Rīgas pašvaldība līdz 2020.gadam nav īstenojusi vairāk nekā 20 iepriekš plānotus lielus infrastruktūras projektus 4

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 28.novembris 2021 13:45

Rīgas pašvaldība no 2014. līdz 2020.gadam nav īstenojusi vairāk nekā 20 iepriekš plānotus lielus infrastruktūras projektus, teikts pārskata par Rīgas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas un attīstības programmas ieviešanas gala atskaitē.

Starp nepabeigtajiem projektiem visvairāk ir satiksmes infrastruktūras projektu, bet ir arī tādi, kas saistīti ar kultūru un veselības jomu, piemēram, nav īstenota iecere par akustiskās koncertzāles izveidi un laikmetīgās mākslas muzeju, kā arī Rīgas 2.slimnīcas atjaunošanu.

Starp redzamākajiem satiksmes infrastruktūras objektiem minēts Skanstes tramvaja līnijas izveide, kurai bija paredzēts piesaistīt 70 miljonus eiro no Eiropas Savienības fondiem, Brasas, Gaisa, Vanšu un Zemitāna tiltu remonts, Dienvidu tilta turpinājuma izbūve no Valdeķu ielas līdz Ziepniekkalna ielai, Rīgas Ziemeļu transporta koridors un citi.

Neīstenoto infrastruktūras projektu sarakstā iekļauti arī tādi mūsdienās pieprasīti objekti, kā veloceļu Imanta - Daugavgrīva un Centrs - Ziepniekkalns izbūve un multimodālā transporta mezgla izbūve Torņakalnā.

Bez satiksmes infrastruktūras projektiem pieminēta arī atskurbtuves izveide, pašvaldības policijas operatīvā centra izveide, Rīgas industriālo teritoriju attīstība, Pils laukuma pārbūve, Vieglatlētikas manēžas būvniecība un Rīgas centrāltirgus attīstība.

Kā iepriekš Pilsētas attīstības komitejas sēdē tika skaidrots deputātiem, minētie projekti nav īstenoti dažādu, tostarp arī no pašvaldības neatkarīgu iemeslu dēļ.
 

 
Visi komentāri
 
viencexperc 28.novembris 2021 23:02
2 1 Atbildēt

Rižaņiem galvenais jau solījumi, un lai šos vada īstens komunists. Lai būtu kā krievijā.

WALA 29.novembris 2021 10:47
1 0 Atbildēt

Viens aizņemts ar bērni laukumu taisīšany, cits ar velo joslu zīmēšanu un stabiņiem, bet sarežģītiem objektiem laikam prātiņš pa īsu ...

Bet nu daži objekti gan vieglāk nojaucami, kā labojami, tā ka Brasas tilts ir saprotami sarežģīts ...

anonimikis 29.novembris 2021 11:27
0 0 Atbildēt

centrs-Ziepniekkalns veloceļu tak šobrīd pa Vienības gatvi un Valdeķa ielu būvē

Krotow 29.novembris 2021 17:58
1 0 Atbildēt

Un Ziemeļu šķērsojumu tā arī nav uzbūvējuši. Tā vietā tagad visai Pārdaugavai un no Jūrmalas puses braucošajiem, kam vajag tālāk uz Rīgas ziemeļu galu, Vidzemi vai Igauniju, jāpi***s caur centru.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti