Dans Leščs tuvojas trešajam čempiona titulam 1

 
23.augusts 2007 8:52

Liepājas Rallija Komanda jau šajā nedēļas nogalē startēs sestajā Latvijas čempionāta rallijā posmā, kas notiks Lietuvā, Utenas pilsētas apkārtnē. Viena no komandas ekipāžām – Dans Lešcs/ Jānis Vīksna ir pavisam tuvu čempiona titulam N3 grupā.

Jau pēc rallija „Kurzeme”, kurā savu trešo uzvaru šosezon ieguva Lešča/ Vīksnas (Honda Ciivic Type-R) ekipāža, atstarpe līdz otrajā vietā esošajam Artim Štrausam palielinājās līdz 13 punktiem – tas bija pietiekoši liels handikaps, lai pirmo vietu čempionātā atlikušajos posmos noturētu, taču tas nozīmēja, ka abās sacensībās ir jānobrauc arī ar labiem rezultātiem. Taču tā kā galvenais Lešča konkurents Artis Štrauss diemžēl Lietuvas posmā uz starta iziet nevarēs, tad vienīgā ekipāža, kas vēl teorētiski var apdraudēt liepājnieku izredzes uz čempiona titulu ir Arvis Vecvagars/ Ainārs Kalniņš (Renault Clio) – arī viņi ir 13 punktus aiz Dana Lešca. Lai pilnīgi nodrošinātu pirmo vietu sezonas kopvērtējumā, liepājniekam vienā no atlikušajiem rallijiem pietiek iegūt vienu ceturto vietu N3 grupā. Leščs un Vīksna jau ir divkārtējie Latvijas čempioni autorallijā – pirmais tituls tika iegūts 2003. gadā ar Opel Kadet, bet otrais – 2006. gadā ar šo pašu Honda Civic Type-R auto.


Dans Leščs dodas pretī savam trešajam čempiona titulam.
Foto – M.Šeršņovs.

No Liepājas uz ralliju „Aukštaitija” dosies kopā piecas ekipāžas, un visām šeit startējošajām ir iespējas iegūt vērtīgos punktus pirms noslēdzošā čempionāta posma rallija „Latvija”.

Mārtiņš Būčiņš/ Renārs Francis (Mitsubishi Lancer Evo IX) pēc uzvaras N4 grupā rallijā „Kurzeme” ir pakāpušies uz ceturto vietu N4 grupas sezonas kopvērtējumā, un Lietuvā ir pilnīgi iespējams iekarot vietu arī trijniekā. Viktors Lebedevs atlikušajos sezonas rallijos turpinās startēt ar stūrmani Normundu Kokinu, ar ko sadarbība tika izmēģināta jau rallijā „Rāzna”. Viktors veiksmīgi aizvadīja gan pēdējo čempionāta posmu ralliju „Kurzeme”, izcīnot 4. vietu grupā, un identisku pozīciju iegūstot rallijā „Rāzna”, līdz ar to varam gaidīt sekmīgu startu arī Lietuvas rallijā.

Starp priekšpiedziņu braucējiem psiholoģiski smagākais uzdevums ir Normunda Verbeļa/ Igora Bartaščenoka (Honda Civic) ekipāžai. AL2000 klases līderiem pirmo pozīciju Kurzemes rallijā atņēma brāļu Īļu ekipāža – liepājnieks bija spiests izstāties ar miroņgalvas defektu, būdams stabilā pirmajā pozīcijā. Šobrīd atstarpe starp ekipāžām ir 8 punkti, kas ir atgūstami vienā rallijā, taču jāatceras, ka Īlēm par sezonas uzvarētājiem iespējams kļūt jau šajā čempionāta posmā. Vienādu punktu skaitu ar Verbeli dala Ozoliņa/ Spēlmaņa ekipāža. Savukārt Mārtiņš Meldrājs/ Gundars Vītols (Renault Clio), kas šobrīd atrodas N3 grupas ceturtajā vietā, būs spiests vairāk domāt par savas pozīcijas nosargāšanu pret jauniešu – Krišjāņa Caunes un Jāņa Kārkliņa – uzbrukumiem.

Liepājas Rallija Komanda 1 (Būčiņš, Leščs) pēc aizvadītajiem pieciem čempionāta posmiem ir komandu vērtējuma 2. vietā, 13 punktus atpaliekot no Skandi Auto Rallija Komandas, no kuras Lietuvas posmā nestartēs Vasaraudža/ Spredža ekipāža, un par 9 punktiem priekšā LMT rallija komandai, kura Lietuvā būs spiesta iztikt bez Arta Štrausa. Savukārt Liepājas Rallija Komandas 2. sastāvs (Lebedevs; Meldrājs) Lietuvā var pretendēt uz iekļūšanu sešiniekā – no sestās vietas un RAMI R-evolution racing komandas liepājniekus šķir tikai trīs punkti.



www.liepaja.lv/rallijs
 
Visi komentāri
 
241390. viesis 23.augusts 2007 13:11
0 0 Atbildēt

Nevis tuvojas, bet Dans jau ir cempis N3 grupa sogad ... Artis nebrauc Lietuvas posmu un attiecigi saglabajas 13 punktu deficits ... un paliek tikai viena sacikste ...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 10

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 

Porsche Panamera sasniedz trešo paaudzi (+ FOTO)

Sportiskais modelis ir apritē jau 15 gadus, laiks jaunās paaudzes uznācienam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti