"Porsche" centrā atklāj Latvijā jaudīgāko elektroauto lādētāju 9

 
Porsche | 27.maijs 2021 12:06

Turpinot elektromobiļu infrastruktūras attīstīšanu Latvijā, SIA "Baltijas sporta auto" pie "Porsche Latvija" centra Rīgā trešdien, 26. maijā, atklāja divus līdz šim jaudīgākos līdzstrāvas elektroauto lādētājus Latvijā, informēja "Porsche Latvija" centra vadītājs Ivars Norvelis.

Pieslēdzoties "Charge Box" iekārtai, tā elektroauto uzlādēs ar līdz pat 320 kilovatu lielu jaudu. Tas nozīmē, ka 22 minūtēs elektrisko automobili varēs uzlādēt līdz pat 80%, lai pēc tam bez bažām nobrauktu 380 kilometrus. Kamēr autovadītājs nesteidzīgi baudīs tasi kafijas, elektroautomobilis jau būs gatavs atkal doties ceļā.

"Mūsu mērķis ir parādīt, ka elektroauto mūsdienās var uzlādēt teju tikpat ātri, cik uzpildīt degvielu", norāda Ivars Norvelis. Ilgā uzlāde ir viena no elektromobiļu īpašnieku bažām, un šī iekārta nodzēš tradicionālo lādētāju radītās robežas, paveicot darbu nevis vairākās stundās, bet gan dažās minūtēs," piebilst Norvelis.

Īpaši jaudīgos lādētājus bez maksas būs iespēja izmantot klientiem, kas uz "Porsche Latvija" centru dosies ar savu elektroauto. Līdz šim "Porsche" izplatītājs "Baltijas sporta auto" ir atvēris arī četras publiskās elektromobiļu uzlādes stacijas – divas pie "Arēna Rīga", pa vienai pie ACB Tenisa kluba Mārupē un pie Liepupes muižas. Šajos punktos automašīnām var veikt standarta jaudas uzlādi.

Elektroautomobiļu skaits Latvijā pēdējā gada laikā ir ievērojami audzis. Saskaņā ar Ceļu satiksmes drošības direkcijas datiem šā gada aprīļa sākumā Latvijā reģistrēti 1349 elektroauto, kas ir teju uz pusi vairāk nekā līdz 2020. gada aprīlim, kad bija reģistrētas 735 elektriskās automašīnas. Arī "Porsche Latvija" klientu vidū pērn otrais iecienītākais modelis ir bijis tieši elektriskais "Porsche Taycan", un tagad dīleris piedāvā pasūtīt šo un citus automobiļus ne tikai klātienē, bet arī tiešsaistē.

Palielinoties ar elektrību darbināmo auto skaitam, aug arī vajadzība pēc ērtas un ātras enerģijas iegūšanas. Pie elektroauto uzlādes staciju pieejamības un efektivitātes uzlabošanas strādā ne tikai "Porsche Latvija". Lai padarītu pārvietošanos ērtāku cilvēkiem, kas izmanto dabai draudzīgākas, ar elektrību darbināmas automašīnas, Satiksmes ministrija līdz 2030. gadam Latvijā plāno atvērt elektromobiļu lieljaudas uzlādes punktus.

Visā Eiropas Savienībā šobrīd ir svarīga virzība uz videi draudzīgāku, tīrāku mobilitāti, aicinot samazināt CO2 izmešus, kam seko arī "Porsche". "Ir skaidrs, ka nākamais "Porsche Macan", kas tirgū nonāks 2023. gadā, būs pilnībā elektrisks. Papildus tam vācu sporta auto ražotājs turpina ieviest arī vairākas hibrīda auto versijas. Turpmākajos gados mūsu mērķis ir nodrošināt, ka puse pieejamo automobiļu būs elektriski," piebilst Norvelis.

Foto: Publicitātes attēls

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
msh 27.maijs 2021 18:14
6 1 Atbildēt

Nu bet loģiski - kurš uz porkas dīleri brauc ar kaut kādu sūda leafu?

didzisk 27.maijs 2021 14:51
4 0 Atbildēt

Spraudnis gan, diemžēl, ir tikai viens, tāpēc moderno Eiropas auto īpašnieki caur savu CCS lādēt varēs, bet Nissan Leaf gan nekas nesanāks, jo tiem ir CHAdeMO.

imzz 27.maijs 2021 15:10
3 0 Atbildēt

Līdz ar to varbūt Porsche centram vajadzeja uzstādīt lādētājus pa visu LV eiropas fondu ietvaros, nevis pircelāna skaistulim.--

Lieta tā, ka galvenais nav tās kastes, galvenais ir sadales tīkla pieslēgums. 320 kW ir nelielas fabrikas vai vairāku daudzdzīvokļu nama jauda. Izveidot to dārgi un abonēšanas maksa arī būs nevāja, pat ja to neviens nelietos. To tev neviens Eiropas fonds nemaksās.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti