Vāc parakstus par vienkāršotu vecu motociklu un mopēdu reģistrāciju 8

 

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 4.marts 2019 13:24

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par vienkāršotu vecu motociklu un mopēdu reģistrāciju.

Kā iniciatīvas pārstāvis norādīts Edmunds Ķiršs. Viņš vēlas panākt, lai cilvēki, kuriem ir nozaudēti vairāk nekā 30 gadus veca moto transportlīdzekļa dokumenti vai arī ir miris motocikla iepriekšējais saimnieks, ir iespēja reģistrēt transportlīdzekli savā vai citas personas īpašumā, lai ar to varētu droši pārvietoties ceļu satiksmē. Ķirša ieskatā, tas saglabātu arī kultūrvēsturisko mantojumu un priecētu citus vēsturisko spēkratu izstādēs un izbraucienos.

Iniciatīvas pieteikumā pausts, ka jau vairākus gadus Igaunijā ir iespēja reģistrēt vecu moto transportu bez īpašuma tiesībām, jo "reti kuram 30 gadus vecam moto transportam (it īpaši padomju laikos reģistrētam) ir saglabājušies īpašuma tiesības apliecinoši dokumenti, kā arī to iepriekšējie īpašnieki ļoti bieži ir miruši".

Daudzi Latvijas vēsturisko spēkratu entuziasti reģistrē savus spēkratus Igaunijā, kā iznākumā Latvija zaudē maksājumus Valsts kasē, skaidroja idejas autors. Latvijā bez īpašuma tiesībām pierādāmiem dokumentiem ir iespējams reģistrēt tikai pirmskara periodā ražotus spēkratus, un tas ir negodīgi, pārliecināts Ķiršs.

Iniciatīvas autors uzskata, ka vēsturisko spēkratu entuziasti tādējādi spētu saglabāt savus spēkratus, kā arī piedalīties vēsturisko spēkratu izbraucienos, "lai priecētu citus un radītu ieskatu par vēsturisko mantojumu jaunajām paaudzēm".

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
anonimikis 4.marts 2019 19:09
3 2 Atbildēt

Daudzi gan labprāt no kaimiņu šķūnīša aizņemtos un piereģistrētu tādu vecu drapaku. Kad šis pēc pusgada pamanītu, varētu sūkāt ledu. Jo tas jau piereģistrēts un legāls.

Urbis69 7.marts 2019 2:25
1 0 Atbildēt

Vienozimi par visu šo procesu

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 10

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 

Porsche Panamera sasniedz trešo paaudzi (+ FOTO)

Sportiskais modelis ir apritē jau 15 gadus, laiks jaunās paaudzes uznācienam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti