Pērn satiksmes negadījumos gājuši bojā 132 cilvēki 29

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 17.februāris 2020 10:28

Latvijā pagājušajā gadā satiksmes negadījumos gājuši bojā 132 cilvēki, bet smagi cietuši 463 satiksmes dalībnieki, liecina Valsts policijas apkopotā informācija.

Bojāgājušo skaits pērn, salīdzinot ar 2018.gadu, samazinājies par 16 cilvēkiem, savukārt smagi cietušo skaits samazinājies par 119.

Pagājušā gadā satiksmes negadījumos viegli cietis 4071 satiksmes dalībnieks, kas ir par 170 mazāk nekā gadu iepriekš.

Letālo negadījumu raksturojums liecina, ka lielākā daļa traģisku avāriju radušās sadursmes rezultātā, pēc uzbraukšanas gājējam, kā arī spēkratam apgāžoties.

Galvenie riski faktori avārijām ir satiksmes dalībnieku attieksme, transportlīdzekļu tehniskais stāvoklis un ceļu infrastruktūra, norāda Valsts policija.

Pērn reģistrēti arī 53 satiksmes negadījumi, kuros iesaistīti skrejriteņi. Tajos cietušas 35 personas un divas gājušas bojā.

Kopumā pērn reģistrēti 20 823 satiksmes negadījumi, kas ir par 257 vairāk nekā gadu iepriekš.

 
29 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
uupis 17.februāris 2020 12:13
8 3 Atbildēt

Nu satiksmes dalībnieku attieksmi pret noteikumiem var redzēt ikdienas policijas statistikā.

Aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēts 61 ceļu satiksmes negadījums, tajos cietuši 11 cilvēki. Kopumā ceļu satiksmes jomā sastādīti 563 administratīvo pārkāpumu protokoli - 287 par ātruma pārsniegšanu, 1 par agresīvo braukšanu, 10/2 par t/l vadīšanu alko/narko reibumā.

300 ātrumpārkāpēji un 12 reibumā – katru dienu.

solaris 17.februāris 2020 15:35
6 2 Atbildēt

Vernon, tu vairākkārt esi liekulīgi atteicies atbildēt uz tev uzsvērti atkārtoti uzdotiem jautājumiem (piemēram, 'Palaidniex' ir vairākkārt centies no tevis saņemt atbildes, bet tu liekulīgi izvairies atbildēs) par konkrētām ceļu satiksmes situācijām. Ko tu te tagad muldi?! Kādu "meistarstiķi"?! Pašam tev "zarniņa pa tievu" atbildēt uz konkrētiem jautājumiem, kad tev tādus uzdod un konkrētā gadījumā tu nevari kārtējo reizi liekulīgi izvairīties ar likuma pantu citēšanu, jo tev prasa konkrētu atbildi par pareizo rīcību attiecīgā satiksmes situācijā.

Turklāt ņemot vērā tavu attieksmi pret citiem ceļu satiksmes dalībniekiem, piemēram, gājējiem uz gājēju pārejas, tu, Vernon, esi amorāls mudaks, kurš sludina paštaisnu, divkosīgu un agresīvu uzvedību uz ceļa.

Jā, tā ir savādāka agresija, nekā uzvedas "džigiti" ar vieglajiem, kuri neskatās spoguļos. Taču tā IR agresīva un bīstama uzvedība, kādu tu sludini. Ja draugu kādreiz notrieks smagais, kurš pirms gājēju pārejas neuzskata par vajadzību samazināt ātrumu, tad atceries tu būsi morāli līdzatbildīgs.

solaris 17.februāris 2020 16:02
5 2 Atbildēt

Tavuprāt, kā smagā auto vadītājam jāpārliecinās, ka tas spēs nobremzēt, ja uz gājēju pārejas būs cilvēks?

Tevi vajadzētu vēlreiz aizdzīt uz C kategorijas apmācību, lai instruktors tev iedzen paurī elementāras lietas, kas JĀIEVĒRO smagā vadītājam.

Pats atdziesti! Tava vārīšanās par "priekšā esošo" jau sen visiem apnikusi.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Kad neredz acīmredzamo (+ VIDEO) 22

Pa kreiso malējo joslu braucošais pikaps ar piekabi pazaudē daļu kravas. Vadītājs apstājas, padod atpakaļ un sāk nostiprināt no piekabes izkritušo priekšmetu, taču brīdi vēlāk stāvošajā sastāvā ietriecas vieglais automobilis. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 

Ar jaudu līdz 326 Zs - Volkswagen prezentējis jauno ID.3 GTX (+ FOTO) 6

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen iepazīstinājis ar jauno ID.3 GTX – sportisku elektriskās piedziņas modeli, kas pārdošanā nonāks šogad. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti