Klāt TypeR Party ‘07 – Baltijas rallijā unikālas sacensības 1

 
4.oktobris 2007 9:57

Ar trases dokumentu saņemšanu oficiāli sākas LMT Latvijas čempionāta pēdējais posms, rallijs „Latvija 2007”, kurā iekļautas unikālas, līdz šim Baltijas reģionā neredzētas sacensības – „TypeR Party ‘07”, kurā startēs ekipāžas ar „Honda Civic TypeR” automašīnām.

Ideja par atsevišķa automašīnu vērtējuma iekļaušanu sezonas noslēguma rallijā radās ”Honda” pārstāvjiem Baltijā „Honda Baltic” un Latvijas dīlerim „Bensons Auto”, un, pateicoties rallija „Latvija 2007” organizatoru atsaucībai, šo ideju izdevies realizēt.

„TypeR Party ‘07” ieskaitē ir iekļautas N3 un A7 klases „Honda Civic TypeR” automašīnas, un organizatori ir saņēmuši 10 dalībnieku pieteikumus – trīs no Somijas, divus no Igaunijas, vienu no Krievijas, un četrus no Latvijas. No pieteiktajām automašīnām septiņas startēs N3 klases ieskaitē, trīs atbilst A7 klases prasībām un startēs kopā ar AL2000 klases braucējiem.



Nopietnākie pretendenti uz galveno balvu – 5000 eiro – ir divi valsts čempioni – šāgada Somijas čempioni N3 klasē Jonass Lindross/Joni Lampinens un šāgada Latvijas čempioni Dans Leščs/Jānis Vīksna. Taču viņiem nopietni jārēķinās arī ar pārējiem braucējiem, īpaši somiem, kuri atzīst, ka uz Latviju ir devušies, balvu fonda vilināti.

„Bensons Honda Racing” ekipāžai Krišjānim Caunem/Vilnim Vitkovskim rallijā ir divkārši plāni – sasniegt pēc iespējas augstāku rezultātu gan Latvijas čempionātā N3 klasē, jo ekipāžai ir izredzes izcīnīt medaļas, gan „TypeR Party ‘07” ieskaitē.

„Jo tuvāk sezonas noslēgums, jo sīvākas cīņas,” saka Krišjānis Caune. „Var redzēt, ka organizatori ir pielikuši lielas pūles, lai pēdējais šāgada rallijs Latvijā būtu izdevies – gan „TypeR Party”, gan trases ziņā. Apskatoties kartes, šķiet, ka es būšu viens no daudzajiem pilotiem, kuri šajos ceļos nekad nav braukuši. Tas labi, jo visi būsim vienādā situācijā, nebūs kā citās trasēs, kur citi ir braukuši gadiem ilgi, bet mums tā ir pirmā reize.”

Rallijs „Latvija 2007” risināsies 6.-7. oktobrī. Pirmā rallija diena tiks aizvadīta Tukuma rajonā un Jūrmalā, otrā – Madonas pusē.

„TypeR Party ‘07” dalībnieku saraksts

1.    Krišjānis Caune/Vilnis Vitkovskis    LAT    N3
2.    Andrejs Jušins/Anastasija Seļivanova    RUS    N3
3.    Atis Veismanis/Renārs Laukgals    LAT    A7
4.    Jarno Kinnunen/Marko Sallinen    FIN    N3
5.    Joonas Lindroos/Jouni Lampinen    FIN    N3
6.    Antti Rintamaki/Rami Suorsa    FIN    N3
7.    Dans Leščs/Jānis Vīksna    LAT    N3
8.    Reiko Lempu/Indrek Jõeäär    EST    N3
9.    Kaspars Brencis/Armands Ziemelis    LAT    A7
10.    Romet Tsirna/Alari Jüriöö    EST    N3
 
Visi komentāri
 
244433. viesis 5.oktobris 2007 16:55
0 0 Atbildēt

Dereetu arii LADA,OPEL u.t.m.l. ieskaites.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 19

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti