Pļava, ledus, peļķes un tam visam pa virsu – «Subaru» (+ foto) 13

 
5.februāris 2008 12:30

Aizvadītajā nedēļas nogalē Inčukalna pagasta Sēnītes rajonā, jau no plkst. 10 rītā bija dzirdama Subaru markas cienītājiem tik patīkamā boksermotoru bubināšana un rūkoņa. Tieši 3. februārī beidzot varēja sākties SubaruPower.lv foruma Ziemas kausa izcīņas 1. posms trasē „Sēnīte”.

Lai arī laika apstākļi neliecina par to, ka ārā ir ziema, sacensību diena tika veiksmīgi aizvadīta un startējušie dalībnieki tika pie pirmajiem tik svarīgajiem punktiem, lai turpinātu cīņu kausa kopvērtējumā.


Foto: Toms Deinats


Fotogalerija apskatāma šeit »»

Pavisam uz starta stājās 17 Subaru markas automašīnas 2 dažādās klasēs, attiecīgi 9 dalībnieki BR klasē (a/m, kuras ir aprīkotas ar riepām bez radzēm) un 8 dalībnieki AR klasē (a/m, kuras izmantoja riepām ar radzēm). Dalībniekiem bija jāveic 2 braucieni, katrā braucienā pa 2 apļiem. Pēc iepzīšanās braucieniem pirmās uz starta stājās BR klases automašīnas. Piedāvājam jums šo sacensību dalībnieka Imanta Zaķa (niks forumā – Zais, a/m Subaru Forester S Turbo) ieskatu un aprakstu par aizvadīto posmu.

„Pamazām, palēnām, spītējot laika apstākļiem, turpinājās nepieciešamie sagatavošanās darbi, kas liecināja vienu – jau 7. janvārī izsludinātajam un foruma apmeklētājus ieintriģējušajam pasākumam beidzot lemts notikt jau tuvākajā laikā. Un tiešām – foruma lietotāji 2. februāra vakarā saņēma priecīgu vēsti – SMS ar kodolīgu tekstu: Subarupower.lv Ziemas kausa 1. posms NOTIKS!

Agrajā svētdienas 3. februāra rītā jau no plkst. 10:00 liela daļa dalībnieku un skatītāju bija ieradušies zināmajā „Sēnītes” trasē. Dalībnieki, sabozušies un sarāvušies aukstajā vējā, laipnā organizatora mudināti (caur megafonu) raiti veic sacensību Nolikumā paredzēto reģistrācijas procedūru. Pēc dokumentālo formalitāšu nokārtošanas, ja tiesnesim, kas atbildīgs par automašīnu tehniskā stāvokļa pārbaudi, viss ir šķitis kārtībā, katrs dalībnieks saņēma starta numuru. Jāatzīstas, ka dalībnieki Nolikumu tomēr vismaz vienreiz bija izlasījuši, jo tiesnesis tā arī nevienu neizbrāķēja... . Un tiesneši šajā pasākumā ir neuzpērkami! (vismaz viņiem pašiem tā šķita )

Startam pirmajā dalībnieku klasē, kurā piedalās Subaru automašīnas ar riepām bez radzēm, bija piereģistrējušies 9 dalībnieki. Lai gan bija gaidīts nedaudz lielāks skaits, tomēr jāņem arī vērā, ka Ziemas kausa sacensību plāna izmaiņas un citi paralēli notiekoši pasākumi, neļāva šajā dienā ierasties vairākiem potenciālajiem braucējiem.

Plkst. 11:00 tiek izziņota dalībnieku sanāksme, kurā īsumā tiek atgādinātas galvenās lietas – pie stūres nedzert, nerunāt pa telefonu un labāk neizteikties par konkrētās trases stāvokli.  Par šo vienkāršo noteikumu un sacensību Nolikuma ievērošanu, un labiem uzrādītiem rezultātiem tika solītas gandarījuma balvas lielāku un mazāku kausu, bļodu vai cita veida trauku izskatā. Pēc šāda uzmundrinājuma dodamies darīt TO, kas ir paredzēts Nolikumā, jeb pirms starta oficiāli iepazīties ar trasi.

Plkst. 11:24 dots pirmais starts „un šovs var sākties!” (c). Pirmo braucienu dalībnieki veic pretēji pulksteņa rādītāja virzienam, savukārt otro braucienu, lai būtu interesantāk, pilnīgi pretēji – pulksteņa rādītāja virzienā. Katrā braucienā sacensību dalībniekam jāveic 2 apļus ar laika kontroli un startu no vietas. Varētu jau arī vēlēties vairāk, taču tas radītu nevienlīdzīgus apstākļus trasē citiem dalībniekiem, kuru starts bija paredzēts vēlāk.

Abi braucieni norit bez negaidītiem starpgadījumiem, un pateicoties pašu dalībnieku spējai pašorganizēties, korekti un bez aizķeršanās. Jau pusstundu pēc pirmā starta esam gatavi 2. braucienam!

Kad paveikti Ziemas kausa pirmā posma braucieni Subaru automašīnām ar riepām bez radzēm, trasē laiks doties startam reģistrētajiem 8 „radžotajiem” auto. Sākotnēji šķita, ka patreizējos apstākļos, kad trasi tikai vietām sedz ledus kārta, nekādu īpašu priekšrocību riepu ar radzēm izmantošanai nebūs, taču rezultāti tomēr liecina, ka vidējie ātrumi „radžotajiem” tomēr bija nedaudz labāki, ja vien netika pieļautas rupjas kļūdas. Lai gan īpašas izmaiņas laika apstākļos nav notikušas, pamazām trasē, kas sākotnēji bija visai sausa, parādās nelieli un vienā vietā arī lieli dubļi. Braucēju automašīnas pamazām atgādināja iepriekšējā rudenī šajā pat trasē redzētās Subaru dubļu pikas (tās ir daudziem pazīstamās Subarupower.lv „Dubļu cīņas”).

Pēc kārtējiem diviem braucieniem, kas tāpat notiek pēc iepriekš aprakstītās formulas, Ziemas kausa tiesnešu kolēģija paziņo, ka klātesošie var nedaudz papriecāties un „pavārtīties” pa dubļiem. Sacensību oficiālā daļa līdz ar to ir beigusies un, izmantojot izdevību, tiesnešu kolēģija paklusām pazūd, lai sagatavotos labāko braucēju apbalvošanai.

Lai gan organizatoriem sanāk neliels misēklis ar vienu no balvām, kas tiek atrisināts visai oriģinālā veidā, ar pavisam nelielu aizkavēšanos sākas kvēli gaidītā apbalvošanas ceremonija. Bez himnas un orķestra, tomēr katrā klasē pie kausa un Subarupower.lv diploma tiek pirmo trīs vietu ieguvēji.
Atzīmējot pasākuma veiksmīgo norisi, daļa klātesošo dodas sasildīties un iebaudīt gardus ēdienus uz ceļmalas krodziņu „Brālis”, kur Subarupower.lv apmeklējumi ir jau pierasta lieta. Arī šoreiz ērtai pasēdēšanai mums ir nepieciešami vismaz trīs kopā sabīdīti galdi. Tā kā uz kopgalda „sapulcējas” arī trīs laureātu kausi, neiztiekam arī bez lāses šampanieša.

Kopējie secinājumi ir tādi, ka „pirmais kucēns”, neskatoties uz sīkām ķibelēm, tomēr nebūs jāslīcina. Pietiekami kuplā pulkā esam pavadījuši jauku dienu svaigā gaisā un gandarīti par paveikto! Rezultāti liecina, ka jau šobrīd kopvērtējuma situācija veidojas visai intriģējoša un patreiz vēl neviens no dalībniekiem (jau startējušiem, vai tiem, kas vēl plāno piedalīties kausa izcīņā) nav izslēgts no cīņas par galvenajām šo sacensību balvām.

Paldies organizatoriem, dalībniekiem un arī „Brālim”! Sagaidām nākamo sacensību posmu, iespējams, jau pavisam drīz. Kur? Nekavējies un apmeklē mūsu forumu arī Tu, tad arī uzzināsi par to pirmais!”

Šī posma rezultāti ir skatāmi www.subarupower.lv forumā attiecīgajā sadaļā. Nākamais posms ir paredzēts jau šajā nedēļas nogalē, 10. februārī. Visa informācija atrodama forumā.

Varbūt arī Tev der izmēģināt savus spēkus?

Fotogalerija apskatāma šeit »»

Ar cieņu,
www.subarupower.lv
 
Visi komentāri
 
251396. viesis 5.februāris 2008 15:50
0 0 Atbildēt

kur ir bildes. tukšums :((

251397. viesis 5.februāris 2008 15:58
0 0 Atbildēt

Kur ta tukšums? Tur ir vismaz daži simti bilžu! ;)

Redaktors 5.februāris 2008 16:11
0 0 Atbildēt

Tim! Noslauki monitoru!

251399. viesis 5.februāris 2008 16:28
0 0 Atbildēt

sorry kaut kas ar manu Internet Explorer notika, ar Mozilla firefox visu var redzēt :)

251404. viesis 5.februāris 2008 19:07
0 0 Atbildēt

ar explorer neko nerada....mozila man nav:(

Redaktors 5.februāris 2008 19:16
0 0 Atbildēt

Kā tas ir - neko nerāda?

Atsūti screenshot uz iauto@iauto.lv - kā tas izskatās.

Pārbaudīju ar IE7 - viss rādās...

251410. viesis 5.februāris 2008 21:44
0 0 Atbildēt

eu, bet tiešām, augšējais links uz bildēm ņe aļo, apakšējais veras normāli.

251803. viesis 13.februāris 2008 19:33
0 0 Atbildēt

Visu cieņu šiem entuziastiem, bet ceru ka viņus tur drīz izdzenās. Nezinu kā jūtas to māju iedzīvotāji, kuriem tas viss notiek ielas pretējā pusē, pļavā. Es to troksni dzirdu Gaujas otrā pusē apmēram 2km attālumā. Diemžēl tas nav nekas patīkams brīvdienu atpūtai.

251804. viesis 13.februāris 2008 19:44
0 0 Atbildēt

Ak, Tu nabadziņš!

251807. viesis 13.februāris 2008 21:21
0 0 Atbildēt

Oho, goņščiks pamodās. Es uz Murjāņiem braucu brīvdienās, un ne jau tapēc, lai klausītos motoru rēkoņu. Ceru ka līdz pavasarim šis bezpreģels panīks. Ja ne, tad gan jau ka ir paņēmieni kā likumīgā ceļā šādu "sportu" piegriezt.

251809. viesis 13.februāris 2008 22:47
0 0 Atbildēt

Ja Turbo Subaru dziesma ir fignja,itsevi4ki 2.0l izpildijuma,tad garlaicigie senjotaji labak izbaudat savu Getcu orkestri,vai ari tadus tik klausities katru dienu visu atliku4o dzivi jums novelu!!!:):)

251813. viesis 13.februāris 2008 23:38
0 0 Atbildēt

Iesaku to figņu braukt pļerkšķināt kaut kur mežā, piemēram netālajā Ādažu poligonā. Tur pie viena arī sēņot var. Un sorry par izteicieniem, bet tur patiešām notiek pļerkšķināšana. Es esmu pavērojis kas un kā tur notiek un droši varu apgalvot, ka pārliecinošakais vairākums tur bez nekādas meistarības pazīmēm vieņkārši trokšņaini un gausi rinķo pa dubļainu pļavu. Un tā tas diemžēl izskatās un tā arī izklausās.

255085. viesis 3.aprīlis 2008 16:43
0 0 Atbildēt

Normāls letiņš te iepurkšķējis, gribētu redzēt viņu iekabinot kaut vienam subrim... Un kā Tu, Tonton, ko panāksi likumīgā ceļā, ja tas pa privātīpašuma teritoriju iet? Tavs kaimiņš savā dārzā radio ar nevar klausīties? Īsāk sakot siekalnieka šļupsti...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 2

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti