Kariņš uzdod pārskatīt regulējumu par nodokļa noteikšanu par pieciem gadiem vecākām automašīnām, kas ieviestas no ārzemēm 8

 
Nozare.lv | 9.oktobris 2020 10:40

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) uzdevis pārskatīt Satiksmes ministrijas (SM) virzītos grozījumus likumā, kas paredzēja ar transportlīdzekļa reģistrācijas nodokli aplikt vieglos automobiļus, kuri ir vecāki par pieciem gadiem un pēc ievešanas no ārvalstīm tiek reģistrēti Latvijā.

Kariņš šodien koalīcijas partiju sanāksmē aktualizējis jautājumu par minētajiem grozījumiem, uzsverot, ka SM kopā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un Finanšu ministriju būs jāpārstrādā piedāvātais auto reģistrācijas nodoklis un jāpiedāvā jauns risinājums.

"Jābūt stimulējošam mehānismam ar ilgtermiņa ieguvumu videi un sabiedrībai. Esošais piedāvājums to nenodrošina," mikroblogošanas vietnē "Twitter" paziņojis politiķis.

Kariņa birojā aģentūrai LETA atzina, ka SM rīt uz ārkārtas valdības sēdi varētu virzīt grozījumus, kas atceltu iepriekš paredzēto kārtību.

Kā ziņots, ar mērķi novērst vecu un videi nedraudzīgu vieglo automašīnu reģistrēšanu Latvijā, no 2021.gada 1.janvāra plānots ieviest vieglo automobiļu reģistrācijas nodokli, paredz Ministru kabinetā atbalstītie grozījumi Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likumā.

SM skaidro, ka grozījumu mērķis ir līdzsvarot vieglo automobiļu un kravas automobiļu ar pilnu masu līdz 3500 kilogramiem transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa likmes un to aprēķināšanas kārtību, kā arī noteikt autobusu un kravas automobiļu transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa aprēķināšanas kārtību atbilstoši to dzinēja izmešu līmenim. Tāpat likumprojekts paredz ieviest jaunu vieglo automobiļu reģistrācijas nodokli, ar mērķi novērst vecu un ekoloģiski kaitīgu vieglo automobiļu reģistrēšanu Latvijā.

Taču dažas dienas atpakaļ vēl teica:

Lasi iAuto arī:

 
Visi komentāri
 
boliks 9.oktobris 2020 15:01
0 1 Atbildēt

Valdības vīri nekad neiedziļinas viņus neinteresējušos jautājumos. Vienreiz lēma, sākās tracis, tagad pārskatīs ko iepriekš lēma. Kā mums patīk visu darīt vēl un vēl.

gtaeeat 9.oktobris 2020 15:25
0 1 Atbildēt

Veselais saprāts iespējams ņems virsroku?!

nu ko cakarejas 9.oktobris 2020 18:26
4 0 Atbildēt

vienīgie kas šajā valstī kaut ko sajēdz un brīžiem pat var izdarīt ir žurnālisti. Bez Tabu un Degpunkts vai katru dienu rāda nejēdzības, kuras bez viņiem kaut kā neviens nevar novērst. Timrots nemitīgi organizē satiksmi un labo ceļus, citi šķetina milzu zādzības, Jūrmalgeitas, Oligarhu sarunas,Taureņu pirtis utt. Tak klapējiet tos SABus un KNABus un citus neskaitāmos policpulciņus ciet

WALA 9.oktobris 2020 18:44
0 0 Atbildēt

Vinnijs Pūks domāja, domāja un izdomāja, ka vēl mazliet jāpadomā ...

Kanibaals 9.oktobris 2020 18:49
0 0 Atbildēt

Vispār jau suns Funs.

driizaak 9.oktobris 2020 19:43
0 0 Atbildēt

Ar zaagju skaidaam "beeninjos" nedomaajaas nemaz...

HE 10.oktobris 2020 6:04
0 0 Atbildēt

Daudzām pastalām nav pat zāģu skaidas bēniņos

Rexx 12.oktobris 2020 12:16
0 0 Atbildēt

Kariņ, ekspluatācijas nodokli arī!!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 5

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti