Jari Ketomaa – uzvar rallijā «Latvija 2007» (+ foto) 6

 
8.oktobris 2007 9:59

Sestddien Madonas rajonā norisinājās rallija „Latvija 2007” otrā diena (PS 7-11). Pēc neoficiāliem rezultātiem RLV kopvērtējumā nepārspēts ir Jari Ketomaa, divkārtējais Somijas čempions, kopumā no visiem vienpadsmit posmiem uzvarot sešos.

Trīs posmos pirmo vietu ieguva Juha Salo, divos posmos kā pirmais finišēja Jānis Vorobjovs.
Kopvērtējumā otrā vietā seko Juha Solo, šī gada Somijas vicečempions. Trešo vietu ieņem Jāņa Vorobjova ekipāža. Ceturtajā vietā ir Anda Neikšāna ekipāža, bet piektajā vietā – Mārtiņš Būčiņš. Visas minētās ekipāžas startē N4 klasē ar Mitsubishi Evo IX automašīnām.

Fotogalerija ir šeit »»
Vienas piedziņas N3 klasē RLV posmā līdera pozīcijas ir Joonas Lindroos (Somija) ekipāžai, tai seko Jānis Kārkliņš. Kā trešie seko ekipāža no Somijas, ko pilotē Jarno Kinnunen.

A + klasē RLV pēc neoficiāliem sacensību rezultātiem, posma uzvarētājs ir Ivara Caunes pilotētā ekipāža. Otrajā vietā ar ir Aleksandra Gorelova ekipāža, un tai seko Ulda Seska ekipāža.

AL 2000 pēc abu dienu neoficiāliem rezultātiem līderi ir Ulda Brieža ekipāža. Otrajā vietā ir ar Pasi Torma (Somija) ekipāža un trešajā vietā – Andra Dambja ekipāža.

Supper Rally 1.vieta - Artūrs Priednieks/ Jānis Kirkovalds. 2.vieta – Ards Ķiņķeris/ Andrejs Mihailovs, 3.vietā Oleg Sinicin/ Evgeny Kalachev (Krievija).

TypeR Party’07 sacensībās pirmā vieta Joonas Lindros ekipāžai, otro un trešo vietu dala Jarno Kinnunen un Anti Rintamaaki komandas.

Juris Sprūde, rallija „Latvija 2007” organizators komentē: „Būtiskākais šajā sezonas noslēdzošajā rallijā bija tas, ka mūsu braucējiem bija iespēja klātienē sacensties ar spēcīgākajiem no Somijas braucējiem – Jari Ketomā, Juha Salo un Joonas Lindroos. Tas bija pat svarīgāk, nekā rezultāts, jo ne katram ir iespēja doties un piedalīties ārzemju rallijos. Tā ir mūsu dāvana, ko mēs kā organizatori, pateicoties SIA „Parex Līzings un faktorings” un arī AAS „Baltijas Apdrošināšanas Namam” atbalstam esam dāvinājuši sportistiem un aizrautīgajiem līdzjutējiem rallijā „Latvija 2007”.
Kopumā šodien startēja 69 ekipāžas, no tām 15 ārzemnieku ekipāžas - 8 no Somijas, 3 no Igaunijas, 1 no Lietuvas un 3 no Krievijas.

Pasākuma noslēgumā Madonā notika svinīgā apbalvošana, kuras laikā tika sveikti uzvarētāji un notika uguņošana.

Par ralliju "Latvija”

Rallijs "Latvija” (RLV) ir Latvijas Rallija čempionāta pēdējais un vēsturiski viens no vecākajiem posmiem – šogad tam aprit 10 gadi. Pašreizējie organizatori, kas kopā strādā jau piecus gadus, uzsver, ka mērķis ir veidot posmu, kas būtu interesants un saistošs skatītājiem. Tāpēc posma norisē integrēti dažādi šova elementi, kā, piemēram, auto parāde, speciāli atklāšanas pasākumi u.c. Kopumā rallijs "Latvija” pagājušajā gadā pulcēja 68 dalībnieku ekipāžas un vairāk kā 50 000 aizrautīgu līdzjutēju.

Pēdējos divus gadus rallijs "Latvija” saņēmis Latvijas Automobiļu federācijas atzinību un novērtēts kā „Labākais rallijs”. 2004. gadā tas saņēma atzinības novērtējumu „Par labāko izaugsmi”.
 
Visi komentāri
 
244472. viesis 8.oktobris 2007 11:05
0 0 Atbildēt

Somi malači, aplauza mūsu zīmuļus, nezin kas pa vinu bija varbūt lietus traucēja???

244474. viesis 8.oktobris 2007 11:11
0 0 Atbildēt

Neviens neko neaplauza, kaa jau mineets somu rallitsti ir tas pats kas braziilijas izlase futbolaa... Kaut gan Vorobjovs pirms peedeejaa dopa no otraa soma atpalika tikai nepilnas 2 sek. Un pareizi dariija ka nekjeera... finish un chempiona tituls tomeer ir sveriigaaks kaa vietas ieraadiishana somijas vicechempionam :)

244476. viesis 8.oktobris 2007 11:20
0 0 Atbildēt

244472. viesis 08.10.2007 11:05

Latvietis tipiskais :D Mūsējie vienmēr sliktāki par citiem. Tavs teiktais gluži no shēmas ''Brāļi Kļičko uzvarējuši Lugankas ciema astoņgadīgās skolas boksa čempionātā'' :D Jāpiebilst,knapi uzvarējuši.

Rallija lielvalsts čempions...nu un?

244487. viesis 8.oktobris 2007 12:19
0 0 Atbildēt

Aizbrauca mūsējie, nu tā, bija OK, bet kad tās pašas virāžas izbrauca somi, blakus esošie rallija veterāni tik vien kā nopūtās izdvešot, "mjā, viņi kaut kā savādāk brauc". Bija tas 9. un 11. dopa beigu daļā, kādu kilometru pirms finiša (VIP teltis)...

244504. viesis 8.oktobris 2007 13:44
0 0 Atbildēt

Somi brauca ļoti precīzi, tieši pa ideālo trajektoriju, bez liekām sānslīdēm un citām atrakcijām. Varbūt tas nav tik skatāmi, toties ātri gan.

244546. viesis 8.oktobris 2007 19:53
0 0 Atbildēt

Somi brauca ļoti atraktīvi, ja Jūs redzētu kā Ketomaa uzlēca SS8 tramplīnā - uh, vismas 2 m virs zemes! Tā kā par skatāmības trūkumu sūdzēties nevar!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti