Vāc parakstus par vienkāršotu vecu motociklu un mopēdu reģistrāciju 8

 

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 4.marts 2019 13:24

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par vienkāršotu vecu motociklu un mopēdu reģistrāciju.

Kā iniciatīvas pārstāvis norādīts Edmunds Ķiršs. Viņš vēlas panākt, lai cilvēki, kuriem ir nozaudēti vairāk nekā 30 gadus veca moto transportlīdzekļa dokumenti vai arī ir miris motocikla iepriekšējais saimnieks, ir iespēja reģistrēt transportlīdzekli savā vai citas personas īpašumā, lai ar to varētu droši pārvietoties ceļu satiksmē. Ķirša ieskatā, tas saglabātu arī kultūrvēsturisko mantojumu un priecētu citus vēsturisko spēkratu izstādēs un izbraucienos.

Iniciatīvas pieteikumā pausts, ka jau vairākus gadus Igaunijā ir iespēja reģistrēt vecu moto transportu bez īpašuma tiesībām, jo "reti kuram 30 gadus vecam moto transportam (it īpaši padomju laikos reģistrētam) ir saglabājušies īpašuma tiesības apliecinoši dokumenti, kā arī to iepriekšējie īpašnieki ļoti bieži ir miruši".

Daudzi Latvijas vēsturisko spēkratu entuziasti reģistrē savus spēkratus Igaunijā, kā iznākumā Latvija zaudē maksājumus Valsts kasē, skaidroja idejas autors. Latvijā bez īpašuma tiesībām pierādāmiem dokumentiem ir iespējams reģistrēt tikai pirmskara periodā ražotus spēkratus, un tas ir negodīgi, pārliecināts Ķiršs.

Iniciatīvas autors uzskata, ka vēsturisko spēkratu entuziasti tādējādi spētu saglabāt savus spēkratus, kā arī piedalīties vēsturisko spēkratu izbraucienos, "lai priecētu citus un radītu ieskatu par vēsturisko mantojumu jaunajām paaudzēm".

 
Visi komentāri
 
as 4.marts 2019 14:18
0 0 Atbildēt

Atbalstu!

Freijers 4.marts 2019 14:20
0 0 Atbildēt

Viennozīmīgi atbalstu, CSDD nostājās dēļ šobrīd 80% šķūņos u.c. esošie vecie drapaki ir tikai un vienīgi rezerves daļas.

?? 4.marts 2019 14:44
0 0 Atbildēt

Kur ir? - manabalss šādu iniciatīvu neredz

anonimikis 4.marts 2019 19:09
3 2 Atbildēt

Daudzi gan labprāt no kaimiņu šķūnīša aizņemtos un piereģistrētu tādu vecu drapaku. Kad šis pēc pusgada pamanītu, varētu sūkāt ledu. Jo tas jau piereģistrēts un legāls.

Freijers 5.marts 2019 8:28
0 0 Atbildēt

Nu un cik tādi gadījumi, precedenti ir ? Tikpat gudrs esi, kā vieni CP, kas kko gribēja sākt sieties klāt par vecu moci busā..protams, kad piedāvāju ielādēt šamo tiguānā padziļinātai pārbaudei, interese kasīties strauji pazuda.

Toties ir neskaitāmi gadījumi, kad šie moči rūsē, pārtop detaļā vai vēl sliktāk naglās, dažādu rāmju ar dokumentiem pirkšana arī ir ko vērts "likumisks" process.

msh 5.marts 2019 1:23
0 1 Atbildēt

Tur tajā tekstā ir kļūda - tas ka reģistrējot igaunijā valsts kase zaudējot ienākumus - realitātē nejustos pārsteigts ka ir otrādi; visādi ierobežojumi ir priekš tam lai gūtu papildus ienākumus - atcerēsimies, ārzemēs reģistrētas mašīnas vadīšana ir 10 eiras dienā - ja, teiksim, pie mums varētu piereģistrēt pašbūvētas mašīnas, tad CSDD kartelis no kāda Locosta īpašnieka varētu iekasēt līdzīgus rubuļus gadā kā no manis par manu golfu - ~70 eiras. Tikmēr tagad, un pilnīgi ne par ko [apskate tur neietilpst] no šādas mašīnas īpašnieka CSDD iekasē tās 70 eiras par atļauju 7 dienas braukt pa latvijas ceļiem. Ar močiem tā starpība noteikti ir vēl lielāka - un gan jau rūpnieciski ražotus močus, atšķirībā no pašbūvētām mašīnām, pēc tam pat var piereģistrēt latvijā - augstākais cita valsts vēl gūst ienākumus, nevis latvija zaudē.

Rexx 6.marts 2019 8:04
0 0 Atbildēt

Tad jau varbūt 40+ gadu veciem auto arī varētu piemērot šādu kārtību?

Urbis69 7.marts 2019 2:25
1 0 Atbildēt

Vienozimi par visu šo procesu

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti