1000 eiro un vairāk - Ģirģens uzskata, ka jāceļ naudas sodi par ārkārtējās situācijas aizliegumu neievērošanu 19

 

Foto: Ekrānbilde no Balticlivecam.com

Nozare.lv | 30.marts 2020 8:44

Naudas sods par ārkārtējā situācijā noteikto aizliegumu un ierobežojumu neievērošanu jau tuvākajā nākotnē varētu pārsniegt 1000 eiro, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV).

Viņš pauda nožēlu, ka cilvēki, par spīti jaunā koronavīrusa draudiem, tomēr neievēro valdības noteiktās fiziskās distancēšanās prasības un citus aizliegumus. Acīmredzot ir jāpalielina naudas sodi, lai cilvēki pret ierobežojumiem izturētos nopietni, vadoties no pasaules pieredzes, secinājis ministrs.

Ģirģens pastāstīja, ka patlaban Iekšlietu ministrija strādā pie Administratīvo pārkāpumu kodeksa grozījumu projekta, lai sodus par ārkārtējā situācijā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu varētu palielināt "līdz 1000 eiro un vairāk".

Viņš norādīja, ka policijai patlaban nav nepieciešama armijas palīdzība, lai tiktu galā ar ārkārtējā situācijā noteikto aizliegumu un ierobežojumu izkontrolēšanu. Nacionālo bruņoto spēku iesaistīšanās šo ierobežojumu kontrolēšanā, visticamāk, būtu nepieciešama vien tad, ja valstī tiktu ieviesta tā dēvētā "pilnā karantīna", un šāda iespēja nav izslēgta, norādīja Ģirģens.

Kā ziņots, patlaban Administratīvo pārkāpumu kodekss iedzīvotājiem par valdības noteiktās ārkārtējās situācijas noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu paredz naudas sodu līdz 350 eiro.

Pirmajās divās nedēļās kopš ārkārtējās situācijas noteikšanas par ierobežojumu un aizliegumu neievērošanu policijasfaktiski piemērotie sodi svārstījās amplitūdā no 10 līdz 150 eiro, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijā. 

Līdz šim neviens kriminālprocess par ārkārtējās situācijas aizliegumu neievērošanu nav sākts.

 
Visi komentāri
 
sierhk 30.marts 2020 9:12
0 5 Atbildēt

Amputēt kājas un pašu nolikt izolācijā.

Tak tie aunu bari stumsies viens otram virsū līdz pēdējam elpas vilcienam)

wons 30.marts 2020 9:22
1 6 Atbildēt

Publiskās vietās, veikalos būtu jābūt ar maskām un cimdos. Ja esi slims, vai nēsātājs, tad škaudi, klepo savā maskā neaplipini pārējos.

Bradypus 30.marts 2020 9:24
5 0 Atbildēt

Tātad veikalos pie ieejas durvīm ir jābūt nodrošinātām maskām un cimdiem - un to jānodrošina, jāpapildina un jāuzrauga izmantošana Ģirģena cilvēkiem, nevis kādam citam. Ja kaut kur pietrūkst un kāds neievēro - Ģirģenam 1 000 000 sods. Personīgi!

wrong 30.marts 2020 9:37
3 0 Atbildēt

Ja esi slims vai riska grupā - nu neej uz veikalu. Jo maskām jābūt pieejamām pirmkārt, mediķiem, jo viņi garantēti saskaras ar infekciju. Visi pārējie ievēro distanci, mazgā rokas un neapgrābsta produktus, bet paņem, liek grozā un samaksā.

Ja iet uz scenāriju "katram pa maskai katru dienu", tad to nepietiek visiem, vai trakākais, nepietiek mediķiem - un rezultātā sūdi kā Itālijā. Mums to tiešām vajag?

wons 30.marts 2020 10:50
2 0 Atbildēt

Sākuma kad esi inficēts, esi arī izplatītājs, tev nav nekādu simptomu, tu nezini, ka esi slims. Tādēļ domāju tās maskas iespējams ko dod.

wons 30.marts 2020 16:19
1 1 Atbildēt

"Jūs varat būt vīrusa nēsātājs un pat nezināt par to. Jums blakus veikalā, aptiekā vai pastaigā var nonākt slimnieks ar sirds un asinsvadu slimībām. Tā ne vienmēr ir vecāka gadagājuma persona — var slimot arī jaunieši un pat bērni. Un jūs viņus netīšām inficēsit, tāpēc ka nevērīgi izturējāties pret aicinājumu palikt mājās," norāda kardiologs Feders. "Un viņu nāve būs uz jūsu sirdsapziņas."

Latgales zēns 30.marts 2020 9:25
4 0 Atbildēt

Pie mums Latgalē katrs otrais saņem minimālo algu un 1000 euro nekad dzīvē nav redzējs. Un kā tas Ģirģens taisās iekasēt savus 1000 euro no tiem, kam nav 1000 euro?

Cik viņš ir iekasējis no Kaimiņa, kas vienā dienā izslēdza 2/3 novisiem ministriem un praktiski visu Saeimu?

kasinsh79 30.marts 2020 9:54
3 0 Atbildēt

Diemžēl tādā veidā ļoti viegli var šķirties no sava NĪ. Nesamaksāji sodu, atņem māju. To pārdod izsolē, no ieņēmumiem tiek nomaksāts soda naudas parāds. Un viss.

WALA 30.marts 2020 10:08
3 0 Atbildēt

Pirmkart iz bezjēdzīgi celt sodu, ja tāpat kārtību nespēsi nodrošināt, jo iekšlietu sistemai jau vajag radarus un kaneras nevis policistus.

Otrkart mājas un īpašumus vienmēr var pareizi pārrakstit, ta var būt kredītā utml. un valsts tapat paliks ar pliku pakaļy.

Labāk lai netērē laiku muļķību uzdomāšanai, het lai plāno iekšlietu sistēmas budžeru, jo tālāk būs tikai sūdīgāk dēļ ekonomikas lejupslīdes !

nutaws 30.marts 2020 10:48
0 0 Atbildēt

Ja naudas sods nemotivē, tad ķert ciet un sūtīt uz tukšajām lauku skolām? Lai nedrūzmējas pilsētā?

WALA 30.marts 2020 12:00
0 1 Atbildēt

Muļķību izdomāšānai ka redzi daudz laika nevajag, tikai ņem vēra, ka jebkuru jautājumu, pat krīzes izsludināšanu var apstridēt tiesā, un attiecīgi ari ierobežojumu leģitumitāti. Manuprat ierobežoty resursu situacijā kada ir mums nav lieki jāizaicina un jakacina tauta, un pāris idiotus kas te joprojam visu ignorē palīdzēs izķert kaimiņi un principa dēļ patis idiotiem kas izspruks - mēs nemirsim ...

Latgales zēns 30.marts 2020 10:19
1 0 Atbildēt

Atbrauc pie mums uz dzjerevņu, un apskaties dzīves realitāti, mājas stāv tukšas, nevienam tās būdas nevajag! Soseds paņēma ātro krītu,tiesu izpildītājs uzlika ķepu uz īpašuma un jau 3ešo gadu mēģina pārdot, bet nevienam nevajag! Beigās tiesu izpildītājs teica, lai turpina dzīvot un kurina, pieskata, citādi aizies postā tā būda. Tagad soseds arī nekustamā īpasuma nodokli nemaksā, pat ja tas ir 7,5 euro gadā.

wons 30.marts 2020 10:53
2 0 Atbildēt

Pilnīgi piekrītu! Daudzi ZTI jau iespējams berzē rokas, būs pļaujas laiks. Cerams, ka pašus ZTI COVID-19 nenopļaus pavisam.

Ha ha 30.marts 2020 9:26
0 1 Atbildēt

Un kur var nopirkt maksas, ja neskaita tās, kas maksā 10euro gabalā un der vienai reizei?

no rīta 30.marts 2020 10:52
1 6 Atbildēt

Covid-19 pacientu skaits diennakts laikā pieaudzis par 8% - mēs agri vai vēlu nonāksim pie tā, ko saka Ģirģens - nu ir jāliek sodi tiem neapzinīgajiem un jānoliek mierā apvidnieki, citādi apzinīgo pilsoņu centieni neko nedos

WALA 30.marts 2020 12:04
6 2 Atbildēt

Slimības izplatība nav saistāma ar neapzinīgiem cilvēkiem, citadi tie jau sen būtu apslimuši un nonakuši attiecigu struktūru redzeslokā. Visticamak ceļi ir pilnigi citi un iespejams slimība te jau vazājās stipri pirms apzinatā ārzemju celotzju loka ....

Un slimībai naudas sodu neuzliksi ...

ro 31.marts 2020 12:22
0 0 Atbildēt

To vari pamatot kautkā - ka nav saistāma ar neapzinīgiem cilvēkiem??? Mandomāt tieši cilvēku neapzinīgums ir tas, kas ļauj slimībai nekontrolēti izplatīties.. ir daļa sabiedrības, kas piedomā pie tā kur iet/ko dara(dezinfekcijas līdzekļi, cimdi, 2+2 utt.) un tad ir covideoti, sauszemes žurkas, kuras atgriezušās LV..kautgan pirm tam norēja valsti, grib lielākas algas sev un tml.. spilgts piemērs - www.tvnet.lv/6937538/pasiz...romilu-reibuma

Un ticiet man liela daļa, kas aizmigrēja no valsts ir plānā galdiņa urbēji, bez izglītības, prasti tupi cilvēciņi, bez tālējošas domāšanas.. ir man pazīstami inteleģenti, kuri dzīvo /strādā ārpus LV, runā vairākās valodās, ir ar augstāko izglītību -tie cilvēki saprot , kas patlaban notiek, saprot cik svarīgi ir ievērot ārkārtas stāvokļa noteikumus..protams var piekrist tam, ka valstij vajadzēja jau startā noorganizēt no ostām, lidostas visiem autobusus un piespiedu karantīnu, stingrā policijas kontrolē.. tagad sabiedrībai dēļ visādiem deģenerātiem ir jācieš!

Jelgava 30.marts 2020 13:33
2 0 Atbildēt

Re kur tak Jelgavā viens mironis ir aplaidis 6 apbedīšanas biroja darbiniekus ar slimību. Vai tad nevarēja palikt mājā tas mirons? Bet nē, redz vajag rakt.

Nu ko, tagad Ģirģens varēs ņemt lāpstu, rakt to miron ārā un uzlikt viņam sod!

cdjb 30.marts 2020 15:48
0 0 Atbildēt

Nav fakts, ka tieši mironis. Kāds no pavadītājiem bija inficēts, tas arī viss. Aplaida visus un aizgāja dzert šņabi.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti