No 14 690 eiro - Fiat Latvijā piedāvās Fiat 500 hibrīdmodeli (+ FOTO) 2

 

Foto: Publicitātes attēls

Fiat | 28.janvāris 2020 10:56

Fiat 500 ir viena no populārākajām pilsētas automašīnām Eiropā. Jaunais Fiat 500 modelis kļūs par pirmo FCA grupas auto, kurā tiks izmantota nākamās paaudzes hibrīda tehnoloģija. Šis modelis Eiropas tirgū būs pieejams februārī, un tas iezīmēs zīmola elektrifikācijas posma sākumu. Pilnībā elektrisks Fiat 500 tiks prezentēts Turīnā vēlāk šajā gadā.

“Jaunais Fiat 500 sniegs visas priekšrocības, ko sniedz ekonomisks, kompakts, viegls un pieejams hibrīda modelis. Pēdējos 120 gadus Fiat vienmēr ir bijis tehnoloģiju attīstības priekšgalā, un tagad tas pielāgojas arī ilgtspējīgiem mobilitātes risinājumiem,” stāsta Arnoldas Ardzevičius, Autobrava Motors pārdošanas vadītājs, oficiālais Fiat pārstāvis.

Ekskluzīvais Fiat 500 Launch Edition debitēs ar jauno Mild Hybrid dzinēju, kas apvieno jaunāko trīs cilindru 70 Zs (51 kW) FireFly benzīna motoru ar 12 voltu BSG elektromotoru un litija jonu akumulatoru.

Salīdzinot ar pašreizējo 1,2 litru 69 Zs Fire motoru, hibrīda versija samazinās degvielas patēriņu un CO2 izmešus vidēji par 20%. Savukārt BSG sistēma, pateicoties spējai iedarbināt iekšdedzes dzinēju Stop & Start režīmā bez jebkāda trokšņa vai vibrācijas, nodrošina nepārspējamu braukšanas komfortu autovadītājam.

Tāpat Launch Edition versija būs pirmais modelis automobiļu rūpniecībā, kurā izmantos Seaqual dziju sēdekļu polsterēšanai. Tādā veidā Fiat piedalās plastmasas pārstrādes iniciatīvā, izmantojot 10% pārstrādātu materiālu, kas savākti no okeāniem, savukārt atlikušie 90% savākti uz zemes.

Šie īpašie sērijas modeļi būs atpazīstami ar hibrīda simboliem auto aizmugurē un ar atšķirīgu H formas logotipu vertikālā stāvoklī. Tas sastāv no diviem rasas pilieniem, kas simboliski iezīmē jauna laikmeta sākumu.

Iedvesmojoties no idejas par izturību, dizaineri ir izstrādājuši arī jaunu ekskluzīvu Dewdrop Green virsbūves apdari. Šis stils lieliski saskan ar Fiat jauno domāšanas virzienu - dabas harmoniju un inovācijām.

Fiat 500 nebūs vienīgais automašīnu ražotāja modelis, kurā iestrādāta jaunā Mild Hybrid tehnoloģija - populāro auto Fiat Panda gaida tādas pašas izmaiņas.

Fiat 500 un Fiat Panda ir vieni no populārākajiem pilsētas auto Eiropā. Šeit tiek pārdotas aptuveni 400 000 Fiat 500 un Panda automašīnas gadā, tāpēc šo modeļu elektrifikācija sniegs nozīmīgu ieguldījumu tīrākas vides veidošanā Eiropas lielākajās pilsētās.

Fiat 500 cena Latvijā ir sākot no 12 990 EUR, savukārt Fiat 500 hibrīda versija maksās no 14 690 EUR.

 

 
Visi komentāri
 
Frontera 28.janvāris 2020 18:01
0 1 Atbildēt

Opā!!!Nu tulīt saskries lielie pircēji tā pat kā teslas te pērk vairumā.UHH!!!

imzz 28.janvāris 2020 20:37
2 2 Atbildēt

Šodien redzēju dabā elektrisko BMW i3, arī neko dižs neizskatījās.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti