Renault Frankfurtē prezentē jaunus modeļus un tehnoloģijas 4

 
12.septembris 2007 11:05

Renault „Frankfurtes auto izstādē 2007” publiku iepazīstina ar vairākiem jauniem modeļiem –jaunākās paaudzes Laguna un Kangoo, Clio Sport Tourer, kā arī vairākiem konceptauto – Laguna Coupe Concept, Kangoo Compact Concept un Koleos Concept.

Bez tam, interesentiem būs iespēja apskatīt vairākus tehnoloģijas jauninājumus, kurus jau tuvākajā nākotnē plānots pielietot Renault markas automašīnās.

Jaunā Laguna – patiesam braukšanas priekam

Pirmoreiz Renault Laguna tirgū nonāca 1994.gadā, un kopš tā laika pārdotas vairāk kā 2,3 miljoni šī modeļa automašīnas. Jaunā Laguna tiek ražota Sandouville rūpnīcā Francijā, ievērojot stingrākās kvalitātes prasības, tā veidota kā robusta un uzticama automašīna. Radot jauno Laguna, Renault izvirzīja mērķi – šim auto ir jābūt savas klases labāko trijniekā produkta un servisa kvalitātes ziņā.

Jaunā Laguna radīta, lai sniegtu maksimālu braukšanas baudu, tai ir dinamiskas un plūstošas līnijas, savukārt Sport Tourer versija lepojas arī ar ekskluzīvu un atšķirīgu profilu. Papildu uzmanība pievērsta šasijai un stūres mehānismam. Lai gan jaunā Laguna ir daudz ietilpīgāka par savām priekšgājējām, tā ir vieglāka un ekonomiskāka – visi jaunās Laguna modeļi aprīkoti vai nu ar manuālo sešu pārnesumu ātrumkārbu, vai automātisko pārnesumkārbu. Jaunā Laguna izstrādāta, ievērojot visus jaunākās drošības standartus – auto ir jaunākās paaudzes dubultie sānu drošības spilveni, kas aizsargā krūškurvi un iegurni. Pateicoties modernajai klimata kontroles sistēmai, temperatūra automašīnā vienmēr būs tieša tāda, kādu vēlēsieties.

Ekonomiskais un videi draudzīgais jaunās Laguna 110 zs 1.5 dCi motors jau ir ieguvis Renault „eco2” goda nozīmīti – vidējais degvielas patēriņš uz 100 km ir tikai 5,1 litrs, bet CO2 emisija izplūdes gāzēs – tikai 136g/km. Sākot no ražošanas līdz pat pārstrādei, jaunā Laguna veidota kā videi draudzīgs auto. Pārdošanā modelis nonāks šā gada 12.oktobrī.

Laguna Coupe Concept

Renault ir izvēlējies „Frankfurtes auto izstādi 2007”, lai pirmoreiz publiku iepazīstinātu ar jaunās Laguna kupejas konceptu – Laguna Coupe Concept. Šis auto aprīkots ar četru riteņu aktīvās braukšanas šasiju un V6dCi dzinēju, kas ir Renault-Nissan Alianses produkts.
   

Jaunais Kangoo – vēl praktiskāks un ērtāks

Pirmoreiz Renault Kangoo tirgū nonāca 1997.gadā, kā galvenās šī auto priekšrocības minot ietilpību un daudzpusīgu pielietojumu. Kopš tā laika pārdoti vairāk kā 2,2 miljoni šī modeļa automobiļu. Jaunais Renault Kangoo veidots tā, lai ideāli atbilstu ģimenes auto vajadzībām – tas ir ērts un praktisks. Jaunais Kangoo ir par 18 cm garāks par saviem priekšgājējiem – tā garums ir 4,2 metri –, turklāt papildu telpa piešķirta salonam, tādējādi pasažieriem atvēlot vēl vairāk vietas. Dažas versijas aprīkotas ar elektriskajiem logiem, ievērojami pārveidots arī salona dizains. Izstrādājot jauno Kangoo, inženieri ir darījuši visu, lai tas braucējiem neliktu vilties. Šim auto veidots ergonomiskāks dizains un izmantoti kvalitatīvāki materiāli. Daži modeļi aprīkoti ar automātisko klimata kontroli, turklāt speciāli izvietotie ventilatori nodrošina vienmērīgu gaisa apmaiņu. Jaunākās paaudzes Kangoo veidots tā, lai tas būtu pietiekami ērts un praktisks – aizmugurējo sēdvietu atzveltnes ir viegli nolokāmas, dažām auto versijām nolocīt iespējams arī priekšējo pasažiera sēdvietas atzveltni.

Ietilpība ir no 660 līdz 2866 litriem, turklāt šajā auto iespējams iekraut objektus, kuru garums ir pat 2.5 metri. Sīklietu nodalījumi salonā kopā veido 77 litru tilpumu. Jāatzīmē, ka auto aprīkots arī ar gareniskiem jumta stieņiem, kurus var viegli pārveidot bagāžas plauktā, uz kura iespējams novietot līdz pat 80 kg smagus priekšmetus.

Arī jaunā Kangoo dzinēju gamma ir pietiekami plaša, lai attaisnotu jebkura klienta vēlmes – tam ir divas benzīna dzinēja versijas un dīzeļdzinējs. Jaunais Kangoo izstrādāts tā, lai tas būtu gan uzticams, gan ekonomisks un videi draudzīgs. Jaunais Kangoo pieejams ar dīzeļdzinējiem 1.5dCi 105 zs/78kW, 70zs/50kW un 85 zs/63kW. Pēdējie divi dzinēji izstrādāti saskaņā ar Renault eco2 principiem, un CO2 emisija izplūdes gāzēs ir mazāka par 140g/km. Papildu uzmanība pievērsta arī drošībai – gan pasīvajai, gan aktīvajai. Jaunais Kangoo aprīkots ar jaunākās paaudzes ABS un avārijas bremzēšanas sistēmu, ASR kontroli, dzinēja jaudas regulēšanas funkcijām un citām ekstrām, kas nebija pieejamas iepriekšējās paaudzes Kangoo.

Kangoo Compact Concept

„Frankfurtes auto izstādē 2007” Renault pirmoreiz atklās vēl kompaktāka Kangoo konceptu – Kangoo Compact Concept. Šī auto tiešā mērķauditorija ir aktīvās dzīves piekritēji, kuri lielākoties uzturas pilsētās, tāpēc vēlas savā īpašumā iegūt kompaktu auto, kas pilnībā atbilstu viņu dzīves stilam. Šo modeli raksturo izteiksmīgas, robustas līnijas un ietilpīgs salons. Jāatzīmē, ka Kangoo Compact Concept veidots sadarbībā ar Rollerblade.

Clio Sport Tourer

Šī gada Frankfurtes auto izstādē tiks demonstrēts vēl kāds Renault modelis – Clio Sport Tourer – Renault Clio versija, kurā saglabātas Clio III stiprās īpašības – ietilpība, komforts un drošība. Clio Sport Tourer ir viena no kompaktākajām automašīnām savā klasē. Auto radīts ar mērķi iekarot arvien jaunus tirgus saskaņā ar Renault Commitment 2009. Clio Sport Tourer tiks ražots Turcijā Bursa rūpnīcā, un pārdošanā tas parādīsies 2008.gada sākumā.

Koleos Concept – jaunais Renault krosovers

„Frankfurtes auto izstādē 2007” Renault pirmoreiz plašākai publikai izrādīs jauno Koleos Concept, kas veidots kā krosovers un kuru plānots laist apgrozībā 2008.gadā. Koleos Concept veidots kā sportiskuma un elegances apvienojums, tam piemīt neskaitāmas praktiskas funkcijas, liela ietilpība un vairāki bagāžas nodalījumi. Lai nodrošinātu maksimālu komfortu, Koleos Concept aprīkots ar 4WD šasiju un 2.0dCi motoru, kas tapis Renault-Nissan Alianses ietvaros.
 
Visi komentāri
 
242728. viesis 12.septembris 2007 15:14
0 0 Atbildēt

nau bilžu, nau interesanti!

242755. viesis 12.septembris 2007 18:13
0 0 Atbildēt

Tukša runa!

242765. viesis 12.septembris 2007 23:24
0 0 Atbildēt

Jā,rodas iespaids,ka iauto nezin kapēc negrib pie rakstiņiem par Frankfurtes autoizstādi pievienot bildes.Nekas,mēs jau varam aiziet uz citurieni apskatīties.

242834. viesis 13.septembris 2007 18:51
0 0 Atbildēt

Nesen iauto kaut kur bija Lagūnas bildes-diezgan smuks autiņš.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti