Rīgas autostāvvietās atkal bloķēs automašīnu riteņus 28

 

Foto: Ilustratīvs attēls

Nozare.lv | 21.februāris 2018 16:48

Rīgas autostāvvietās atkal bloķēs automašīnu riteņus, paredz šodien Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejā atbalstītie grozījumi Rīgas pilsētas pašvaldības maksas autostāvvietu apsaimniekošanas un lietošanas noteikumos.

Grozījumi arī paredz, ka par autostāvvietu izmantošanu turpmāk varēs norēķināties tikai elektroniski.
Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins skaidroja, ka bloķēšanas ierīču izmantošanu plānots atsākt, galvenokārt, ārzemju viesu dēļ, kuri nereti izvairās no sodu maksāšanas.

Deputāts Juris Pūce (LA) gan atsaucās uz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) slēdzienu par to, ka pēcapmaksas piemērošana ir prettiesiska rīcība un pauda pārliecību, ka ministrija šos noteikumus neapstiprinās. "VARAM ir uzticējis šos noteikumus grozīt, mēs tagad to darām, taču būtība mainīta netiek. Ministrija šos noteikumus neapstiprinās un mums atkal būs jāsāk viss no gala," sacīja Pūce. Tāpat viņš norādīja, ka arī Patērētāju tiesību aizsardzības birojs (PTAC) agrāk ir iesaistījies strīdīgu situāciju risināšanā par šādu sodu piemērošanu.

Jakrins, savukārt, nenoliedza, ka PTAC patiešām agrāk ir norādījis uz šāda soda veida neatbilstību, bet tieši tāpēc tagad tikšot ieviesta prakse, ka bloķēšanu izmantos tikai trešajā reizē pēc pārkāpuma izdarīšanas. "Konstatējot šo pārkāpumu otrreiz, vadītājam četrās valodās tiks atstāts brīdinājums par to, ka viņa transportlīdzeklis nākamreiz var tikt bloķēts," sacīja Jakrins, norādot, ka soda apmaksu pārkāpējs varēs veikt tikai elektroniski - vai nu dodoties uz tuvāko banku vai darot to ar viedaplikāciju starpniecību.

Bloķēšanas iekārta tiks noņemta tikai pēc apmaksas veikšanas.

Vēl atbalstītie grozījumi paredz, ka autostāvvietu kontroles iekārtas izdoto čeku turpmāk nevajadzēs novietot transportlīdzeklī, jo stāvvietas uzraugs apmaksas faktu varēs redzēt viedierīcē. Norēķināties par pakalpojumu varēs tikai bezskaidras naudas veidā, ar SMS pakalpojumu, elektronisko naudu, iegādājoties mēneša abonementu, iedzīvotāja karti vai lietotāja karti.

Tāpat maksāt turpmāk vajadzēs arī par piekabes un puspiekabes novietošanu.

Departaments norāda, ka iemesls šādu izmaiņu ieviešanai ir tas, ka elektroniskās kontroles iekārtas tiek regulāri bojātas, no tām mēģinot izzagt monētas, tajās tiek ievietoti plastmasas maisiņi, kā arī tajās tiek ievietotas citu valstu monētas. Tā rezultātā rodas zaudējumi gan par iekārtu remontu, gan nesaņemto ienākumu veidā, kā arī rodas domstarpības ar transportlīdzekļu lietotājiem par iespēju norēķināties par pakalpojumiem ar priekšapmaksu un attiecīgi pēcapmaksas paziņojumu piemērošanu.

Tāpat maksas autostāvvietās tiekot novietotas piekabes vai transportlīdzekļu sastāvi ar piekabēm, aizņemot maksas autostāvvietu.

Galējo lēmumu par grozījumiem pieņems Rīgas dome.

 
Visi komentāri
 
stalkers 21.februāris 2018 17:02
4 1 Atbildēt

Vārdu sakot kāsis kā vien var....Šī "bloķēšana" jau reiz tika atzīta par prettiesisku un atcelta, bet nu mazajiem Rīgas ķeizariem ir tiktāl galvā sakāpis, ka mēģinās atkal - acīmredzot grib no ārzemniekiem naudu noplēst, varbūt sāks rokas autogēnus tagad arī tirgot ?

driveris 21.februāris 2018 18:25
11 7 Atbildēt

Ja kāds bez tavas atļaujas (bez maksas) novieto savu auto stāvēšanai tavā pagalmā, tas ir tiesiski?

eidis 22.februāris 2018 15:45
3 0 Atbildēt

Ja neesi nekādi ierobežojis vai nav līgums, bloķēt ir nelikumīgi

wes 21.februāris 2018 18:10
9 2 Atbildēt

''kontroles iekārtas tiek regulāri bojātas, no tām mēģinot izzagt monētas'''...Un ko tad jūs domājāt? Vai tad āmuriks neko nemāca? 20% būs jāatdod!

Bet ja nopietni-tas ir nonsenss, ka nevar norēķināties ar skaidru naudu, jo redz ielu reketieriem 100% nekrīt makā, tāpēc taisam augšā sistēmu, kura ir izdevīga mums, nevis lietotājiem. Tie kontrolieri lai neiedomājas ka varēs vnk. staigāt un pārbaudīt! Gan jau nāksies kartes ievietošanas vietas regulāri tīrīt no makrofleksa...

ff 22.februāris 2018 10:31
2 3 Atbildēt

kurā gadā Tu dzīvo?

Un arī paši uzņēmumu pārstāvji, kas komentāru par monētām izdomāja?

Nu jau vismaz gadu neesmu nevienā vietā redzējis, ka varētu ar monētām maksāt...

Un demolēšana jau ir krimināla darbība - tas tad ir policijas uzdevums risināt.

Bet par ārzemnieku sodīšanu gan ir pareizi, ja 3 reizes nemaksā par stāvvietu, tad, lai tik liek bloķētāju vai evakuē mašīnu.

wes 22.februāris 2018 12:25
3 0 Atbildēt

Un kur tu dzīvo? Ja izlīdīsi no pagaldes un aizbrauksi kaut vai uz Viļņu, redzēsi, ka tur nav nekādu problēmu ar monētām, nemaz nerunājot par Vāciju- www.youtube.com/watch?v=4Dfnx3lKiSw

Video ļoti labi redzams monētu ievietošanas slots...Ja par policiju, tad vienīgais ko tā var, ir turpināt noformēt proķus par mildas apmīšanu, jo uzliekot galvā motoķiveri, tā var savas kameras iebāzt kur saule nespīd!

Conqueror 21.februāris 2018 18:21
2 0 Atbildēt

Kad Alauksta ielu atbrīvos no bezkaunīgajām automašīnām?

viencexperc 21.februāris 2018 18:42
7 0 Atbildēt

Mūsējie bēgļi - gastatarbaiteri arī ko tādu izdomās.

Janka 21.februāris 2018 18:50
30 0 Atbildēt

Ar šitādu vajadzētu pietikt:

usaexperc 21.februāris 2018 18:59
16 7 Atbildēt

Nu tādām nabagmašīnām kā tajā bildē bloķētājus jāliek jau pie iebraukšanas Latvijā. Sausā atlikuma valstij nekāda, tik cik uz nodokļi par gāzi. Bet ja to varētu nozagt vai uzsūtīt no e-bay, tad vispār nekāda ienākuma nebūtu.

viencexperc 21.februāris 2018 19:24
9 0 Atbildēt

Nē. Tu kļūdies. Nabags paskatās uz degvielas patēriņu un pērk kakašķus, džūkus, VW, hondas utt.

Mūsdienās īstus amerikānus pērk tikai bagātie. Paskaties pats. Par jaunu Chrysler town & country ceļa nodoklis ir lielāks kā panamerai.

usaexperc 21.februāris 2018 19:29
13 0 Atbildēt

Es zinu divis faktus:

TC Motors pelna no Subaru.

Amerikas Auto Mežciemā remontē BMW.

Ko varam secināt?

Tos amerikāņu sūdus pērk tikai ar SALVAGE sertifikātiem un remontē paši vai kaktu servisos ar no e-bay sūtītām jaunām ķīniešu vai orģinālajām junkyard detaļām.

bumeris 21.februāris 2018 19:29
22 0 Atbildēt

usaexperc 21.februāris 2018 19:34
0 0 Atbildēt

Kārtējais apliecinājums tam, ka BMW nevar nobloķēt. Pārauj bloķētājus kā dodžus un aiziet kosmosā pat bez skrambas!

ss 21.februāris 2018 19:36
2 0 Atbildēt

Iesaku Fleksi vedāt līdz..

msh 21.februāris 2018 20:29
8 2 Atbildēt

Tātad, ja es aizbraucu uz dižo pilsētu nedēļas nogalē, un man uzliek sestdienā šito sūdu, bankas ir ciet, un tā kā neesmu dižās pilsētas iemītnieks, man nav plakanajā telefonā ne "dižās pilsētas stāvvietu slauktuve", ne interneta [jo nevajag slauktuvi darbināt] - tad sanāk ka man ir speciāli vēl jāņem pirmdiena brīva lai varētu samaksāt? Kāpēc te nav atrunāts kā pēc tam no viņiem jāpiedzen kompensācija par notrallināto darbadienu, elektroniski vai rakstiski?

Dabiski ka šādā situācijā nesalīdzināmi ērtāks un ātrāks risinājums būs fleksis, un bez ironijas vai sarkasma.

Pacco 21.februāris 2018 21:13
2 4 Atbildēt

Bankas tierdzniecības centros un stacijā strādā arī sestdienās un svētdienās. Bet runa jau ir par soda nomaksāšanu, to kā sacīt jāsaka vari maksāt jeb kurā sev ērtā laikā.

Maksājumu karte tev ir? Ar to arī norēķinies. Ja jau visus kontu ZTI ir bloķējuši, tad pats vainīgs, ka nemāki normāli dzīvot, tādam piekar automātu pie pakaļas i tanī monētu iemest nevīžos. Atradīs 100 iemeslus, lai tikai nemaksātu.

he 22.februāris 2018 10:43
1 0 Atbildēt

uzreiz jau bloķētāju neliks, tikai, ja šī būs jau trešā reize un par iepriekšejajām 2 sodu nebūsi samaksājis. Ja tik bieži brauc, nemaksā par stāvvietu un arī nemaksā uzliktos sodus, tad pats vien esi vainīgs.

Atrais 21.februāris 2018 22:08
2 0 Atbildēt

Kads dzirdēja cik mililjoni ir ienākumu gadā no šīm maksas stāvietām? Par to naudu var katru gadu salabot ceļus un Rīgas ceļiem bija jabūt gludiem! Ejot prom nomain nr mašīnau un izlīmē viltotu TA no arpuses, lai kad pats brauc var noņemt, un fleksi lidzi ņem!!! Durdoms ne valsts!!!

viencexperc 22.februāris 2018 9:47
3 0 Atbildēt

Bet pa kādu naudu svinēt 9.maiju? Pa kādu naudu finansēt troļļus, ja visu uz ceļiem tērēt.

Guntis 22.februāris 2018 2:02
5 2 Atbildēt

Kas maksas pec tam ........

uzliekot to bloki ...... pec tam es vinus iesudzu tiesa kad man ir sabojats lietais disks. panemsu ar naglu ievilkssu stripinu. un pieprasissu viniem jaunus diskus. vaj viniem tas atmaksasies. vaj javada lidzi bolgarka uz batrijam nogriez un brauc.

Bils 22.februāris 2018 11:38
2 0 Atbildēt

Bet reāli bail, ka vasaras 20 collu diskus man var apskādēt, hromu noraut. Ej nu pierādi ka no bloķētāja tika bojāti.

GB12 24.februāris 2018 11:18
0 0 Atbildēt

Samaksā par stāvvietu un neviens tev to klamburu virsū neliks. Nesaprotu, kur problēma?

anonimikis 22.februāris 2018 9:34
2 0 Atbildēt

Godīgus braucējus šis jauninājums nekādi neietekmē.

msh 22.februāris 2018 12:51
2 1 Atbildēt

Dižajā pilsētā grūti būt godīgam braucējam...

iJuris 22.februāris 2018 11:20
3 0 Atbildēt

Ietekmē tikai tas, ka maksas zonas izplešās. Tā teikt uzlabojumu nekādu, bet jāmaksā vairāk...

usaexperc 22.februāris 2018 18:30
0 0 Atbildēt

Uzlabojumi ir, beidzot ir vietas stāvvietās.

GB12 24.februāris 2018 11:24
0 0 Atbildēt

Kopumā ideja pareiza - kāpēc citiem ir jāmaksā, bet daži var vienkārši atļauties likt noteikumiem virsū nikolaju? Un te jau nav runas par vienkāršu "aizmirsu", bet hroniskiem virsū licējiem (no 3.reizes). Bet tas, ka likvidēs skaidras naudas norēķinus, gan anv riktīgi. Vasarā mēģināju samaksāt par stāvvietu vienā nelielā Horvātijas pilsētiņā. Tur tikai aplikācijas norēķins vai SMS. Nu, aplikācijas man, protams, nebija, mēģināju ar SMS. Bet man meta atpakaļ, ka īsziņa nav aizgājusi. Beigās palūdzu vienu vietējo, lai aizsūta sms no sava telefona, ķipa, samkasāšu naļikā viņam, bet tam atmeta kļūdu, ka mašīnas numurs pa īsu. Beigās nospļāvos un nesamaksāju.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti