Latvijā pasūtītas divas unikālas Volkswagen Polo GTI R5 automašīnas par kopumā 486 000 eiro 4

 

Foto: Publicitātes attēls

Volkswagen | 17.janvāris 2019 10:43

Baltijas vadošā rallija komanda ASRT noslēgusi pasūtījuma līgumu ar Volkswagen Motorsport GmbH par divu sporta Polo GTI R5 iegādi, kas ir vēsturē lielākais Volkswagen sporta automašīnu darījums Baltijā.

Pasūtīto automašīnu kopējā vērtība veido 486 000 eiro. Volkswagen Polo GTI R5 ir jaunākā un jaudīgākā sporta kategorijas Volkswagen automašīna, kas aprīkota ar četru riteņu piedziņu, četru cilindru 1,6 litru tiešās degvielas iesmidzināšanas turbokompresoru, kas ļauj 1,23 tonnu automašīnai attīstīt 200 kW (272 ZS) un 400 Nm griezes momentu, sasniedzot paātrinājumu līdz 100 km/h tikai 4,1 sekundē. Jaunās automašīnas komandai tiks piegādātas šī gada laikā, bet pirmās rallija sacensības plānotas jau 2020. gada sākumā.

“Mums ir patiess gods, ka spēcīgā ASRT komanda ir izvēlējusies savu tālāko attīstību un izaugsmi nodrošināt tieši ar unikālajiem un jaudīgajiem Polo GTI R5. Jaunais Polo GTI R5 ir ekskluzīvs rallija automobilis, kas aprīkots ar tehnoloģijām un mūsdienīgiem risinājumiem, lai nodrošinātu drošību, stabilitāti un ātrumu rallija trasē. Šī automašīna iemieso Volkswagen sportisko garu apvienojumā ar zīmola pieredzi augstākās kvalitātes automašīnu ražošanā, kas devusi iespēju radīt patiesi jaudīgu un izsmalcinātu rallija automašīnu, nodrošinot ne tikai lielisku performanci trasē, bet arī izcilu braukšanas pieredzi,” uzsver Volkswagen zīmola vadītājs Justas Nekrošius.

2019. gadā komanda plāno autobraucēju testus, automehāniķu apmācības, lai jau 2020. gadā startētu vietējos Baltijas, kā arī Eiropas čempionātos un spētu cīnīties par čempionu tituliem.

“Es vēlos savu komandu 2020. gadā redzēt no labākās puses, ar veiksmīgiem rezultātiem un kvalitatīvu komandas darbu. Milzīgs paldies Volkswagen Motorsport un Baltijas Volkswagen importierim par iespēju mūsu komandai startēt ar vienu no konkurētspējīgākajām automašīnām tirgū,” norāda komandas ASRT īpašnieks Ainārs Igaveņš.

“Mēs esam patiesi gandarīti par Polo GTI R5 iegādi, jo tieši Volkswagen automašīnas ir pasaulē konkurētspējīgākās un pierādījušas sevi dažādās disciplīnās – gan rallijā, gan rallijkrosā. Tā ir uzticama izvēle,” papildina Ainārs Igaveņš.

Polo GTI R5 automašīna, kas debitēja sacīkšu trasē pirms nedaudz vairāk kā gada, ir izstrādāta saskaņā ar augstākajiem Pasaules rallija čempionāta standartiem un prasībām, kā to noteikusi Starptautiskā automobiļu federācija (FIA). Tā kā Pasaules rallija čempionāta automašīnas jauda ir stingri ierobežota, ražotāji koncentrējas uz aerodinamiku, vadību, piekari un citu aprīkojumu pilnveidi.

Polo GTI R5 sacīkšu mehānisms ir aprīkots ar četru cilindru turbokompresoru un tiešo degvielas iesmidzināšanu. Saskaņā ar Pasaules rallija čempionāta noteikumiem, dzinēja tilpums ir 1 600 cm3, tas rada 200 kW jaudu, kas tiek pārnesta uz četru riteņu piedziņu ar piecu pakāpju manuālo pārnesumkārbu.

Automašīna sasniedz līdz 100 km/ h vien 4,1 sekundē, un tās maksimālais ātrums ir aptuveni 200 km/h. Četru durvju tērauda korpuss papildus tiek stiprināts atbilstoši FIA noteikumiem, kā arī ar papildu drošības komponentēm. Polo GTI R5 garums ir 4 067 mm, platums 1 942 mm, bet augstums 1 372 mm un riteņa pamatnes garums 2 540 mm.

ASRT rallija komanda ir viena no vadošajām rallija komandām Baltijas valstīs, un tik pat veiksmīgi gūst panākumus Krievijā un plašajā Eiropā. ASRT nodrošina jaunu sporta automašīnu būvniecību, testu organizēšanu, rezerves daļu tirdzniecību, sporta automašīnu īri, kā arī piedāvā pilnu servisu un mašīnu apkalpošanu sacensībās un treniņos. ASRT komanda to apstiprina ar gūtajiem panākumiem un darbiem, rallija automašīnu būvniecībā, kā arī nodrošinot un apkalpojot ekipāžas sacensību laikā.

ASRT bāzes atrodas Latvijā un Spānijā, tādēļ, pateicoties plašajam ģeogrāfiskajam izvietojumam un attīstītajai loģistikas sistēmai, ASRT var sekmīgi strādāt ar klientiem Baltijas valstīs, Krievijā un visā Eiropas Savienībā.

Par Volkswagen – “Mēs īstenojam nākotni”

Volkswagen ir viens no iecienītākajiem automobiļu ražotājiem pasaulē. Zīmola produkcija, kura tiek ražota 50 rūpnīcās 14 pasaules valstīs, ir pieejama vairāk nekā 150 tirgos. 2017. gadā Volkswagen saviem klientiem piegādāja 6,23 miljonus automašīnu, tostarp tādus modeļus kā Golf, Tiguan, Polo un Passat. Šobrīd Volkswagen komandu veido vairāk nekā 198 000 cilvēku visā pasaulē. Zīmolam ir arī 7 700 tirdzniecības vietas, kurās strādā 74 000 darbinieki. Volkswagen nepārtraukti virzās uz priekšu ar konstantu attīstību auto ražošanā. E-mobilitāte, viedā mobilitāte un zīmola digitālā transformācija ir stratēģiski būtiski nākotnes izaugsmes elementi.
 

 

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
13.00 17.janvāris 2019 13:03
2 1 Atbildēt

esmu par slinku lai iedziļinātos, tak, manuprāt arī tu sapinies meistarībā - zs un nm neattīsta turbokompresors, bet gan mašīnas motors ar turbokompresora palīdzību - laikam jau tā būtu precīzāk

GTD2 17.janvāris 2019 15:54
2 0 Atbildēt

Vēl ja grib piesieties, tā ir ne tik jaunākā vw automašīna, bet jaunākā un jaudīgākā no visu ražotāja R5 rallija automašīnām

msh 17.janvāris 2019 12:31
1 1 Atbildēt

"Volkswagen Polo GTI R5 ir jaunākā un jaudīgākā sporta kategorijas Volkswagen automašīna, kas aprīkota ar četru riteņu piedziņu, četru cilindru 1,6 litru tiešās degvielas iesmidzināšanas turbokompresoru, kas ļauj 1,23 tonnu automašīnai attīstīt 200 kW (272 ZS) un 400 Nm griezes momentu, sasniedzot paātrinājumu līdz 100 km/h tikai 4,1 sekundē. "

Redaktor, mašīna nekādus zirgspēkus un ņūtonus neattīsta. Šim tekstam bija jāskan: "Volkswagen Polo GTI R5 ir jaunākā un jaudīgākā sporta kategorijas Volkswagen automašīna, kas aprīkota ar četru riteņu piedziņu, četru cilindru 1,6 litru tiešās degvielas iesmidzināšanas turbokompresoru, kas attīsta 200 kW (272 ZS) un 400 Nm griezes momentu, ļaujot 1,23 tonnu smagajai automašīnai sasniegt paātrinājumu līdz 100 km/h tikai 4,1 sekundē"

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Kā taps jaunais Rail Baltica tilts pār Daugavu Rīgā (+ VIDEO)

Ir sākusies jaunā Rail Baltica tilta pār Daugavu būvniecība. Respektējot galvaspilsētas vēsturi, jaunajā tilta konstrukcijā saglabās esošā dzelzceļa tilta ikonisko izskatu. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti