No nākamā gada taksometru skaitītāju rādījumi katru darbadienu būs jāiesniedz elektroniski 1

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 17.jūlijs 2019 9:58

No 2020.gada 1.janvāra taksometru skaitītāja rādījumi katras darbadienas beigās pēc to nolasīšanas būs jāiesniedz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Elektroniskās deklarēšanas sistēmā, paredz šodien valdībā atbalstītie grozījumi Ministru kabineta (MK) noteikumos par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu lietošanas kārtību.

Satiksmes ministrijas (SM) izstrādātie grozījumi paredz, ka taksometra skaitītāja lietotājs katras darbadienas beigās pēc rādījuma nolasīšanas žurnālu aizpilda vai augšupielādē no viedierīces VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmā, norādot datumu, darba sākšanas laiku, kopējo taksometra nobraukumu, kopējo nobraukumu režīmā "aizņemts", kopējo braucienu skaitu režīmā "aizņemts", kopējo naudas summu, kas saņemta režīmā "maksa", kopējo naudas summu, kas saņemta kā piemaksa, inkasēto naudas summu, darba beigšanas laiku, odometra rādījumu darbalaika beigās, informāciju par apkalpojošā dienesta izsaukšanu, kā arī vadītāja vārdu un uzvārdu.

Ministrija skaidro, ka grozījumi vajadzīgi, lai noteiktu līdzvērtīgas prasības attiecībā uz informācijas sniegšanu VID, kā arī, lai mazinātu administratīvo slogu taksometru pakalpojumu sniegšanas nozarē, aizpildot reģistru papīra formā.

Pašreiz taksometra skaitītāja lietotājam katras darbadienas beigās pēc skaitītāja rādījuma nolasīšanas rakstiski jāaizpilda žurnāls. Veiktajos kontroles pasākumos konstatēts, ka 42% gadījumu taksometra skaitītāju žurnāls nav aizpildīts atbilstoši noteikumos paredzētajām prasībām, vai tas netiek aizpildīts vispār. Ņemot vērā augsto ēnu ekonomikas īpatsvaru taksometru biznesā, faktisko ienākumu slēpšanas risku, augsto nodokļu nemaksāšanas risku un to, ka nav nodrošināta saimniecisko darījumu izsekojamība, ir nepieciešams radīt mehānismu, kas nodrošinās taksometru skaitītājos reģistrēto datu uzskaiti un regulāru nodošanu VID, skaidro ministrija.

 
Visi komentāri
 
WALA 17.jūlijs 2019 12:03
0 0 Atbildēt

nu ja un tagad nu cerēs ka visi pēkšņi kļūs godīgi, ja būs elektroniska figņa. Kāds naivums jūsu vecumā … b;us tikai arvien vairāk dažādu "ne-taksometru" ideju.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti