1000 eiro un vairāk - Ģirģens uzskata, ka jāceļ naudas sodi par ārkārtējās situācijas aizliegumu neievērošanu 19

 

Foto: Ekrānbilde no Balticlivecam.com

Nozare.lv | 30.marts 2020 8:44

Naudas sods par ārkārtējā situācijā noteikto aizliegumu un ierobežojumu neievērošanu jau tuvākajā nākotnē varētu pārsniegt 1000 eiro, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV).

Viņš pauda nožēlu, ka cilvēki, par spīti jaunā koronavīrusa draudiem, tomēr neievēro valdības noteiktās fiziskās distancēšanās prasības un citus aizliegumus. Acīmredzot ir jāpalielina naudas sodi, lai cilvēki pret ierobežojumiem izturētos nopietni, vadoties no pasaules pieredzes, secinājis ministrs.

Ģirģens pastāstīja, ka patlaban Iekšlietu ministrija strādā pie Administratīvo pārkāpumu kodeksa grozījumu projekta, lai sodus par ārkārtējā situācijā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu varētu palielināt "līdz 1000 eiro un vairāk".

Viņš norādīja, ka policijai patlaban nav nepieciešama armijas palīdzība, lai tiktu galā ar ārkārtējā situācijā noteikto aizliegumu un ierobežojumu izkontrolēšanu. Nacionālo bruņoto spēku iesaistīšanās šo ierobežojumu kontrolēšanā, visticamāk, būtu nepieciešama vien tad, ja valstī tiktu ieviesta tā dēvētā "pilnā karantīna", un šāda iespēja nav izslēgta, norādīja Ģirģens.

Kā ziņots, patlaban Administratīvo pārkāpumu kodekss iedzīvotājiem par valdības noteiktās ārkārtējās situācijas noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu paredz naudas sodu līdz 350 eiro.

Pirmajās divās nedēļās kopš ārkārtējās situācijas noteikšanas par ierobežojumu un aizliegumu neievērošanu policijasfaktiski piemērotie sodi svārstījās amplitūdā no 10 līdz 150 eiro, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijā. 

Līdz šim neviens kriminālprocess par ārkārtējās situācijas aizliegumu neievērošanu nav sākts.

 
19 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
WALA 30.marts 2020 12:04
6 2 Atbildēt

Slimības izplatība nav saistāma ar neapzinīgiem cilvēkiem, citadi tie jau sen būtu apslimuši un nonakuši attiecigu struktūru redzeslokā. Visticamak ceļi ir pilnigi citi un iespejams slimība te jau vazājās stipri pirms apzinatā ārzemju celotzju loka ....

Un slimībai naudas sodu neuzliksi ...

Bradypus 30.marts 2020 9:24
5 0 Atbildēt

Tātad veikalos pie ieejas durvīm ir jābūt nodrošinātām maskām un cimdiem - un to jānodrošina, jāpapildina un jāuzrauga izmantošana Ģirģena cilvēkiem, nevis kādam citam. Ja kaut kur pietrūkst un kāds neievēro - Ģirģenam 1 000 000 sods. Personīgi!

Latgales zēns 30.marts 2020 9:25
4 0 Atbildēt

Pie mums Latgalē katrs otrais saņem minimālo algu un 1000 euro nekad dzīvē nav redzējs. Un kā tas Ģirģens taisās iekasēt savus 1000 euro no tiem, kam nav 1000 euro?

Cik viņš ir iekasējis no Kaimiņa, kas vienā dienā izslēdza 2/3 novisiem ministriem un praktiski visu Saeimu?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti