Sācies 24 stundu ātruma kontroles maratons 8

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 24.marts 2022 10:13

Šodien Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akcijas "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļas" laikā tiks organizēts 24 stundu ātruma kontroles maratons, aģentūru LETA informēja Valsts policijas pārstāvji.

Ātruma kontroles maratons sākās pusnaktī un norisināsies līdz plkst.23.59.

No 21. līdz 27.martam Eiropas Savienības dalībvalstīs tiek rīkota Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akcija "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa".

Šīs nedēļas laikā Valsts policija visā valsts teritorijā papildus aktīvai ikdienas ceļu satiksmes noteikumu ievērošanas kontrolei pievērš pastiprinātu uzmanību tieši atļautā braukšanas ātruma ievērošanai.

Lai gan policija ikdienā kontrolē, lai tiktu ievēroti ceļu satiksmes noteikumi, "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļas" laikā Valsts policija visā Latvijas teritorijā pastiprināti rūpējas par satiksmes drošību un uzrauga satiksmes dalībniekus, lai tie ievērotu atļauto braukšanas ātrumu.

2021.gadā Valsts policija pieķērusi 72 164 transportlīdzekļu vadītājus, kuri pārkāpuši atļauto braukšanas ātrumu. Savukārt ar tehniskajiem līdzekļiem - fotoradariem - arī ir fiksēti daudzi pārkāpēji. Proti, ar pārvietojamiem fotoradariem fiksēti 72 160 pārkāpumi, bet ar stacionārajiem radariem - 242 796.

Pērn ar īpaši lielu atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu izcēlušies vairāki autovadītāji. Stacionārais fotoradars apdzīvotā vietā, Rīgā uz Salu tilta, kur atļautais braukšanas ātrums ir 70 kilometri stundā, fiksējis kādu "Audi" markas spēkratu, kurš brauca ar 175 kilometriem stundā. Savukārt ārpus apdzīvotas vietas uz autoceļa Rīga-Ventspils atļauto 90 kilometru stundā vietā kāds "BMW" markas spēkrata vadītājs izvēlējās ātrumu 212 kilometri stundā.

 
Visi komentāri
 
WALA 24.marts 2022 10:22
3 0 Atbildēt

Uz kurieni jāskrien, lai iegūtu "zelta medaļu" ???

topinamburs 24.marts 2022 10:29
0 0 Atbildēt

idiotisms, tāpat kā lielā talka u.c. akcijas tipa pasākumi. Vidējo ātrumu daudz labāk samazina lielas benzīna cenas - kamēr pierod, skrējēju ir daudz mazāk, kā ikdienā

Vidzeme 24.marts 2022 10:35
1 0 Atbildēt

Degvielas cena vēl nav pietiekami augsta - vakar kādā nelielā Vidzemes pilsētiņā pie vietējā "lielveikala" novēroju trīs BMW ar neizslēgtiem motoriem - 2 bija puišeļi, kam "svarīgu savstarpēju pārrunu" laikā nerakstītais likums, šķiet aizliedz izkāpt no salona un izslēgt motoru (tādi skati redzētu ne reizi vien), bet trešais - tā arī nesapratu - par karstu vai par aukstu bija?

pilsonis 24.marts 2022 12:36
2 0 Atbildēt

Kāds, kam ir info, varbūt var pastāstīt, ko parasti dara cilvēki tajos pasākumos, kad sadzen Cirkle-K daudz vienādas markas mašīnas, īpašnieki sēž uz kapota un skatās viens uz otru? Pēc tam iet pasēdēt citās mašīnās vai tjipa sanāk 2 džeki un saka - vau, tev arī ir bmw? Man arī, varbūt varam paraustīt viens otram?

Šeihs 24.marts 2022 18:34
0 1 Atbildēt

Vispār tie pasākumi ir dažādi gan ar vienāda ražotāja auto, gan ar atšķirīgiem, jaunākiem un vecākiem utt.,

Dara to ko parasti cilvēki dara pasākumos, komunicē ar līdzīgi domājošajiem, padalās ar info, iegūst jaunus kontaktus/draugus, pērk ,vai pārdod auto utt.

Stulbiem dārzeņiem to protams nesaprast, tie labāk palasa privāto dzīvi un pakvekšķ stūrī...

nelidotājs 24.marts 2022 18:42
0 0 Atbildēt

Kāda ir caurlades cena?50,vai tomēr-20?

eidis 25.marts 2022 10:15
3 1 Atbildēt

Laikam vakar iekļuvu sacīkstē. Bet izkļuvuu bez medaļas

Ļurkstēju pa telefonu līdz pamanīju, ka labu brīdi aizmugurē karājas auto ar attiecīgo aprīkojumu. Nākamais ko pamanīju, ka auto kkur nolasījis 30km/h ierobežojumu. Čutene teica, ka tādam ierobežojumam tur nevajadzēja būt. Lēnām samazināju ātrumu līdz kkādiem 52 un turpināju.... Šis pakarājās vēl kādas 10 min un aiznesās citu upuri meklēt.

Bija stress

Vernons 25.marts 2022 14:00
0 2 Atbildēt

Jebkura ātruma samazinājums bez savlaicīgiem signāliem ir noziegums!

Savlaicīgs stāvoklis joslā manevram ļoti svarīgs pasākums!

Aizmugures kontrole spogulī, svēta lieta!

Strauja bremzēšana bez vajadzības, nozieguma noziegums!

Kā definēt un demonstrēt Savu vajadzību?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 21

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti