Valsts policija nesoda un nedīkst sodīt, ja privātā transportlīdzeklī brauc vairāk nekā divas personas 15

 

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

Nozare.lv / iAuto.lv | 3.aprīlis 2020 12:26

Ņemot vērā, ka joprojām saņemam iedzīvotāju zvanus un jautājumus par sociālajos tīklos plaši izskanējušo informāciju, ka Valsts policija piemēro naudas sodu, ja vienā automašīnā pārvietojas vairāk nekā divi cilvēki, vēršam uzmanību, ka šī informācija NAV patiesa!

Arī policijas rīcībā ir nonākusi informācija, kur “kāda drauga paziņa stāsta, ka viņam ir uzlikts naudas sods apmēram 300 eiro par to, ka no darba brauca vienā automašīnā vairāk nekā divi cilvēki”. Rūpīgi pārbaudot šo informāciju, Iekšlietu ministrijas Informācijas centra uzturētajā administratīvo pārkāpumu izdarījušo personu datubāzē šādi protokoli nav reģistrēti.

Interesanti, ka gadījumos, kad policija saņēma informāciju par šādu iespējamu sodu un lūdza, lai šī persona atsūta mums protokola numuru vai kādu informāciju, pēc kā identificēt notikumu – neviens to nav izdarījis. Bet vienā gadījumā pēc šāda lūguma persona atzina, ka sameloja par piemērotu sodu – tāds gadījums nemaz nav bijis.

Vēršam uzmanību, ka valdības pieņemtie ārkārtējās situācijas ierobežojumi pēc būtības neattiecas uz personu atrašanos privātajās automašīnās, tomēr, kontrolējot citus ārkārtējās situācijās ierobežojumus, policija arī preventīvi uzrauga un atsevišķos gadījumos arī pārbauda automašīnas.

Gadījumos, ja vairāk nekā divas personas, kas nav vienas ģimenes locekļi, pārvietojas vienā automašīnā, piemēram, dodoties uz darbu, šobrīd policijai NAV iemesla to vērtēt kā pārkāpumu. Tomēr vienlaicīgi aicinām personas izturēties atbildīgi un nerekomendējam šādi rīkoties – izvērtējiet nepieciešamību pārvietoties ar mehāniskajiem transportlīdzekļiem, kuros pēc būtības nav iespējams ievērot divu metru distanci.

PAPILDINĀTS 3.04. Portāla iAuto redakcija saņēma sekojošu atbildi no Valsts policijas:

Informējam, ka Valsts policija nesoda, ja privātā transportlīdzeklī brauc vairāk nekā divas personas.

Vēršam uzmanību, ka valdības pieņemtie ārkārtējās situācijas ierobežojumi pēc būtības neattiecas uz personu atrašanos privātajās automašīnās, tomēr, kontrolējot citus ārkārtējās situācijās ierobežojumus, policija arī preventīvi uzrauga un atsevišķos gadījumos arī pārbauda automašīnas.

Gadījumos, ja vairāk nekā divas personas, kas nav vienas ģimenes locekļi, pārvietojas vienā automašīnā, policijai šobrīd NAV iemesla to vērtēt kā pārkāpumu.

Tomēr vienlaicīgi aicinām personas izturēties atbildīgi un nerekomendējam šādi rīkoties – izvērtējiet nepieciešamību pārvietoties ar mehāniskajiem transportlīdzekļiem, kuros pēc būtības nav iespējams ievērot divu metru distanci."

Līna Kaļķe, Valsts policijas sabiedrisko attiecību nodaļa

 
Visi komentāri
 
GB12 3.aprīlis 2020 13:03
0 0 Atbildēt

Soda gan. Kolēģei pirmdien uzlika sodu.

GB12 3.aprīlis 2020 13:59
1 0 Atbildēt

Bet, nu, protokolu redzējis neesmu, var jau būt, ka kaut kas cits apakšā slēpās.

iAuto 3.aprīlis 2020 15:38
4 1 Atbildēt

Droši dod iAuto kontaktu vai lai nofotografē protokolu un atsūta uz iAuto at iAuto . Lv

GB12 3.aprīlis 2020 18:58
0 0 Atbildēt

Pārsūtīju viņai linku ar policijas paziņojumu no FB, tad jau redzēs.

janka 3.aprīlis 2020 19:18
2 1 Atbildēt

gan jau ka dirš tā tava kolēga

spriidiic 4.aprīlis 2020 0:56
0 0 Atbildēt

Vajadzētu fokusēties uz dīvaino atkāpi no distances pārkāpuma ar VP atļauju. Ja nav no vienas mājsamniecības un ir vairāk par diviem , e2k sods ir automātiski . Tāds ir likums un poličiem nebūs to izcakot .

anonimikis 3.aprīlis 2020 17:39
2 0 Atbildēt

Nav nekāda pamata ticēt nevienam no šiem, kamēr nav iedots noskanēts protokols. Pagaidām visi bijuši feiki.

anda 3.aprīlis 2020 14:35
0 0 Atbildēt

Interesanti gan vai tad ģimenes locekļi kā es ar meitu un civilvīru kuru jau dzīvo kopā 5gadus un braukuši ikdienā , tad jau iznak ka savā transportā personīgā trijatā nevaram atrasties , jo neviens svešs mums nav ko vest. Varbut ka ari cimus un maskas javelk masina .

iAuto 3.aprīlis 2020 15:39
8 1 Atbildēt

Ģimenes locekļi var visur doties kopā!

Kanibaals 3.aprīlis 2020 23:40
3 0 Atbildēt

Kas ir civilvīrs? Piegulētāji nav ģimene.

nu nu 3.aprīlis 2020 14:45
1 0 Atbildēt

anda-kur teikts,ka nevar braukt? Vienas mājsaimniecības(ģimenes) locekļi arī pastaigāties drīkst pa 3 un 4,bet svešus nevajadzētu vadāt.

Kanibaals 5.aprīlis 2020 19:09
0 0 Atbildēt

Ja vien tam civilvīram nav deklarētā adrese joprojām pie mammas, grūti būs pieradīt to mājsaimniecibu.

Vernons 3.aprīlis 2020 15:42
0 8 Atbildēt

"Nemirstīgie" vada autobusus! Nesen aizliedza, nosacīti, Vīrusam kāpt autobusā! Katrā otrā sēdvietā drīst viens sēdēt. Kādi 15 sanāks! Nu tā arī dzīvojam!

Janka 3.aprīlis 2020 17:49
3 0 Atbildēt

bet vispār būtu jau loģiski, ja auto nedrīkstētu braukt vairāk par 2 cilvēkiem, ja tie nav vienas mājsaimniecības locekļi.

Citādi sanāk, ka vieglajā mašīnā var iespiesties 5 cilvēki, bet, kad kāpj ārā, tad jākāpj tā, lai ne vairāk kā 2 cilvēki būtu ik pa 2 metriem...

Bils 3.aprīlis 2020 17:57
5 0 Atbildēt

Varbūt kāds uz šoferīšu nezināšanu mēģina iedzīvoties, tādēļ protokolu nav?

Visu cieņu policijai, daudz redzami uz ceļiem no visām struktūrām, lai gan izbraucu 1x nedēļā uz veikalu, vecot ~4km kopā. Bet ir arī melnās avis...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti