Guntis Kampe („Audi 90 Quattro”) un Ali Jansons/Ivars Krievs („Subaru Impreza”).

Kā kaleidoskopā situācija mainās 1600+ klasē – trīs posmus līdz čempionāta beigām astoņu punktu robežās satilpuši septiņi piloti! Līderu godā Uldis Briedis/Ints Palma („Renault Clio”), kuri punktus krājuši, pateicoties stabilajam sniegumam – trīs ceturtās vietas un viena piektā. Par tehniskajām neveiksmēm divās iepriekšējās sacensībās (izstāšanās „Jaunpils rallijā 2007” un „Cēsīs 2007”) reabilitēties noteikti gribēs Jānis Kārkliņš/Jānis Krastiņš („Renault Clio”). Patīkami, ka līderu septiņniekā ir arī divas ekipāžas, kas, startējot ar daudz pieredzējušiem „VW Golf II” automobiļiem, tomēr spēj cīnīties ar daudz modernāku tehniku – brāļi Nauris un Atis Bruņinieki atrodas kopvērtējuma otrajā pozīcijā, bet Raivo Pikke/Artis Dreimanis dala trešo ceturto vietu.

Mazajā 1600 grupā aizrit pēdējās sezonās ierastais duelis – Andris Andiņš/Māris Ešmanis („VW Golf II”) pret Zigurdu Kalniņu/Ģirtu Dombrovski („VAZ 2108”). Šobrīd divu punktu pārsvars ir kurzemniekiem Andiņam/Ešmanim. Lai vēl iesaistītos cīņā par čempionu titulu, Ķekavas rallijā tikai uzvara nepieciešama Ziedonim Bečam/Gatim Ulmanim („Toyota Corolla”).

Līderu trio izveidojies arī „Road” klasē. Ar stabilāku sniegumu līdz šim izcēlušies Mareks Vītols/Elvis Stankēvics („Mitsubishi Lancer”), kas ļāvis viņiem iekrāt desmit punktu pārsvaru pār Andri Lūsi/Gati Cimdiņu („Seat Leon”). Turpat netālu arī Māris Freibergs/Edgars Trūps („VW Jetta”), kuri „Jaunils rallijā 2007” izstājās jau pirmajos trases līkumos.

Komandu ieskaitē pārliecinošā vadībā atrodas „Veģi” (piloti Jānis Dūcis, Gatis Balgalvis, Raimonds Dūcis).

Skatītājiem, kas grib redzēt starta procedūru, svētdien pl. 9 jādodas uz Ķekavu pie tirdzniecības centra „Dālderi”. Savukārt pirmā ātrumposma starts ir paredzēts pl. 9.33.

Zinot, ka minirallija apmeklējums līdzjutējiem ir bez maksas, var prognozēt lielu skatītāju pieplūdumu, tāpēc organizatori lūdz fanus ievērot drošības darbinieku prasības. Plašāka informācija par rallija trasi būs pieejama piektdien pēcpusdienā internetā www.4rati.lv un www.autosport.lv

Ralliju „Ķekava 2007” atbalsta „Reklāmas Centrs”, „Auto Stils”, izstāžu komplekss „Rāmava”un Ķekavas pagasta padome.

Latvijas minirallija čempionāta kopvērtējums pēc 4. (no 7) posma

4WD+
Jānis Dūcis/Aivars Anevics 57 punkti, Guntars Miķelsons/Aivars Maļavkins 49, Arvis Arums 37.
4WD
Gatis Balgalvis/Lauris Kaktiņš 55, Didzis Blūms/Aigars Rencis 44, Mareks Švarcs-Švampāns/Didzis Putniņš 38.
1600+
Uldis Briedis/Ints Palma 35, Nauris Bruņinieks/Atis Bruņinieks 34, Jānis Fārenhorsts/Ingars Smaižis 32, Raivo Pikke/Artis Dreimanis 32.
1600
Andris Andiņš/Māris Ešmanis 47, Zigurds Kalniņš/Ģirts Dombrovskis 45, Ziedonis Bečs/Gatis Ulmanis 33.
Road
Mareks Vītols/Elvis Stankēvics 54, Andris Lūsis 44, Māris Freibergs/Edgars Trūps 40.
Komandas
„Veģi” (Jānis Dūcis, Gatis Balgalvis, Raimonds Dūcis) 143, „GM – Auto Rally team” (Guntars Miķelsons, Didzis Blūms, Māris Freibergs) 118, „Auto Stils rally team” (Edgars Piļka, Zigurds Kalniņš, Andris Lūsis) 98.

LAF SAK preses dienests
 
Visi komentāri
 
237941. viesis 7.jūlijs 2007 21:44
0 0 Atbildēt

kur solītā plašākā informācija! Kur ta lielais skatītīaju pieplūdums šaus??

237942. viesis 7.jūlijs 2007 22:29
0 0 Atbildēt

4rati.lv ir rallija kartes

237944. viesis 7.jūlijs 2007 23:08
0 0 Atbildēt

kurā vietā??

Redaktors 7.jūlijs 2007 23:09
0 0 Atbildēt

www.4rati.lv/?cat=156&lang=lv

Citur pasaulē neorientēšanos internetā sauc par analfabētismu!

237946. viesis 7.jūlijs 2007 23:24
0 0 Atbildēt

citur pasaulē to sauc par slinkumu un necieņu - nevilkt saiti pirmajā lapā

Redaktors 7.jūlijs 2007 23:34
0 0 Atbildēt

Parādi pasaulē, kur kaut kas tiek kaut kur īpaši izvilkts (nekomerciāls) - šī vieta bija atroda ar tikai 2 klikšķiem pa tēmu. Tā kā nevajag te mācīt mājaslapas būvēt. Viss ir kārtībā!

237950. viesis 7.jūlijs 2007 23:50
0 0 Atbildēt

Nja...ja nu tiešām rallija ''fans'' neprot atrast informāciju...tad ir jāpasmaida par tādu ''fanu'' :)

237952. viesis 8.jūlijs 2007 10:15
0 0 Atbildēt

reku normāli latvieši salasījušies - tā vietā lai palīdzētu un parādītu - labāk ir ņemt un uzreiz apd_irst!

PS startu laiki arī mums ir pārbaudījums uz analfabētismu???

237956. viesis 8.jūlijs 2007 17:18
0 0 Atbildēt

Klausies, super fan!! Visa info par visām sacensībām ir www.4rati.lv , www.autorally.lv starta laiki ir apskatāmi ar maģisko vārdu salikumu "maršruta karte" vai "starta saraksts". Ja nesaproti, labāk uzraksti jautājuma formā, nevis kā mega pārmetumu kādam.

237958. viesis 8.jūlijs 2007 18:15
0 0 Atbildēt

uz vietas tika maniits gan redaktors gan deksters

237963. viesis 8.jūlijs 2007 23:02
0 0 Atbildēt

Bija interesanti 8)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti