Toyota ar visaugstāko nobraukumu Latvijā ir pieveikusi vairāk nekā pusi miljona kilometru 14

 

2007.gada Toyota Avensis Foto: Ilustratīvs attēls

Toyota | 31.oktobris 2018 14:56

“Toyota Latvia” rīkoja konkursu ar mērķi atrast “Toyota” ar visaugstāko nobraukumu Latvijā. Par uzvarētāju tika pasludināts “Avensis” 2007. gada izlaiduma modelis, kas bija pārvarējis vairāk nekā 650 995 km kilometru.

Šo cienījamā vecuma un nobraukuma “Avensis” ik dienas izmanto Liepājas rajonā dzīvojošais Armands. Kā saka pats auto saimnieks, “Avensis” ir kalpojis un vēl joprojām kalpo godam. Tas ir drošs un uzticams, un tam ir nepieciešamas tikai kārtējās apkopes.

“Neatceros, kad auto būtu tā būtiski lūzis, “Avensis” ir ļoti uzticams, jo mums ir bijis tikai jānomaina nolietotās daļas un jāveic citi nelieli remontdarbi, bet nekad ar to nav bijušas nekādas lielas problēmas. Es, kā cilvēks, kas aizraujas ar autosportu, arī neesmu ļoti taupījis šo auto. Braucamrīks ir, lai ar to pārvietotos, nevis glabātu garāžā. Ar savu “Avensis” esmu izbraukājis Krievijas un Ukrainas ceļus, un varu tikai slavēt tā izturību.”

Balvā šī “Toyota Avensis” veterāna saimnieks saņēma sava spēkrata pilnu tehnisko apkopi pilnvarotā Toyota pārstāvniecībā. Arī konkursa otrās un trešās ieguvēju –“ Land Cruiser” un “Toyota Hilux” automobiļi, katrs uzrādīja vairāk nekā pusi miljona kilometru lielu nobraukumu.

Saskaņā ar A/S “Toyota Baltic” autodaļu nodaļas vadītāja Jūrī Luika (Jüri Luik) teikto, šī konkursa mērķis bija atzīmēt to, cik svarīgi ir regulāru tehnisko apkopi veikt arī veciem automobiļiem.

“Automobilim regulāra tehniskā apkope ir tikpat svarīga kā cilvēkiem regulāras veselības pārbaudes,” norāda Luiks. “Ja automobilim ir veikta pastāvīga tehniskā apkope, tā īpašnieks var būt pārliecināts, ka var braukt droši, vienlaikus maksimāli palielinot tālākpārdošanas vērtību. Mēs iesakām lietotu un vecāku automobiļu tehnisko apkopi veikt pilnvarotā pārstāvniecībā, jo tikai tā var nodrošināt rūpnīcas standartiem atbilstošu kvalitāti.”

Luiks piebilda, ka daudzi cilvēki maldīgi uzskata, ka automobiļa tehniskā apkope nozīmē tikai eļļas un eļļas filtra maiņu, bet visu citu var paveikt pēc nepieciešamības, tas ir, tad, kad jau ir pamanāma problēma. “Nepietiekama apkope vai nekvalitatīvs remonts var nodarīt automobilim lielu kaitējumu, pat nopietnu negadījumu risku,” atzīmēja Luiks, “savukārt, apkopts automobilis sniedz tā īpašniekam drošības sajūtu un kopumā uzlabo ceļu satiksmes drošību – jo vairāk automobiļu ir veikta tehniskā apkope pilnvarotās pārstāvniecībās, jo augstāka ir drošība uz ceļiem un ielās.”

 

 

 

 

 

 
Visi komentāri
 
hmm 31.oktobris 2018 15:40
1 0 Atbildēt

Tiesam nebija neviens titenis miljonieks atrodams?

viencexperc 31.oktobris 2018 19:05
4 3 Atbildēt

Varbūt ne gluži miljons, bet vairāk par šo - noteikti ir.

Šeit taču meklēja tieši toyotas.

felix65 1.novembris 2018 8:55
0 0 Atbildēt

SSā bija izlikta pārdošanā Octavia ar it kā 300 štuku nobraukumu. Pārbaudot pēc CSDD bāzes, pēdējā tehniskajā apskatē bija uzrādīts noskrējiens pāri 700 štukām.

kasinsh79 31.oktobris 2018 16:22
5 1 Atbildēt

Šis ir pierādāms nobraukums. Gan jau citi ir vēl vairāk nobraukti (koriģēti km). Izturīgs auto

LMT 31.oktobris 2018 17:14
1 3 Atbildēt

Tolmeta balva!

Šumba 31.oktobris 2018 20:55
4 4 Atbildēt

iauto, nu nav 2007.gada (11 gadi) a/m cienījama vecuma, nu nav!!! Un es neticu, ka katru gadu (kaut arī autosportists, bet ar savu mašīnu, nevis sporta) nobrauc gandrīz 60 000.

Seskiss 31.oktobris 2018 22:57
5 1 Atbildēt

Lietoto auto tirgus 50 procenti tàdu.

Archa1967 1.novembris 2018 5:31
0 1 Atbildēt

Manam audi 80, 1988. gada jau miljons km, ko tad man tagad lielīties?

ljdejs 1.novembris 2018 10:53
3 0 Atbildēt

Tu tikai lielies,ka neatšķir Audi no Toyota.Meklē sev augstaku mērķi,piemēram,iepazīsti oftopiku (off-topic).

GTD2 1.novembris 2018 8:49
4 2 Atbildēt

laikam priekš toyotas tas laikam liels sasniegums ja tā lielās ,puse latvija ar tādiem nobraukumiem, lai gan satīti uz 200tūkst.

joekid 1.novembris 2018 8:53
5 0 Atbildēt

Un kas tur neticams? Tie ir 160 km dienā. Zinu cilvēkus, kas no Katru dienu brauc no Pļaviņām uz darbu Rīgā. Draugiem kolēģe no Rēzeknes braukā. Un ja auto pirms tam ir braukājis par Vācijas bāņiem, kur 200Km vienā virzienā nav nekas ekstra, tad nekādu pārsteigumu.

Bet par pašu Toyotu - lai arī nav nekāds dizaina un komforta karalis, toties ir izturīgs un uzticams. Man ir ģimenē ir divi auto 2003. gada toyota un 2011. gada VW - šobrīd VW problēmu skaits ir pārsniedzis Toyotas visa mūža problēmu skaitu un ir noplīsušas tādas lietas, kas 15 gadus vecai Toyotai pat nav izrādījušas nekādas problēmas.

as 1.novembris 2018 10:56
0 0 Atbildēt

Interesanti, cik EUR apkopi apmaksāja Toyota. Jo iedomājos, ka pie 600000 dīleris var atrast daaaudz lietu, kas būtu jāmaina bez eļļām un šķidrumiem, amīši, ritošā, riepas, jākrāso sīkas buktes etc etc, process var izvērsties ļoti dārgs, atkarībā, kā pieiet šai apkopei. Un pieiet šim procesam var ļooti dažādi, atkarībā no pedantisma pakāpes un lomas, ko spēlē - pircējs vai pārdevējs

Joekid 3.novembris 2018 0:35
1 0 Atbildēt

Pēc tava teiktā, jebkurš auto lietotājs brauc ar auto līdz 600`000 un tikai tad iet auto apkopi? Tu esi viens no tiem, kas gaida ikgadējo skati, lai ar pirkstu pierē Tev iebakstītu, ka riepu protektors ir zem 3mm un krakšķoša granātas nav retro automobiļa vēstnesis un bremžu stenda rādījumi neatspoguļo Tavus seksuālos sasniegumus?

Kas tieši man un citiem bija jāsaprot ar šo ierakstu. Piedod, palabo, ja esmu kļūdījies!

Guzis 1.novembris 2018 15:08
0 0 Atbildēt

Nu, man radinieks brauc ar Corollu kam ir nedaudz vairāk kā puse no tiem 600k. 2004 gada. Slēdži ap stūri visi nonēsāti, salons izdilis. Pārnesumkārbai nupat 3 gultņi beidzās, sajūgs kādas 4x mainīts. Pārējais piekarē ka parasti - 2x amortizatori, riteņu gultņi, bremžu daļas. Sāk pamazām jau rūsa uz sliekšņiem rādīties. Bet, totālu problēmu kuru dēļ būtu palicis uz ceļa nekas nav bijis. Salona izdilums gan tāds, kā vācu auto pie 500k+, laikam regulāri granteņu un meža ceļu gabali + smiltis no tiem dara savu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 2

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 25

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti