Mainīsies vieglo automašīnu vadītāja apliecības iegūšanas eksāmens 8

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 2.septembris 2019 12:45

No šodienas Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) B kategorijas vadīšanas eksāmena figūras "braukšanas uzsākšana augšupceļā" un "apgriešanās braukšanai pretējā virzienā" tiks izpildītas ceļu satiksmē, aģentūru LETA informēja CSDD pārstāvji.

Figūras "braukšanas uzsākšana augšupceļā" un "apgriešanās braukšanai pretējā virzienā", kas līdz šim tika izpildītas slēgtā laukumā, turpmāk būs jāizpilda ceļu satiksmē un to izpilde tiks iekļauta kopējā eksāmena novērtējumā.

Šie braukšanas elementi netiks speciāli izdalīti. Braucot ceļu satiksmē uz šaura ceļa būs raiti un, nekavējot satiksmi, jāapgriežas braukšanai pretējā virzienā, izmantojot atpakaļgaitu. Tāpat eksāmena maršrutā tiks iekļauta vieta ar kāpumu, kur pretendentam būs, netraucējot satiksmi, jāuzsāk kustība augšupceļā. Minētās izmaiņas vēl vairāk pietuvinās vadīšanas eksāmenu reālajai dzīvei.

Pēc CSDD statistikas datiem B kategorijas vadīšanas eksāmenu ar pirmo reizi nokārto apmēram 44% kursantu, savukārt figūru laukumu ar pirmo reizi nokārto 90% topošo vadītāju.

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
650 2.septembris 2019 13:50
5 1 Atbildēt

Vienkārši pretīgi lasīt.Šo te bezprincipa un bezizskaidrojuma lažu.Paskaidrojiet luuuudzu- kā (nu Kaaaaaaa??) ir iespējams "ceļu satiksmē uz šaura ceļa ...raiti un, nekavējot satiksmi" apgriezties ? Kā (kāāāā??) to var izdarīt bez citu braucēju kavēšanas un bez viņu (citu braucēju) "sapratnes un iejūtības" ? Vai tas ir tieši TĀ darbība, uz ko ir jāmāca jaunos tikko tapušos vadītājus?

Vai nebija pareizāk viņiem vismaz pirmajos 2 "karjeras" gados vispār šādu manevru aizliegt ar pantu,pie viena izskaidrojot šāda (un līdzīgu) manevru bezjēdzību un totālo bīstamību?

Nebij prātīgāk "mācīt" domāt ar galvu un tā vietā labāk izvēlēties nobraukt liekus pāris kilometrus un zaudēt dažas minūtes? Uz ko mācām, kad katram nemākulim jau no nulles tiek ieborētas viņa "tiesības",bet nav ne vārda par viņa pienākumiem? Kurp ejam, kad būtībā debila manevra tehniskais izpildījums ir kļuvis svarīgāks par morāli un loģiku?

Vernons 2.septembris 2019 15:39
4 3 Atbildēt

Eksāmena pieņēmējam arī dzīvot gribas!

WALA 2.septembris 2019 12:56
1 0 Atbildēt

A ar roceni drīkstēs

P.S. tad kad atbilstoši ceļa apstākļi.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti