Aizdomas, ka iepirkums bijušā prezidenta transportlīdzeklim veidots konkrētam auto (+ VIDEO) 22

 
LTV Ziņu dienests | 10.februāris 2021 9:17

Bijušais Valsts prezidents Guntis Ulmanis ticis pie “Toyota” markas apvidus auto. Viņa iepriekšējam braucamrīkam beidzies nomas līgums. Bet – iepirkuma specifika liek tirgotājiem teikt – skaidri redzams, ka tā veidota konkrētam auto. Prezidenta kanceleja gan to noliedz.

 
Visi komentāri
 
Mairis 10.februāris 2021 9:31
7 1 Atbildēt

Kad viņi parādīs vakcinācijas biroja "konkursa" procedūru? Dienas laikā izskatīti 416 kandidāti? Ar firmu, kas daudzus gadus ir saistīta ar Atsladeņiem/Par? Ar Pavļutu, zem kura jau EM laikā ir bijuši skandāli ar savējo nodarbināšanu?

10.februāris 2021 9:39
19 2 Atbildēt

Latvija ir apbrīnojama valsts - tik mazs un resursiem nabadzīgs punktiņš pasaules kartē maksā VISIEM bijušajiem prezidentiem milzīgas pensijas, nopērk dzīvokļus un apmaksā mašīnas, jo ir taču granulu ražotāja lielvalsts Eiropas mērogā. Protams, gandrīz viss tiek izvests, lai apsildītu Stokholmu u.c. nez kādas tur pilsētas Norvēģijā utt, kamēr skandināvi smejas vēderus turēdami - redzēs, redzēs, cik ilgi tie plikadīdas ālēsies. Skaties, ka drīz vien tam pašam Ulmanim nebūs kur medībās braukt

WALA 10.februāris 2021 9:44
0 3 Atbildēt

Man tas ar nepatīk, tomēr situācija kad ex-prezidents joprojām ir sabiedriski aktīvs, valstij lētāk var sanākt tomēr nodrošināt viņu arī ar apsardzi. Ja nav slinkums paskaties kādu apkopojumu, ko un kāpēc ASV ex-prezidentiem nodrošina.

P.S. īsumā tas ir jautājums par info kas ex-prez. rokās nonāk prezidentūras laikā un nereti arī pēc tās.

P.P.S. nekas neliedz ierosināt un mainīt šos kārtību, taču pirms ierosināt, tomēr būtu jāiepazīstas ar to kāpēc ir tā kā ir tagad !

WALA 10.februāris 2021 9:41
0 0 Atbildēt

Būtu tikai loģiski gadijumos kad tas ir paredzēts bijušajiem pirkt LC - tie tur vērtību + parasti tos izķer kā karstus kartupeļus, pretstatā visādam S-klasēm utml. brīnumiem ar ko ekselences braukā.

P.S. es gan nebūtu pret citiem auto kas nākotnē radītu līdzīgi mazu noslodzi valsts budžetam ... bet nu nolikumos jau laikam vēl nav ie mācījušies šo novērtēt, tad no jādzīvo ar to par ko satbili zināms, ka būs viegli pārdot.

Ezis UK 10.februāris 2021 9:54
5 1 Atbildēt

Nu kādu valsts iepirkumu kurš nav korumpēts ja ilgi un cītīgi mekllē var atrast.Bet tikai kādu par to ko neviens savējais negrib.

tā un tā 10.februāris 2021 10:10
3 1 Atbildēt

no vienas puses, cilvēki kas ne no vieglas dzīves brauc ar vecām mizām, var uzšūmēties dēļ kukurūzera un varam pačatot par tēmu, vai tiešām vajag džipu, lai piebrauktu pie lauku īpašuma - droši vien, ka nē, nebrauc jau pa uzartu lauku.

no otras puses, tādi nu tie likumi ir, un ja Rumpītis ir pildījis savu līguma daļu, ir atsēdējis prezidentūras termiņu nesavārot lielus sūdus, par kuriem varētu prasīt impīčmentu, tad ir jāatzīst, ka vīrs sakodis zobus ir nopelnījis sev labu pensiju.

un teiksim godīgi - tāds džips špicka vien ir, tas nav nekas īsti ekskluzīvs vai superdārgs. man pašam tāda nav (un arī nebūs, jo nemīlu lielus auto), bet tūlīt pa īstam labas elektriskās klaberkastes ar savām īpatnībām būs dārgākas par greznu benžas auto...man šķiet, ka šis ir autotirgotāju kariņš, nevis manējais.

anoagask 10.februāris 2021 10:30
3 0 Atbildēt

bēdīgākais, ka prezidenta kanceleju vada apaļš idiots, kuram nav ticamas versijas par notikušo.

Un lielākā problēma, ka likums nosaka exprezidenta auto griestus ~30k EUR, bet te ir 2x dārgāks

kauns par valsti

WALA 10.februāris 2021 10:37
2 0 Atbildēt

Domāju tas nav nejauši ka līzings/op-līzings. ;)

viencexperc 10.februāris 2021 11:28
12 1 Atbildēt

Bezjēdzīgs raksts. Ja ir aizdomas, vajag veikt izmeklēšanu un sēdināt cietumā vainīgos, bet exprezidentam par līdzdalību noņemt visus bonusus par krāpniecību. Un viss.

Bet ja nav pierādījumu, tad vajag sēdēt gultā un raudāt spilvenā īstā latviešu stilā.

nomiks 10.februāris 2021 11:33
2 1 Atbildēt

Uzskatu, ka pilnīgi saprātīga izvēle pat arī gadījumā, ja iepirkums nav noticis korekti.

Mēneša maksājumu ietekmē arī tālākpārdošanas cena (jo tā ir augstāka, jo mazāks ikmēneša maksājums attiecīgi). WALA jau pareizi rakstīja, ka LC 150 vērtība otrreizējā tirgū ir augsta un pārdošanas iespēja ir daudz lielāka kā lielākajai daļai citu auto.

Ja G.Ulmanim vajadzīgs tāds auto, ar ko doties arī medībās (no ticamiem avotiem zināms, ka tas tā arī ir), tad LC 150 ir ļoti laba izvēle.

Labāk vispār nebūtu rīkojuši iepirkumu, likumā paredzot izņēmumu šādiem gadījumiem.

Vienkārši likumā noteikt auto iegādes cenas vai nomas maksas limitu, atstājot konkrēta auto izvēli pašas VIP personas ziņā. Ja grib ko dārgāku, lai piemaksā starpību no savas kabatas.

anoagask 10.februāris 2021 12:11
2 0 Atbildēt

likumā ir limits 30 ar asti tūkstoši

2013 10.februāris 2021 12:24
2 0 Atbildēt

"Eksprezidents no valsts lietošanā varēs saņemt vienu automašīnu, kuras iegādes vai nomas vērtība nedrīkstēs pārsniegt tādas automašīnas divkāršu iegādes vai nomas vērtību, uz kādu saskaņā ar Ministru kabineta izdotajiem normatīvajiem aktiem ir tiesības valsts pārvaldes iestādes amatpersonai. Šāds nosacījums attieksies arī uz bijušajiem prezidentiem, ja būs nepieciešams iegādāties jaunu automašīnu. "

nav saprotams par to nomas līgumu - uz mēnesi, gadu vai kopumā.

ja kopumā - tad pēc ~4 gadiem Ulmanim jāaizmirst par šo auto, sanāk. Un jābrauc ar savējo. Tiesa gan, skaitīšana jāsāk no exprezidenta pirmā auto, sanāk, ka limits jau ir nobraukts?

ArnisR 10.februāris 2021 14:55
4 0 Atbildēt

Nē, pēc 4 gadiem ņems jaunu,

Pēc specenes te kvalificējās tikai LC un tikai max (Premium) komplektācijā. Defaultā cena – sākot no 66 490 €.

Pērkot, ierobežojums būtu 2x18000 = 36 k€+PVN. Standartkomplektācijai pietiktu. Tik apdrošināšanas un apkopes nāktu vēl klāt.

Nomājot, ierobežojums ir 2x545 = 1090 €+PVN mēnesī.

Tas ļauj paņemt vismaz 1,5x dārgāku auto.

Pēc 4 gadiem pirktajam LC būtu vēl smuka atlikusī vērtība, bet par nomāto gan samaksāts būs vairāk, gan atlikums būs 0 kancelejas bilancē. Un tad ņems atkal jaunu nomā.

Maksā par šīm izklaidēm, protams, nodokļu maksātāji.

LMT 10.februāris 2021 12:55
1 0 Atbildēt

Draugi! Tāds LC maksā 50K. Sanāk, ka šis rumpis nobraukā to vērtību 4 gados... Amatpersonām ir jābrauc ar priusiem, skodām vai ko zaļu.

WALA 10.februāris 2021 14:17
1 0 Atbildēt

Tas kas pec papīriem ir zaļš ( neskaitam rūpnīcas krāsojumu) ir stipri daudz piemelots reālā dzīvē. Visi hibrīdi un mazmotori ir tēmēti būt vairāk zaļi pilsētās, un izteikti mazāk zaļi visur kur drīkst braukt virs 100km/h !

anoagask 10.februāris 2021 16:16
0 0 Atbildēt

LC baigais mēsls - varēja tak turpināt īrēt esošo par kapeikām, ja nelūztu

650 10.februāris 2021 22:14
0 0 Atbildēt

Un kur tad dati par motara tilpumu un degvielass veidu?

Jumu 11.februāris 2021 7:01
1 0 Atbildēt

Jā Lada Ņiva būtu pats piemērotākais. Nevienam nebūtu pretenziju.

Jānis 11.februāris 2021 7:12
2 0 Atbildēt

Vājprāts! Cik daudz vēl tādu būs Latvijas iedzīvotājiem jāuztur un jāsponsorē? Valsts pensiju (ne jau to mazāko!) jau saņem, nu tad lai dzīvo no tās!!! "Nokalpoji" Latvijas tautas laba, atgriezies turp, no kurienes esi nācis!!! Kāda velna rutka pēc viņi vēl jāuztur????!!! Marasms! Jau tā sev visi tautas kalpiņi algas saceļ, premijas, piemaksa, apmaksas, izmaksas, maksas un virsmaksas... Bla bla... Cik var???

IUB 11.februāris 2021 10:20
1 0 Atbildēt

Nav jau aizliegts specenē rakstīt, ka gribu Toyota LC, vai analogu. Un ja ar analaogu neviens nedomā Lada Niva vai Dacia Duster.

Galu galā Citadeles banku pārdeva bez izsoles, bez konkursa, kas tad tur liels, ja nopirks toyotas džipiņu, nav jau nekāds Mercedes vai porše. Var taču k;ā alternatīvu piedāvāt Lexus, bet Toyota tak budžeta variants.

13 11.februāris 2021 13:15
1 0 Atbildēt

Cik tad Rumpitim bijuši tie auto? Esmu redzējis sākumā XC70, tad LC120.... Vajadzētu dusterā iesēdināt...

650 11.februāris 2021 14:59
0 0 Atbildēt

Pateicīgā lohTauta kad viņam nopirka to xc70, viņš tālaika plašlīdzekļos pus gadu kladzināja, ka universāls esot nu galīgi neprestižs.Ierodoties ar tādu hlamu saviesīgos pasākumos,cilvēks jūtoties ļoti neērti.Pārējie dalībnieki domājot,ka vnk kāds apkalpotājs esot limonādi pievedis.Jā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 34

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti