Autošoseja: Jānim Horelikam bronza Somijas čempionātā 2

 
17.septembris 2007 13:44

15. un 16. septembrī Somijā, Alastaro trasē notika šīs valsts autošosejas čempionāta pēdējais septītais posms. Jānis Horeliks šajā posmā izcīnija otro vietu un ar to bija pietiekami, lai jau debijas sezonā Somijā čempionāta kopvērtējumā izcīnītu trešo vietu klasē Super Touring.

Somijas čempionātā šogad Horeliks startēja ar pēc Super2000 noteikumiem sagatavotu Honda Civic Type-R, kurš tika iegādāts pirms šīs sezonas.



Pirms pēdējā sacensību posma Super Touring klasē čempions jau bija zināms  - soms Pasi Laahtenmaaki. Arī otrās vietas īpašnieks praktiski jau bija noskaidrojies.  Vēl vienam somam Ari Laivolam vajadzēja tikai finišēt jebkurā no diviem braucieniem,  lai kopvērtējumā ieņemtu otro vietu. Vislielākā intriga bija cīņā par trešo vietu – starp Horeliku un igauni Raimo Kulli pirms pēdējā posma bija sešu punktu starpība par labu Horelikam, bet maksimālais punktu skaits, ko var iegūt vienā nedēļas nogalē ir 33.

Sestdien notika kvalifikācijas braucieni un pirmais no diviem ieskaites braucieniem – sešu apļu sprints. Kvalifikācijā Horeliks uzrādīja otro labāko apļa laiku par vienu sekundi  atpaliekot no Olli Haapalainena, kurš šajā posmā startēja ar jau esošā čempiona Laahtenmaaki auto ārpus čempionāta ieskaites. Trešais kvalifikācijā Laivola, bet ceturtais Kulli. Sprinta braucienā startā Horeliks spēja apsteigt Haapalainenu, bet jau pēc pāris līkumiem soms bija atguvis savas līderpozīcijas. Šādās pozīcijās abi līderi arī finišēja. Trešais finišu sasniedza igaunis Martins Merisārs, kurš startēja no devītās pozīcijas, bet Kulli bija tikai piektais. Līdz ar to pēc sestdienas kvalifikācijas, par kuru pirmo trīs vietu ieguvēji arī saņem punktus, un sprinta brauciena Horeliks bija jau iekrājis 11 punktu pārsvaru cīņa ar Kulli, un svētdienas braucienā Horelikam bija jāiegūst vismaz piektā vieta, lai izcīnītu trešo vietu čempionātā.



Svētdienas brauciens bija 25 apļus garš un tā laikā bija jāveic obligātais pitstops. Uz starta Horelikam šajā braucienā bija trešā vieta, jo sprinta braucienā labākus apļa laikus uzrādīja gan Haapalainens, gan Merisārs. Čempionāta trešās vietas liktenis šoreiz izšķīrās jau pirmajā līkumā, kurā notika vairāku mašīnu sadursme, kurā visvairāk cieta Kulli, kurš palika trases malā. Laivola bija sasitis riteni un bija spiests iebraukt boksos nomainīt to, bet Horeliks no šīs burzmas izkļuva ar mazliet bojātu riteni un varēja turpināt sacensību. Pēc neveiksmīgā starta Horeliks bija atkritis uz piekto vietu. Brauciena laikā viņš apdzina divus konkurentus, bet Haapalainens kādā no līkumiem izslīdēja no trases un braucienu neturpināja. Finišu Horeliks šajā braucienā sasniedza kā otrais. Brauceinā uzvarēja Merisārs, bet trešais finišēja vēl viens igaunis Urmas Kitsings.

Somijas čempionāta kopvērtējumā Horelikam pārliecinoša trešā vieta. Šajā sezonā Horeliks startēja sešos no septiņiem čempionāta etapiem. Ir izcīnītas divas uzvaras kvalifikācijā, četras pirmās, trīs otrās un viena trešā vietas braucienos. Startējot jaunā čempionātā ar jaunu sporta automobīli neatsveramu pieredzi ir ieguvis gan Horeliks, gan JH Motorsport komanda kopummā. JH Motorsport komandas lielākie atbalstītāji šajā sezonā ir bijuši AT Serviss. Simba Santehnika, Pantera Motorsport,  SH Colors, NRJ, Saulkrastu meži, Ape Motors, FTB Latvija, Vejmars, Zebra, Motorcentrs.


Somijas čempionāta kopvērtējums
1.    Pasi Laahteenmaaki 174
2.    Ari Laivola, 148
3.    Jānis Horeliks, 138
4.    Martins Merisārs, 114
5.    Raimo Kulli, 110
6.    Tuomas Leino, 83

Somijas čempionāta kopvērtējums – ražotāju ieskaite
1.    Honda 373
2.    Seat 144
3.    BMW 136
4.    Volswagen 126
5.    Škoda 37


www.jh-motorsport.lv
 
Visi komentāri
 
243091. viesis 17.septembris 2007 20:41
0 0 Atbildēt

Malacis, man prieks!!!

243427. viesis 21.septembris 2007 9:54
0 0 Atbildēt

Sveicieni!!! Nākamgad būs pirmais!! :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 6

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti