Pāvests Latvijā ceļos ar “Fiat” automašīnu (+ FOTO) 9

 

Foto: Publicitātes attēls

Modus Group | 17.septembris 2018 9:40

22. – 25. septembris Baltijas valstu katoļu sabiedrībām būs svarīgākās dienas šajā gadsimtā – visās trīs valstīs – Lietuvā, Latvijā un Igaunijā – ciemosies Romas katoļu baznīcas vadītājs pāvests Francisks (Jorge Mario Bergoglio).

Katrā vizītes valstī viņam tiek piešķirta automašīna, kas atspoguļotu viņa galvenās vērtības – vienkāršību un mērenību. Izņēmums nav arī Baltijas valstis – šeit pāvests ceļos ar “Fiat Tipo” automašīnu.

“Pāvests Francisks demonstrē vienkāršumu, godbijību, šīs vērtības tiek ievērotas arī tad, kad viņa pārstāvji izvēlas naktsmītnes, automašīnas, ēdināšanas vietas. Savu vizīšu laikā dažādās valstīs viņš bieži tiek pārvadāts ar itāļu “Fiat” automašīnām, kuras piešķir attiecīgajās valstīs esošās pārstāvniecības. Šīs automašīnas lieliski iemieso ikdienas modeli – ir vienkāršas, kvalitatīvas un pieejamas sabiedrībai”, - stāsta Laurīns Sivilevičus (Laurynas Sivilevičius) “Modus Group” automašīnu biznesa vadītājs.

Tiek gaidīti ārvalstu tūristi

Pāvesta vizīte – neparasts notikums visiem 6 miljoniem Baltijas valstu iedzīvotāju. Septembra beigās paredzētā Franciska vizīte – tikai otrā reize, kad pāvests ierodas Baltijas valstīs, pēc to neatkarību atgūšanas. Pirmais 1993. gada septembrī ciemojās Jānis Pāvils II, viņš apmeklēja ievērojamākās Lietuvas, Latvijas un Igaunijas vietas, satikās ar vietējiem. Simboliski, ka šogad vizīte tiek organizēta 25 gadus pēc pirmās vizītes un apritot 100 gadiem pēc visu Baltijas valstu neatkarības pasludināšanas.

Visās Baltijas valstīs norisināsies dažas satikšanās ar Francisku. Tajās aicināti piedalīties ne vien vietējie iedzīvotāji, bet arī viesi no kaimiņvalstīm – Vācijas, Zviedrijas, Polijas, Baltkrievijas, Krievijas.

“Pāvests neierodas kā tūrists, viņu neinteresē skaistas fasādes, bet viņš vēlas sastapties ar cilvēkiem, ieraudzīt viņu acis, sajust viņu rūpes, izdzirdēt viņu balsi. Francisks ir harizmātiska, silta personība, slavena ar labu humora sajūtu, sirsnīgu komunikāciju, spēju uzrunāt visu cilvēku sirdis”, - apgalvo vizītes organizatori.

Francisks ir Vatikāna valsts vadītājs, tādēļ vērtības, par kurām viņš runā, vispirms ir kristīgas, orientētas uz cieņu dzīvei, cilvēka cēlumu, mīlestību tuvākajam. Viņš bieži akcentē evaņģēlija pamatvērtības: prieku, pateicību, palīdzību nabagajiem, bēgļiem. Saskaņā ar vizītes organizatoru sacīto, pat neticīgais, kurš meklē taisnību, jēgu un ir cilvēks, kurš izvirza jautājumus, var saņemt iedrošinājuma un mierinājuma vārdus, ja vien ieklausīsies, ko pāvests, viesojoties Baltijas valstīs, vēlēsies pateikt.

Pēc ceļojuma velta labdarībai

Pāvesta vizītes laikā lietotās automašīnas vēlāk parasti tiek nodotas izsolē, bet savāktie līdzekļi tiek veltīti labdarībai. Tie ir ļoti pieprasīti modeļi – piemēram, 2016. gadā vizītes Filadelfijā laikā lietotais “Fiat 500L” modelis vēlāk izsolē tika pārdots par 82 tūkstošiem ASV dolāru. Jauns tāds modelis ASV maksā četras-piecas reizes mazāk.

Pagājušajā gadā “Lamborghini” speciāli Vatikāna vadītājam radīja un uzdāvināja īpašu sporta “Huracan”. Tiesa, pāvests pie tās stūres tā arī nepiesēdās – automašīna tika pārdota “Sotheby‘s” izsolē par 715 tūkstošiem eiro. Tas ir par 4 reizēm vairāk, nekā sākotnējā “Huracan” cena, kas sasniedz aptuveni 180 tūkstošus eiro. Lielākā daļa no summas, kas tika iegūta par automašīnu, tika veltīta ISIS izpostītas Irākas pilsētas Ninīvijas atjaunošanai, atlikusī daļa – citām labdarības organizācijām.

Lietuvā, Latvijā un Igaunijā pāvesta Franciska automašīna būs “Fiat Tipo”, kuras bāzes cena – mazāka par 13 tūkstošiem eiro.

Latvijā un Igaunijā pontifika vizīte ilgs pa vienai dienai – viņš apmeklēs svarīgākos reliģiskos objektus Rīgā un Tallinā, apmeklēs svētos dievkalpojumus un satiksies ar ticīgajiem.

Ne vien izvēloties automašīnu pāvests Francisks nedemonstrē greznību. Katras vizītes laikā viņš parasti apmetas Vatikāna pārstāvniecībā - Apustuliskajā nunciatūrā. Izņēmuma gadījumā, piemēram, kad valstī nunciatūras nav, pāvests nakšņo viesnīcā vai veco ļaužu patversmēs. Viņu pavadošie cilvēki apgalvo, ka pontifiks ievēro iepriekš saplānotu ceļojuma plānu, taču nevairās to spontāni pakoriģēt – apstāties skaistā vietā vai satikties ar cilvēku grupu, pirms tam to nesarunājot.

 
Visi komentāri
 
WONDERWHY 17.septembris 2018 9:51
17 6 Atbildēt

Es neesmu atļāvis savu nodokļu naudu tērēt kaut kādam vecim kleitā.

viencexperc 17.septembris 2018 10:04
16 4 Atbildēt

Es cenšos nekomentēt un nerakstīt neko reliģiozās tēmās, jo visi ticīgie ir fanātiski idiņi. Bet šoreiz, nolēmu uzrakstīt.

Pāvests, izvēloties tādus lētus automobīļus dara ļoti labi. Jo reliģiozie idiņi tad Pāvestā redz parastu cilvēku no tautas.

...

Salīdzinājums. Patriarhs kirills ( pareizticīgo līderis)

viencexperc 17.septembris 2018 10:13
5 2 Atbildēt

p.s.

Kirila jahta 4 miljonu vērtībā.

Pēdējā bildē nav Kirils. Vienkārši patika. Jo tas pierāda to, ko daudzi ir aizmirsuši.

Citāts no Bībeles:

"Kad tavs brālis, tavas pašas mātes dēls, vai tavs dēls, vai tava meita, vai tava sieva, kas pie tavām krūtīm, vai tavs draugs, ko tu turi kā savu dvēseli, tevi slepenībā kārdinās, teikdams: iesim, kalposim citiem dieviem,- tādiem, ko ne tu, nedz tavi tēvi nepazīst, no to tautu dieviem, kas dzīvo jums apkārt, vai nu pavisam tuvu pie tevis, vai arī tālu no tevis, no viena zemes gala līdz otram,tad nedod viņam vaļas un neklausi viņam, un tavas acis lai žēlodamas nekavējas pie viņa, un tu netaupi viņu un arī viņu nenoslēp, bet TEV VIŅU BŪS BEZ ŽĒLASTĪBAS NOKAUT; tava roka lai ir pirmā, kas viņu nonāvē, un pēc tam visas tautas rokas, ar akmeņiem tādu būs nomētāt, un LAI TAS MIRST, jo viņš jums ir licis novērsties no Tā Kunga, tava Dieva, kas tevi ir izvedis no Ēģiptes zemes, no verdzības nama."

(Mozus 5. grāmata 13:7-11)

msh 17.septembris 2018 12:47
3 1 Atbildēt

Tas ir ļoti labi ka to pantu daudzi ir aizmirsuši - vienīgie, kam tas ir jāatceras, ir Jūdi, jo viņi, neatzīdami Jēzu Kristu par mesiju, joprojām kalpo Mozus bauslībai, no kuras tā rakstu vieta arī ir. Uz kristiešiem tas neattiecas, jo lai arī Mozus bauslība nav atcelta, Jēzus Kristus tika atsūtīts lai to izpildītu, ko viņš arī izdarīja - un tagad mēģini atrast jaunajā derībā kādu pantu, kas mudinātu kādu nogalināt

Tas, kas ir redzams pēdējajās divās bildēs, vienkārši atbilst pareizticīgo tradīcijām - viņi mēdz svētīt viskautko - tu te iemeti bildes ar ieroču svētīšanu - es esmu dzirdējis par šņabja svētīšanu... Katoļu un pareizticīgo baznīcas, savas senās vēstures dēļ, ir diezgan nekristīgas organizācijas, savulaik šķēlušās un karojušas kaut kādu teoloģisku sīkumu dēļ, utt. Ir interesanti palasīt evaņģelisko kristiešu vēsturi - viduslaiki bija tumši laiki, jo katoļu baznīca eiropā bija pie varas un cīnījās PRET ticīgajiem - valdensieši bija 12. gadsimtā, un viena no lietām ko viņi izdarīja - iztulkoja Bībeli vietējajā valodā [katoļiem bija tikai latīniski], a ko katoļu baznīca? Aizliedza - Bībelei jābūt tikai nesaprotamā valodā... Luterānisms izveidojās kā atsevišķs novirziens tikai tāpēc, ka Luteru, kurš gribēja reformēt katoļu baznīcu, izmeta laukā un centās apklusināt; vārdu "luterāņi" viņa sekotājiem iedeva katoļu baznīca, pēc tā laika paraduma, ķeceru kustības dalībniekus saukt kustības izveidotāja vārdā.

Ak jā, cēlonis tam, par ko šodien rietumvalstīs ķengā katoļu baznīcu, un no tās tiesā ārā naudu - visi tie pedofīlijas skandāli - atkal ir nebibliska tradīcija - nekur Bībelē nav teikts ka garīdznieks nedrīkstētu precēties; katoļi to ir izspieduši no vienas apustuļa Pāvila vēstules frāzes - rezultātā simtiem un tūkstošiem katoļu priesteru, kuri atklāja ka var krist kārdinājumā, bet nespēja pārvarēt lepnumu atteikties no sava amata lai apprecētos, krita apgrēcībā - un šodien katoļu baznīca par to var maksāt...

GTD2 17.septembris 2018 11:31
2 1 Atbildēt

diezgan liela liekuliiba telot ,ka brauc ar nabagauto, bet tai pasaa laikaa par viziiti Latvijaa tereejot 800 tukst eiriki

Q 17.septembris 2018 12:16
0 3 Atbildēt

Suudauto industriju no liikrokainaas itaalijas kautkaa jau jaareklamee. Cik Vatikaans par to sanjem?

Bils 17.septembris 2018 12:44
1 1 Atbildēt

Vai tiešām Baltijas valstīs reāli vēl ir palikuši 6 milj. iedzīvotāju vai tas ir "uz papīra"?

Pļurkt 17.septembris 2018 18:59
0 0 Atbildēt

Igauņi savu valsti nepamet!

Kaut gan kāds sakars igauņiem ar katoļiem??

GTD2 17.septembris 2018 12:55
0 0 Atbildēt

aptuveni taa varbuut ka vareetu buut, puse jau ir leishi, tad parejo pusiti sadalam mes ar ikaunjiem

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti