Pārmaiņas Rīgā ir sāktas un neapstāsies - Staķis par satiksmes mierināšanu un citiem plāniem 37

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 1.janvāris 2022 12:10

Rīdziniekiem priekšā ir jauns, izaicinājumiem ļoti bagāts darba cēliens, vienlaikus pārmaiņas pilsētā ir sāktas un tās neapstāsies, savā uzrunā gadumijā sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (AP).

Rīgas mērs uzsvēra, ka zaļu, patīkamu vidi, mierīgu satiksmi un dzīvesprieku pilsētvidē ir pelnījuši ne tikai tie, kuri dzīvo ap Rīgu, bet arī paši rīdzinieki.

Staķis novēlēja 2022.gadā iestāties par savām interesēm un nebūt vienaldzīgiem. Rīgas mērs uzsvēra, ka kopīgā darbā varēs radīt cilvēcīgāku, bagātāku un mūsdienīgāku Rīgu.

Kopumā Staķis savā uzrunā vairāk atskatījās uz šogad paveikto. Mērs norādīja, ka, lai gan izaicinājumus sagādājusi prasība svinēt svētkus bez pulcēšanās un lieliem pasākumiem, pilsēta šogad ieguvusi jaunu, svaigu veidolu - Rīgā vasaras laikā izvietoti zaļumi, soliņi un galdiņi, bet valsts svētkos ar Rīgas domes iesaistīšanos un atbalstu pastāvīgi izgaismots Brīvības piemineklis un visā Rīgā tika izvietotas gaismas instalācijas ar latviešu tautasdziesmu spēkavārdiem.

Ziemassvētku apgaismojums jau otro gadu ir ne tikai centrā, bet arī pilsētas apkaimēs, uzsvēra Staķis, norādot, ka tas ir tikai sākums, un pilsētvides pārmaiņas uzņems lielāku jaudu, mazinoties pulcēšanās ierobežojumiem. Staķis sacīja, ka tad Rīgā atkal varēs sarīkot kārtīgus svētkus, pēc kādiem visi ir noilgojušies, piemēram, nākamgad pirmo riezi Rīgā notiks populārais mūzikas un mākslas festivāls "Positivus". 

"Tas nozīmē vairāk pozitīvu emociju rīdziniekiem, ieņēmumus pandēmijas novārdzinātajiem uzņēmējiem un Rīgas nokļūšanu uz lielo starptautisko festivālu kartes," pauda Staķis.

Viņš atgādināja, ka šogad Rīgā tiek būvēti divi jauni bērnudārzi centrā un Latgales priekšpilsētā, kuros nākamgad atvērs grupiņas. Dažāda mēroga atjaunošanas darbi veikti vairāk nekā 100 izglītības iestādēs. Esplanādes parkā beidzot tiek remontēts gājēju celiņu segums.

Pabeigti četri līdzdalības budžeta projekti Ķengaragā, Rītabuļļos, Brasā un Āgenskalnā, atgādināja Staķis. Iedzīvotājiem bijusi iespēja balsot arī par jauniem projektiem, no kuriem pašvaldība īstenos visvairāk balsis saņēmušos. Staķis uzsvēra, ka tas nozīmē iespēju visiem pilsētu veidot kopā, nevis paļauties tikai uz politiķu lēmumiem. Tāpat Rīgas mērs sacīja, ka Rīgas pārmaiņu laikā aktivizējušās pilsētas apkaimju biedrības, ar kurām beidzot notiek reāla sadarbība, jo patiesa dzīvesvides uzlabošanās var notikt tikai ciešā sadarbībā ar iedzīvotājiem.

Satiksmes jomā īstenojas gan plaša mēroga projekti kā Austrumu maģistrāle un Sarkandaugavas pārvads, gan vietējas nozīmes darbi kā veloceļš "Centrs-Ziepniekkalns", pavēstīja Staķis. Notikusi arī jauna asfalta uzklāšana vairākos desmitos ielu posmu, un virkne grantēto ielu noklātas ar cieto segumu. Ierīkotas jaunas velojoslas, un pilnībā pabeigta iepriekš vilcinātā Deglava tilta atjaunošana.

Tāpat Rīgas mērs atgādināja, ka šogad Klusajā centrā un Grīziņkalnā noteikta zona ar atļauto braukšanas ātrumu tikai 30 kilometru stundā. Staķis uzsvēra, ka neviena ģimene nav pelnījusi zaudēt savus tuvākos agresīvas satiksmesdēļ. 

"Visaptveroša satiksmes mierināšana pilsētas centrā ir turpmāko gadu izaicinājums, bet laiki, kad ir bail sūtīt bērnus ārā vienus uz ielas, reiz kļūs par pagātni. Būs tie, kuriem tas nepatiks, bet mēs neatkāpsimies no šī mērķa," uzsvēra Staķis.

Viņš sacīja, ka uz svarīgākajiem Rīgas domes amatiem beidzot notiek atklāt un godīgi konkursi, piesaistot personāla atlases speciālistus, diemžēl iepriekšējās Rīgas varas sastrādātais "turpina vilkties līdzi". Staķis uzsvēra, ka nodokļu shēmas Rīgas uzņēmumos, karteļi ir pagātne, taču miljonos mērāmi rēķini par to izrakstīti visiem rīdziniekiem, nevis vainīgajiem.

Mērs informēja, ka jau ir iedarbināti juridiskie mehānismi, lai piedzītu šos līdzekļus no tiem, kuri ir atbildīgi par zaudējumiem. Staķis teica, ka pilsētai neizdevīgie līgumi tiek pārskatīti un lauzti, bet Rīgas domes deputāti ne tikai sūta prom kukuļdevējus, bet par viņiem uzreiz arī ziņo korupcijas apkarotājiem.

Arī šis gads aizvadīts pandēmijas zīmē, atgādināja Staķis, norādot, ka Rīga nav stāvējusi malā - pašvaldības slimnīcas pārprofilējās, lai ārstētu Covid-19 pacientus, tika izveidoti vakcinācijas centri Kongresu namā un Centrāltirgū. Rīgas skolās un bērnudārzos īstenota vakcinācijas motivēšanas programma, kurai bija tikai viens mērķis - panākt, lai šajā mācību gadā bērni mācās klātienē. 

Tāpat Staķis pavēstīja, ka Rīga turpina nodrošināt bezmaksas ēdināšanu visiem skolēniem un bezmaksas sabiedrisko transportu gan skolēniem, gan pensionāriem. Tas prasa lielus līdzekļus, vienlaikus izdevies īstenot arī jaunas prioritātes - Rīgas aprūpētāji, kuri rūpējas par pašiem neaizsargātākajiem līdzcilvēkiem, šogad saņēma lielāku algu pieaugumu nekā iepriekšējos 10 gados kopā, uzsvēra Staķis.

 
Visi komentāri
 
Vajag 1.janvāris 2022 12:37
3 5 Atbildēt

Paņemt naudu no tiem, kas no ārpilsētas 2x dienā taisa korķus Rīgā. Lai paši savus kinderus indē ar izplūdi, sasodītie autofašisti.

Nevajag 1.janvāris 2022 12:48
7 5 Atbildēt

Nu pārvācies uz dzīvi mazpilsētā, vai vispār laukos, tur sastrēgumu nav. Tas ka tu tur dzīvo, nenozīmē, ka citi nedrīkst tur braukt. Nevis apstākļiem ir jāpielāgojas cilvēkam, bet cilvēkam ir jāpielāgojas apstākļiem. Cerēt atdalīt sastrēgumus, troksni, piesārņojumu, no lielpilsētas, ir absolūta utopija.

Otrādi 1.janvāris 2022 13:12
2 10 Atbildēt

Tas, ka kādam ir nauda auto, nenozīmē ka visiem ir jāelpo tā izplūde. Gribi braukt ar auto - dodies uz auto trasi, nevis pārvērt pilsētu par autodromu.

HE 1.janvāris 2022 14:34
1 0 Atbildēt

Pēc maizes arī brauksi uz autotrasi?

Thhh 1.janvāris 2022 15:17
2 3 Atbildēt

Pēc maizes jāiet kājām. Tāpēc jau jauni cilvēki aiziet ar sirdi, ka pat mazāko attālumu brauc ar auto, nevis iet.

HE 1.janvāris 2022 17:01
2 0 Atbildēt

Jā protams, ar kājām to maizi uz ''kluso rīgas centru'' piegādās,

tiem lohiem vajadzētu aizbraukt uz Viļņu un paskatīties kā tur tiek veidota pilsētas satiksme, tiek būvēti veloceliņi, lai būtu droši braukt

EH 1.janvāris 2022 23:28
0 3 Atbildēt

Tu lasīt māki vai tikai mācies? Skaidroju mazajiem - nav runa par to, ar ko ved maizi (1 auto). Runa par tiem, kas pēc maizes brauc ar auto (5000 auto). Tagad pacenties salīdzināt šo divu divu skaitļu kārtas. Vajadzētu saprast problēmas nostādni.

Laimīgu jauno gadu! 1.janvāris 2022 13:45
0 3 Atbildēt

Tak nepinkšķi

WALA 1.janvāris 2022 14:08
8 1 Atbildēt

Galvenais jau ir izdomāt kaut kādas muļķības tā vietā lai kaut mēnesi gadā pabrauktu ar riteni vai paietos ar kājām uz kādiem tālākiem Rīgas nostūriem ...

Paej 500 metrus ar kājām un sapratīsi ka Rīgā lielā daļā gadījumu velo nav kur likt, ne izejas punktā, ne galapunktā ... īpaši ja braucēju sarastos atbilstoši plānam, tiesa arī šitie sazīmētie fufeļi diezin vai spēj turēt pieklājīgu velobraucēju masu ...

Mierinātājs atradies, revolucionārs jopcik, visu var apturēt - nometot no attiecīgās varas pozīcijām kopā ar visu partiju ...

Krotow 2.janvāris 2022 13:24
1 0 Atbildēt

Paristus jābano ne tikai satiksmes dirsināšanas, bet arī amorālu darbību padarīšanas par normu dēļ.

vadims 1.janvāris 2022 14:43
5 0 Atbildēt

sākumā iemācies šobrīd sniegu no ielām aizvākt un tad sapņo tālāk jo tādu naudas zāģēšanu un nekā nedarīšanu pat Ušaks neatļāvās

Jānis 1.janvāris 2022 14:53
1 0 Atbildēt

Visus Rīgas satiksmes veidotājus(gudreļus) vajadzētu aizsūtīt uz Stokholmu, lai paskatās un izprot, kā jāveido pilsētas satiksmi

Izrādītos 1.janvāris 2022 15:20
0 0 Atbildēt

Ka Stokholmā nav SIA bez peļņas, toties ar poršiem pamatkapitālā. Šitos lupatniekus, kas neko nedod ne valstij, ne pilsētai, vajag vālēt ar kurbuli, pirms viņi sākuši vēkšķet ka valsts tiem ir parādā.

krampītis 1.janvāris 2022 15:19
0 0 Atbildēt

Nu, vienaldzïgo nav, tas tiesa

Laaciz 1.janvāris 2022 15:31
7 0 Atbildēt

Mierinātājs atradies... Sākumā varbūt vajag iemācīties labot ielas?

"Notikusi arī jauna asfalta uzklāšana vairākos desmitos ielu posmu, un virkne grantēto ielu noklātas ar cieto segumu"

Kur tad ir šīs ielas? Vairāki desmiti posmu var nozīmēt pārdesmit vai pārsimt metrus gan arī dažus km. Šodien izbraucot nedaudz pa Rīgu sapratu, ka ir ļoooti daudz bedres svairojušās pēc atkušņa. Un visas vecās kaites ir palikušas tikai sliktākas. Piemēram, Ludzas iela... Vairākas jaunas bedres, kurās iebraucot var beigties čābīgi. Šajā ielā arī ir uzvilkta velo josla, kuru izmantotu esmu tik dažas reizes redzējis. Noslodzes tur vispār nekādas. Paldies Dievam tur nav staķīši sasprausti, jo tad izvairīties būtu praktiski nesiespējami, jo otrā pusē stāv noparkotas mašīnas. Varbūt pirms vilkt tupas līnijas vajadzētu salabot ceļu? Vai tas vienkārši ir par grūtu rātskungiem? Paturpinot par "velo infrastruktūru" minētajā ielā un tālāk Lomonosova iela un tālākās. Kāpēc krustojumos ir tie stulbie staķīši sasprausti? Tam kas šito pasūtījā prātā neineāca, ka tie apgrūtina izgriešanos, jo tas ir jādara daudz asākā leņķī un bez iegriešanas pretājā joslā lielāki auto vienkārši nevar izgriesties? Vēl nesen redzēju, ka gandrīz avārija sanāca, jo vadītājs no blakus ielas griezās uz Lomonosova ielas un pirms stabiņiem apstājās, jo saprata, ka neizgriezīs un nākošais braucējs negaidīja tik pēkšņu apstāšanos. Bet nu beidzās veiskmīgi. Vai satikmes mierināšanā ietilpst arī avārijas situāciju radīšana?

Kad beidzot aizvāks bruģi no dažām ielām? Vienības gatve, piemēram? Gogoļa ielas posms pie Stockman, kam tur tas vispār ir vajadzīgs? Izvākt, asfaltu vietā un normālas līnijas savilkt, jo pašlaik tur braucot kā sanāk.

Tā varētu turpināt un turpināt. Varbūt tāds ir mērķis? Maks nolaist līdz kliņķim visu, lai bez visām zīmēm ātrāk par 30 km/h nevar pabraukt?

Diemžēl tagad tā minētā drošība izpaliek. Ja man kā šoferim nepārtraukti jāblenž pāris metrus sev priekšā, lai netrāpītu kādā jaunā vai vecā bedrē, kas palikusi lielāka, tad kāda drošība var būt, ja esmu spiests pievērst mazāku uzmanību apkārt notiekošajam?

iciks 2.janvāris 2022 23:24
2 0 Atbildēt

1) par minēto ielu un tizlajiem stabiem, kas normāli neļauj izgriezies - biju ievērojis, bet likās, ka es viens tāds;

2) ko es patiešām nesaprotu, vidusmēra cilvēka attieksmi pret bruģi. Esot vēstures mantojums. Sauso ateju nevēlas, ar auzu motoru jāt nevēlas, krāsni kurināt arī negrib, visur vajag progresu, bet tiklīdz nonāk līdz bruģim, tā sākas īdēšana.

Bruģi saglabājam Vecrīgā, visur citur - nafig.

650 1.janvāris 2022 15:50
3 0 Atbildēt

Īstenojass projekts velolielceļam Z-kalnā?? Vane,ko cien.Lohhi? Kā tad tā gadījās, ka šie te klauni to "velo liel ceļa izveidi" uzsāka precīzi pusotru nedēļu pirms permanentās sniegasegas uzkrišanas? Vai tieši ZIEMĀ bij paredzēts to nodot ekspluatācijā? Pa sniegu velo/braukt,ja? Kurš tieši ZiepjuKalna rajonā abās stihijas reizēs izrādījās visbiezākais visā apkārtnē.Jā.

KO konkrēti šie te MēsluKungi "darīja", lai šīs te pusratā pamestās lielceļa būvbedres vietā ziepjukakalna vietājajiem Lohiem izšķūrētu tajā līdz ceļiem biezajā sniegā kaut vai taciņu viena lohgājēja platumā? Tās tur nebija vairākas dienas! Kamēr iedzīvotāji paši klupdami pirzdami to izmīdīja un atsevišķi ar sirdsapziņu apveltītākie sabiedriskie entuziasti izraka ar savām personīgajām lāpstām.Jo arī Sētnieku tur nav!

Ko šis te diplomētais demagog āksts te tagad lej ūdeni, ja tikko pēc "jaunā" apsaimniekotāja iesaistes jau 30dec vakarā visā tuvējajā Ziepniekkalnā notika paranormāli uzkopšanas darbi, kuri tur vairākus gadus nebij pieredzēti! Strādāja tikdaudz tehnikas vienību, kā nekad iepriekš tur nebija bijis! Trīsarpus nedēļas pēc pirmās stihijas tie beidzot sadūšojās.Jā.Ar ko diez tas ir saistīts, ka tik ilgi sūkājām ledu, bet te pēkšņi pašā atkukušņa priekšvakarā šāda ofensīva?? Suns/zina/ko, ja?

Krotow 2.janvāris 2022 13:22
0 0 Atbildēt

Ziepniekkalnā sniega šķūrētājiem priekšā jau stāvēja gar trotuāriem novietotie vietējo iedzīvotāju auto. Bija varianti - nošķūrēt tos kopā ar sniegu, atrast visus auto īpašniekus vai darīt neko. Vari minēt, kuru variantu izvēlējās.

650 2.janvāris 2022 15:22
0 0 Atbildēt

Nu prottams.Nukātad.Nukāgancitādi.Jā.Jūū.

Prottams, ka 2x18cm xxL izm gājēju taciņas izveidošanai uz jaunās VeloStrādes virsmass bija vajadzīgs līdz šim nepieredzēts darbasspēka un dimantsmilšu kakālijasāls maisījuma Daudzums.Jā.

Un 30dec vakakarā tumsass aizsegā pa kluso notikušie mega-sakopšanass darbi Jaunā Uzkopēja vadībā (akurāt TRĪS NEDĒLAS PĒC 1mā sniega stihijass, tieši pašā atkušņa priekšvakakarā) visus šos cilvēces eksistenci apgrūtinošos faktorus bija pilnībā apgāzuši ar kaKājām/gaisā..Un "atradās" arī vajadzīgā izmēra un jaudas TRAKTŌRS, kurš Varonīgi nobrauca/pa jaunizceptās velostrādes nanoVirsmu.Lai gadumijā no/mājass izgājušie lohi var drusciņ Paiet.Jā.

Un jā, uzkaisīt dimanta maisījumu PIRMS brauktuve ir neglābjami pieblietēta- arī tas ir pašsaprotami/neiespējami.Pat uz uļmanngaitves PārPārVada tas ir neiespējamii.Kur nu vēl kādā suuda pusguļamkalnā TRIJU kakalendāro nedēļu laikāi.Prottams, ka tie LOHI ir paši vainīgi.Ka viņi tur tajā attejā vispār ieperinājušies uz dzīvi.Kur nu vēl ka dažiem i(pagaidām) vēl pieder pa kādai automašinai.Jā.Jā..

Mnde 1.janvāris 2022 17:09
0 1 Atbildēt

koa? kas?

Ziemassvētku apgaismojums?

Ja nešķita Bastejkalnu - tāda nav teju nekur pilsētā.

Pilsēta tik pelēka un svētku koformējumam neatbilstoša manā atmiņā nav…

Vernons 1.janvāris 2022 20:20
2 0 Atbildēt

Staķis savus ģimenes locekļus nebija iemācījis šķērsot ielu! Bliežot pāri ielai ar četrām kustības joslām auto notrieca četrus Dzintaros, nevietā un nelaikā! Palikusi trauma!

Vernons 1.janvāris 2022 20:47
0 1 Atbildēt
Koa 1.janvāris 2022 21:09
0 0 Atbildēt

Atkal kautko fēčubukā salasīji un atnesi parādīt?

Wertu 1.janvāris 2022 21:48
3 3 Atbildēt

Nahuj nost to lohu. Kroplis jobņnais. Kas jādara lai to Stāķi izmest no domes?

2Wertu 1.janvāris 2022 23:31
0 0 Atbildēt

Par maz tevi fāters audzināja un ļāva izaugt mudakam, kas nav spējīgs uzturēt civilizētu sarunu.

Ffff 2.janvāris 2022 14:40
2 0 Atbildēt

Iesākumam tu staķi, nekam nederīgais ,,vadītāj,, ...aizvāc tās mietiņu barikādes no Rīgas ielām un pats par saviem līdzekļiem...tā vai tā negodīgi sapelnīji tos līdzekļus, tā kā nebūs tev tik sāpīgi no tiem šķirties!

Mefisto 2.janvāris 2022 22:42
1 5 Atbildēt

Pilnīgi piekrītu Staķim. Caurbraucēji lai izmanto apvedceļu un privatais transports pilsētā ir maksimāli jāierobežo - vienvirziena ielas, iebraukšanas maksas, tiltu šķersošanas maksa. Pilsētas centram jābūt mierīgam, zaļam, nesteidzīgam, paredzētam pašiem rīdziniekiem un pilsētas viesiem. Caurbraucēju ordas to padara pelēku, smacīgu, dubļainu.

... 3.janvāris 2022 9:10
3 0 Atbildēt

No sākuma uzbūvē to apvedceļu

Kāpēc pāki pārvācas uz Rīgas centru, lai bļautu, ka to vajag pārvērst par pāķiem? Kāpēc pāķi domā, ka Rīdzinieki ir tikai tie kas dzīvo centrā? Kāpēc lai centrā sabraukušie pāķi izmantotu citus rajonus caurbraukšanai?

Pieprasu atdalīt Rīgas centru no pārējās Rīgas. Tad variet būvēt riņķī kaut mūri un sapūt savā bomžu pārņemtajā miskastē. Bet lai Rīgas centrs neizsūc naudu no citiem Rīdziniekiem un lai neizmanto pārējo Rīgu caurbraukšanai un arī preču piegādei uz savu centru...

iciks 2.janvāris 2022 23:26
2 0 Atbildēt

Šitajam īpaši krietnajam Staķim derētu padomāt par gājējiem šoziem. Un nevajag te muldēt par mega miljoniem, ko iztērējot nevarēs būvēt dārziņus. Nē, vajag vien samaksāt vienam otram sētniekam par notīrītu ietvi, bet tik sūdīgus apstākļus kā šogad, neatminos redzējis.

Jorens 3.janvāris 2022 9:49
0 3 Atbildēt

Atbalstu. Kāda Rīgai daļa par Mārupes, Ādažu un Dagdas autobraucēju ērtībām un neērtībām. Turklāt Pierīgas sūnu ciemu autotupētāji (atšķirībā no Dagdas) uz nebēdu izmanto Rīgas infrastruktūru (skolas, pirmsskola, ārstniecības iestādes, ceļi, ielas), bet nodokli saņem sūnu ciems, kas dara salīdzinoši neko. Šis būtu jāmaina.

WALA 3.janvāris 2022 10:10
0 0 Atbildēt

Sarunājuši, tad palūgsim neēst Mārupē utml. audzēto, neizmantot lidostu un tur nestrādāt, loģistiku, kas atrodas Pierīgā utt.

Lai veicas izdzīvot ne-sūnu ciemam!

Un lai man no Rīgas vispār neko nevajadzētu, tad iznesam kādu lielāku slimnīcu ārpilsētā, un varat droši Trampa sienu būvēt.

Avar 3.janvāris 2022 11:56
0 2 Atbildēt

Par Mārupē audzēto prasa samaksu, par stāvvietu lidostā arī. Tāpat samaksu vajadzētu par Rīgas labumu lietošanu, nevis vaimanāt par stabiņiem, perdinot savus kastrētos dīzeļus cauri centram. Caurbraucēji Rīgā neatstāj pilnīgi neko, tikai melnus dūmus.

Slimnīcas prasiet sava pufaikmiesta mēram, tāpat bernudārzus un ģimnāzijas ;)

WALA 3.janvāris 2022 13:19
1 0 Atbildēt

Tev tipa Rīgā stāvvietas ir bezmaksas ???

Avar 3.janvāris 2022 13:43
0 1 Atbildēt

Caurbraucēji Rīgā nestāv stāvvietā, bet gan ielas vidū, kūpinot smirdīgu dīzeļdzinēju. No šādiem ir jātiek vaļā.

WALA 3.janvāris 2022 13:22
1 0 Atbildēt

Bērnudārzi utt.- tas viss pārējais mums ir un ir labā līmenī, tomēr Stradiņu līmeņa slimnīca nav gan, bet nu gan jau arī tur nonāksim ...

... 3.janvāris 2022 11:02
4 0 Atbildēt

Kāda daļa Teikas, Juglas, Purvciema, Pļavnieku, Pārdaugavas u.c. Rīgas rajonu iedzīvotājiem gar centra uzpūtīgajiem ākstiem? Man nav žēl, ka citu Rīgas rajonu, Mārupes, Ādažu u.t.t. iedzīvotāji brauc pie manis, bet man nav vēlme redzēt visādus centra ākstus, kas parazite uz pārējo Rīdzinieku rēķina...

mnde 4.janvāris 2022 11:21
1 0 Atbildēt

Piebilde - lielākoties jaunizceptos centrea pāķus, kuri ilgojas pēc saviem pāķiem lielpilsētas centrā.

Drīkst droši doties uz saviem pāķiem un tur būš i lekna zāle, i nebūs sastrēgumi un kibikkilometriem svaiga gaisa, bet nē - vajag to visu tur, kur paši aizskrējuši, ne aicināti ne gaidīi.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti