Mainīsies vieglo automašīnu vadītāja apliecības iegūšanas eksāmens 8

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 2.septembris 2019 12:45

No šodienas Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) B kategorijas vadīšanas eksāmena figūras "braukšanas uzsākšana augšupceļā" un "apgriešanās braukšanai pretējā virzienā" tiks izpildītas ceļu satiksmē, aģentūru LETA informēja CSDD pārstāvji.

Figūras "braukšanas uzsākšana augšupceļā" un "apgriešanās braukšanai pretējā virzienā", kas līdz šim tika izpildītas slēgtā laukumā, turpmāk būs jāizpilda ceļu satiksmē un to izpilde tiks iekļauta kopējā eksāmena novērtējumā.

Šie braukšanas elementi netiks speciāli izdalīti. Braucot ceļu satiksmē uz šaura ceļa būs raiti un, nekavējot satiksmi, jāapgriežas braukšanai pretējā virzienā, izmantojot atpakaļgaitu. Tāpat eksāmena maršrutā tiks iekļauta vieta ar kāpumu, kur pretendentam būs, netraucējot satiksmi, jāuzsāk kustība augšupceļā. Minētās izmaiņas vēl vairāk pietuvinās vadīšanas eksāmenu reālajai dzīvei.

Pēc CSDD statistikas datiem B kategorijas vadīšanas eksāmenu ar pirmo reizi nokārto apmēram 44% kursantu, savukārt figūru laukumu ar pirmo reizi nokārto 90% topošo vadītāju.

 
Visi komentāri
 
WALA 2.septembris 2019 12:56
1 0 Atbildēt

A ar roceni drīkstēs

P.S. tad kad atbilstoši ceļa apstākļi.

JanJan 3.septembris 2019 9:33
1 0 Atbildēt

Tagad jau eksāmenu mašīnām gan jau visām ir elektriskās, ne?

650 2.septembris 2019 13:50
5 1 Atbildēt

Vienkārši pretīgi lasīt.Šo te bezprincipa un bezizskaidrojuma lažu.Paskaidrojiet luuuudzu- kā (nu Kaaaaaaa??) ir iespējams "ceļu satiksmē uz šaura ceļa ...raiti un, nekavējot satiksmi" apgriezties ? Kā (kāāāā??) to var izdarīt bez citu braucēju kavēšanas un bez viņu (citu braucēju) "sapratnes un iejūtības" ? Vai tas ir tieši TĀ darbība, uz ko ir jāmāca jaunos tikko tapušos vadītājus?

Vai nebija pareizāk viņiem vismaz pirmajos 2 "karjeras" gados vispār šādu manevru aizliegt ar pantu,pie viena izskaidrojot šāda (un līdzīgu) manevru bezjēdzību un totālo bīstamību?

Nebij prātīgāk "mācīt" domāt ar galvu un tā vietā labāk izvēlēties nobraukt liekus pāris kilometrus un zaudēt dažas minūtes? Uz ko mācām, kad katram nemākulim jau no nulles tiek ieborētas viņa "tiesības",bet nav ne vārda par viņa pienākumiem? Kurp ejam, kad būtībā debila manevra tehniskais izpildījums ir kļuvis svarīgāks par morāli un loģiku?

JanJan 3.septembris 2019 9:37
1 0 Atbildēt

Viss atkarīgs no izpildījuma un kā tas strādās dabā. Tik pat labi, ja traucēsi citiem, izkritīsi no eksāmena. Vismaz man liekas, ka tam vajadzētu būt šāda vingrinājuma būtībai - veic manevrus pēc csn, droši un netraucējot citiem.

Tur jau ar var būt savas nianses - piemēram, instruktors pasaka, ka apgriezies, bet tas jau nenozīmē, ka vari uzreiz maukt. Piemēram, ja drīkst stāvēt ielas malā, tad apstājies, pagaidi brīvu logu un tad griezies vai izmanto iebrauktuvi blakus teritorijā utml.

Jā, ja tas izvērtīsies par to, ka ielas vidū tur kāds lēnām mēģinās apgriesties un no visām pusēm uz viņu gaidīs, tad, protams, tas ir galīgi garām...

650 3.septembris 2019 15:42
1 0 Atbildēt

Es jau te otrā vietā uzskaitīju- kur "manuprāt" noderēs šīs iemaņas.Lai pārkāptu un lai veiktu tradicionālās loh-darbības, ieskaitot apzinātu citu braucēju "apjāšanu" (tas vēlāk, kad būsim to drosmi tā pavairāk sasmēlušies).

"Izmantot iebrauktuvi blakus teritorijā"- lūk ŠIS jau ir no "aukgstākās" matemātikas.Tā jau ir sākotnējā pareizas uzvedības psiholoģija.Bet Cssd un Cns neparedz Lohiem par to stāstīt.Jo viņi var pārprast ;P

gunbox 4.septembris 2019 11:23
0 0 Atbildēt

Šobrīd netiek skaitīti vairāk punkti, bet vērtēts kopējais vadīšanas stils, piefiksējot kļūdas. Tātad ja pieļauj mazu kļūdu, instruktoram ir jāpagarina eksāmena ilgums, lai pārbaudītu vai neizlec vēl kļūdas. Tāpēc ir īpatņi, kuri sūdzas par 1,5h eksāmenu un izskrišanu. Te varētu vilkt kaut kādu loģisko virkni. Ja reiz redzi, ka jaunais vadītājs kļūdas, tad jau sākumā ieved nepiemērotā vietā un pieprasi apgriezties. Loģiski, ka traucēsi un nebūsi raits, jo to nevar izdarīt arī pats eksaminators. Eksāmena pārtraukšanai ir iemesls un nav jānodzen CSDD automašīnas, tā vietā, lai ņemtu nākošo no konveijera un ieraustu piķi. Tā teikt - likumi vienmēr kaut kādā veidā tiks pakārtoti kāda kabatai. Tāpēc mēs joprojām dzīvojam ar 30 gadus vecu ekonomikas izaugsmi.

Eriks_Grigis 2.septembris 2019 14:13
1 3 Atbildēt

MK 103. un MK 120. noteikumu grozījumos par tādām izmaiņām nav nekas teikts!

Vernons 2.septembris 2019 15:39
4 3 Atbildēt

Eksāmena pieņēmējam arī dzīvot gribas!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti