Mūsas trasē – NEZ čempionāts rallijkrosā

 
30.jūlijs 2007 9:03

Nedēļas beigās "Mūsas” trasē, Bauskā, risināsies NEZ Ziemeļeiropas zonas čempionāta 4. posms un Lietuvas valsts čempionāta 3. posms rallijkrosā.. Skatītāji varēs redzēt "Super 2000”, "Fast 1600”, Open, D-1 klašu automašīnas, kā arī Rīgas brīvostas kausa izcīņu kroskartu klasē. Jau tagad sacensībām ir pieteikušies pāri par 60 sportistu. Sacensību sākums 5. augustā – plkst. 11oo.

Gaidāmajās sacensībās piedalīsies Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Norvēģijas, Somijas, Zviedrijas un Krievijas autosportisti, un, tās solās būt ļoti aizraujošas. Galvenā intriga būs Latvijas un Lietuvas autosportistu savstarpējās cīņās, jo Latvijas autobraucēju pārsvars kopvērtējumā ir pavisam neliels – 93 punkti pret 90. Īpaši tas attiecas uz gaidāmo divcīņu D-1 klasē starp mūsu Aldi Zēbergu un Jāni Bogdanoviču, kurā noteikti mēģinās iejaukties seši Lietuvas sportisti. Koroskartu klasē, kurā jau tagad ir pieteikušies 20 sportisti no piecām valstīm, redzēsim spēcīgos norvēģus, kuri metīs izaicinājumu Latvijas sportistiem.



Līdzjutēji Austrumeiropā jau ir noilgojušies pēc rallijkrosa un pie visa vainojami ir laika apstākļi, kuru dēļ jūlija sākumā tika atceltas NEZ rallijkrosa 3.posma sacensības Lietuvā Vilkičiaj, kur pēc lietus gāzēm trase pārvērtās par lielu ezeru. Lietuvas posma sacensības pārceltas uz 11.-12. augustu un tas nozīmē, ka tās risināsies tikai nedēļu pēc Bauskas sacensībām.

Paši sportisti vēl nav aizmirsuši, kas notika Zviedrijā, kur risinājās 2. posma sacensības. Atgādināsim, ka Hanningā par uzvarētājiem kļuva mūsu Reinis Safonovs ("Super 2000”), lietuvietis Simons Bieļiausks ("Fast 1600”), soms Silvo Viitanens (Open) un mūsu Jānis Bogdanovičs (D-1).

Pirms Bauskas sacensībām kaut ko prognozēt ir riskanti un pāragri. Nav jāšaubās, ka D-1 klasē, šā gada Eiropas čempionāta autokrosā Bauskas posma trešās vietas ieguvējs, Aldis Zēbergs arī šoreiz pacentīsies apliecināt savu pārākumu pār Jāni Bogdanoviču un atkārtot savu panākumu 1. posma sacensībās Igaunijā. Zēbergam un Bogdanovičam pašreiz ir pa 37 punktiem, lietuvietim Gudžiunam – 28 punkti. Diviem mūsu autobraucējiem nāksies spēkoties ar sešiem lietuviešiem.

Klasē "Super 2000” favorīti ir Latvijas autobraucēji Reinis Safonovs un Uģis Puriņš (attiecīgi 37 un 23 punkti), bet viņu sīvākie konkurenti būs lietuvietis Arvīds Galinis un mūsu pašu auto treka meistari Aldis un Kristaps Kasparoviči. Starp favorītiem ir arī viens no šīs sezonas spilgtākajiem atklājumiem Ulvis Bujāns.

"Fast 1600” klasē pagaidām nekas nedraud lietuvietim Simonam Bieļauskam. Latvijas līdzjutēju cerības šajā klasē saistās ar Latvijas autokrosa čempionāta līderi Oļģertu Vērmani-junioru, kurš rallijkrosā startēs pirmo reizi..

Open klasē situācija ir visneskaidrākā. Jau ir pieteicies čempionāta līderis, soms Viitanens, ar jaunām mašīnām brauks mūsējie Mārtiņš Svilis un Ilgonis Krūmiņš.

Kroskartu klasē ir pieteikušies visvairāk dalībnieku – jau 20. Šeit toni nosaka norvēģi, kuri ieradīsies veseli seši. Interesi rada jaunie talanti no Krievijas, kuri ir šādu sacensību debitanti. Mājiniekus pārstāvēs brāļi Artis un Jānis Baumaņi, Ģirts Zīle, Ieva Kalniņa un citi.

„Labus laika apstākļus mēs jau esam pasūtījuši. Biļetes vēlams iegādāties savlaicīgi Biļešu paradīzē- www.bileseparadize.lv. Tā, ka nevajag visu atstāt uz pēdējo brīdi. Par sacensību rotu jākļūst braucieniem D-1 klasē, aizraujoši jānorit braucieniem kroskartu klasē. Zēni pirmo reizi startēs nevis sev rīkotā kausa izcīņā, bet gan starptautiskā čempionātā. Svētdien, 5. augustā, brīvie treniņi sāksies jau plkst. 9.30, bet sacensību atklāšanas ceremonija notiks plkst. 11.00. Attiecīgi plkst. 11.30, 13.00 un 14.30 risināsies trīs kvalifikācijas braucieni, bet fināls – plkst. 16.00. Uzvarētāju un godalgoto vietu ieguvēju apbalvošana – plkst. 17.30. Sacensības solās būt interesantas gan dalībnieku skaita ziņā, gan spriedzes ziņā, paredz sacensību rīkotājs Edgars Maišelis. Tā kā-Laipni lūdzam uz "Mūsas” trasi!

Sacensību ģenerālsponsori- Latvijas Mobilais Telefons, Stokker un SEB Unilīzings, sadarbības partneri Rīgas Brīvosta, Mazda, Neste Latvija, Aldaris, Ipalco Rīga, Eden, Lux Auto, tipogrāfia Veiters. Informatīvie atbalstītāji – Radio SWH, Auto Bild Latvija, Delfi, Auto Euro, Zebra, iAuto, Telegraf, TV5.

Sīkāka informācija - www.musa.lv

NEZ čempionāta posma Bauskā preses sekretārs
Vladimirs IVANOVS
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti