Aicinājums sabiedrību ziedot okupācijas pieminekļa nojaukšanai Pārdaugavā (+ VIDEO) 23

 
Ziedot.lv | 12.maijs 2022 21:01

Simboliem ir nozīme. Piemineklis Uzvaras laukumā ir simbols, kas pamatnācijai atgādina par represijām, zaudētām dzīvēm un valsts okupāciju. Mēs nedrīkstam noskatīties uz agresiju, mēs nevaram to pieļaut savās mājās, Latvijas galvaspilsētā.

 Laikā, kad Ukraina cīnās par savas valsts neatkarību un atvaira brutālu Krievijas iebrukumu, nekādas provokācijas un naida kurināšana Latvijā nav pieņemama.
Latvijas tauta gadu desmitiem bijusi apspiesta. Laikā, kad kad tiek mēģināts uzbrukt tautu pašnoteikšanās tiesībām, mūsu vērtībām ir vislielākā nozīme. Mūsu senču pārdzīvotais smagajos okupācijas gados un mūsu vecāku atgūtā neatkarība nav aizmirsta, tā tiek godāta un cienīta.
 
Latvijas tautai rūp brīva un demokrātiska valsts, tadēļ Okupācijas piemineklim nav vieta Latvijā. Tas ir simbols okupācijai, pie kura pulcējas kara un vardarbības sludinātāji, un viņu okupāciju slavinošie saukļi un simboli aptraipa mūsu tautas vēsturi, cieņu un vērtības!
 
Aicinām ziedot Okupācijas pieminekļa nojaukšanai.

Saziedotie līdzekļi tiks izlietoti būvgružu izvešanai.

Jau ziedoti 179 000 EUR Foto: Ekrānbilde no ziedot.lv

Ziedot var pēc iespējām šeit https://www.ziedot.lv/okupacijas-pieminekla-nojauksana-4256

14.05.2022 9:12 Foto: Ekrānbilde no ziedot.lv

15.05.2022 19.00

 
Visi komentāri
 
Vernons 12.maijs 2022 21:52
10 11 Atbildēt

Kādreiz "ziedoju" 10 rubļus!

Tagad noziedoju 20 Ērikus lai nojauktu!

Kāds vēl fantazē rīkot konkursu Domē! Par Savu naudu izdarīsim ātri!

reku 16.maijs 2022 20:31
0 0 Atbildēt

Tavi apčakarēja divreiz!

MMX 12.maijs 2022 22:11
7 1 Atbildēt

No vienas puses stulbi ka šo jautājumu nevar atrisināt valsts un pašvaldība, kuras pārstāvjus paši ievēlam. No otras puses pozitīvi, ka tauta spēj izrādīt kaut kādas pilsoniskas sabiedrības pazīmes un pašiniciatīvā ar savu naudu balsot par problēmas risināšanu.

No trešās puses - ja tautai pašai ar nosacīti tiešās demokrātijas metodēm jārisina savas problēmas, tad varbūt mums tur tajās valsts iestādēs tomēr tik daudz cilvēku nevajag?

Gūgls 12.maijs 2022 22:28
8 6 Atbildēt

Ziedotlv atkal atrod veidu kā būt par starpnieku ienesīgā projektā

Pērkoņkrustieši bija gatavi to izdarīt bezmaksas bet kaut kas viņiem tur toreiz nesanāca.

Bet ja nopietni tas būtu labs demokrātijas paraugs, ka katra valsts savā iekšēnie var darīt ko grib.

Gribam uzceļam, gribam nojaucam.

Tas tak nav nekads junesko mantojums.

Lai gan viegli tas nebus, jo ar to zolitudes puspabeigto māju, nevisai gludi iet.

MMX 12.maijs 2022 22:43
4 5 Atbildēt

Igauņi jau savulaik kaut kādu pieminekli par spīti Krievijas kliedzieniem pārvietoja, līdz ar to ja būtu bijusi politiskā griba (un nebūtu kādi bonusi no Krievijas), tad arī mūsējie kaut ko varēja izdomāt. Tagad kad ir skaidrs, ka Krievijas naudas kādu brīdi nebūs, tad principā pofig, var stumt to torni nost.

Ziedojumu vākšana ir arī tāds iecirtiens tiem, kas mēģina no procesa izvairīties sakot, ka tas būs dārgi - tā teikt nekas, rekur naudu savācām

Vernons 13.maijs 2022 13:24
3 0 Atbildēt

Ir grāmata par šī pieminekļa spridzināšanu. Poga spridzekļa iedarbināšanai bija ne jau pie spridzekļa licēja! Bet pie viena no grupas dalībnieka. Pirms laika uzlaida gaisā arī savu biedru!

reku 16.maijs 2022 20:32
0 0 Atbildēt

Viss notiekot ar Dieva ziņu🤗

GTD2 13.maijs 2022 8:33
7 13 Atbildēt

kaut ,kā ļeņinus novāca ātri bez jebkādiem projektiem un palidus finansējuma, Drosmīgs pašvaldības vadītājs to sen būtu nojaucis

Krotow 13.maijs 2022 12:23
4 0 Atbildēt

1990-jos no Latvijas bija jādabū laukā krievu armija ar bāzēm. Tas bija daudz svarīgāk par kaut kādu pieminekli. Pec Ukrainas notikumiem vajadzētu būt skaidram, kāpēc. Taču piekrītu, ka vareja nojaukt pec tam, kad 2000-os sākās 9. maija šabaši. Kāpēc nenojauca - prasiet tiem, kuriem no tranzīta kaut kas ofšorā iebirst.

Kanibaals 13.maijs 2022 14:16
3 10 Atbildēt

Vajadzēja nojaukt tiklīdz Krievija atjaunoja PSRS himnu, bet ak vai taču lētā krievu gāze un naftas truba. Vai arī vajadzēja solidarizēties ar igauņiem.

Krotow 13.maijs 2022 16:55
3 9 Atbildēt

Ja atceries, Kremlis pacēla naftas un gāzes cenas "rusofobiem" kad vien tam ienāca prātā. Tikko kā Latvija centas sakārtot kaut ko ar krievvalodīgajiem migrantiem un Baltijas kara apgabala dembeļiem saistīto, tā cena bija augšā. Tāpēc mēs toreiz par gāzi maksājām 2x vairāk kā Vācija. Piekrītu, ka pareizāk būtu bijis pasūtīt viņus turpat kur ukraiņi sūtīja zināmo kuģi.

Mairis 13.maijs 2022 10:10
11 8 Atbildēt

Kad fonda prezidentei ir beidzies no Bankas Baltija izlaupīta nauda, tad jātaisa jauna afēra - par naudas izlietojumu tik un tā nebūs jāatskaitās.

iAuto 13.maijs 2022 12:55
2 8 Atbildēt

Tas iet caur Ziedot.lv, tā kā viss labi un droši

Kanibaals 13.maijs 2022 14:18
0 0 Atbildēt

Ja netiks izlietota tad novirzīs citiem mērķiem. Ziedotājiem nevar neatskaitīties, tas jau ir krimināls.

Jumu 14.maijs 2022 0:54
0 0 Atbildēt

Kad to pieminekli būvēja tad vēl daudz bija dzīvi īstie kara veterāni (ne tie, kas tagad ļoti mīl pabļaustīties), un viņi par to nebija lielā sajūsmā. Lasīju viena rakstu, kurš piedāvāja par pieminekļa naudu labāk visiem kara veterāniem ierīkot mājās telefonus, tad tas bija deficīts.

650 14.maijs 2022 3:35
0 0 Atbildēt

Aber reku (mums..) Taņa sēž Birselē.Un iepūt tuviņaj dirselē.Jā.Hmm.Don..

topinamburs 14.maijs 2022 7:05
3 0 Atbildēt

Taņa ir daiļdirsēja Briselē. Neviens viņu neņem galvā. Bet pie darītājiem Briselē mums ir Valdis un Baiba.

650 14.maijs 2022 14:32
0 0 Atbildēt

Te taču īsti nav par ko diskutēt.Ir tikai fakts un acīmsaredzama,don,maucība.Kaut viņu ņem/neņem galvā un/vai mutē.Fakts ir tāds, ka LV valstij principiāli naidīga persona tur sēž, un neviens viņu no turienes neizperdoļīs.

Kā rezultātā šī te persona (un viņas,don,pietuvinātie) šeit var uzvesties pilnīgi kā ienāk prātā.Tikai LOhi var "cerēt" uz kādu tur krieva idejisko sakāvi un kādu tur nožēlu vai kur nu vēl piedošanas paprasīšanu.Lohi vienkārši nenojauš, ar ko īsti tiem darīšana, un cik vispār ir TO, ar kuriem viņiem ir (būs) tā darīšana. Jā.

topinamburs 14.maijs 2022 7:03
0 3 Atbildēt

Savlaik humorists Skailis rakstīja, ka pieminekļus vajag celt no gumijas. Tad nav problēmu tos īstā laikā novākt, un uzpūst citus, kas rāda uz pareizo pusi.

PN - pa manai garšai pieminekļu vispār ir par daudz. Katrs pagastvecis, kam nav slinkums, un sakārojas nemirstības, skrien un klapato, lai (viņam pietuvināts mākslinieks) par publiskajiem līdzekļiem kleķē augšā kaut ko.

dArtanjans 14.maijs 2022 12:08
18 9 Atbildēt

Neaizmirstiet sastādīt ziedotāju sarakstu,lai būtu no kā prasīt,kad būs jāziedo atjaunošanai.

iAuto 14.maijs 2022 13:40
2 2 Atbildēt

Tajā vietā plānots realizēt sakotnējo ieceri par godu Brīvības cīņām, kad jaundibinātā Latvija armija uzvarēja padomju savienību kara spēku!

650 15.maijs 2022 13:21
0 1 Atbildēt

Tā kā manu citējumu iz propagandonu materiāla par notikumiem Rīgā kāds acīgais ir izdzēsis,atkārtoti pajautāšu LV-iski.

KĀ tā varēja "sagadīties", Latvijas Valstij klaji naidīga persona ne tikai ka veselus 3 gadu desmitus ir politikā, bet arīdzan (ilgstoši!) "pārstāv" Latvijas Valsti arī Briselē.Kā tā var būt, ka eirodeputāts izmanto savu iedomāto "neaizskaramību", lai šeit visiem degungalā demonstrētu klaju visatļautību un un klaju acīspļaušanu tai pašai Latvijas Valstij, kuru tas pats šāds te purnāspļāvējs oficiāli pārstāv Eiropadomē? Kas šis ir ,diez kas te "aizkadrā" (kārtējoreiz) norisinās, kamēr vienkāršie/labticīgie "latvijieši" ir aizņemi ar kalkulāciju "vai un ik noziedot"?

Kāda diez ir Ziedotāju "statistika" pēc to mantiskā stāvokļa, tautības un politiskās pārliecības? Kur (un kam) var "noziedot", lai (beidzooot!) tiktu ierobežota Latvijas Valstij atklātā textā naidīgu personu klātbūtne LV politikā un publiskajos pasākumos?

gunbox 17.maijs 2022 11:09
0 0 Atbildēt

Man vispār nedalec, kāpēc ziedo tur, kur valstij jau ir pieņemts lēmums nojaukt un arī valstij ir tas jādara par nodokļu maksātāju naudu, tātad arī par prokrievu naudu? Kas kaut kādi kriminālie strādā ziedot.lv?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Divi džigiti ar ZILiem nesadala ceļu; liktenis žēlo (+ VIDEO) 1

Divi kirgīzu džigiti ar padomjlaiku ZIL kraviniekiem nesadala ceļu un viens no kraviniekiem ietriecas brauktuves atdalošajās barjerās. No šī ZIL priekšpuses maz kas paliek pāri, taču trieciens šoferi izmet uz ielas un viņš paliek šķietami neskarts. Lasīt vairāk

 

80 500 eiro - elektriskais Cadillac jau Eiropā (+ FOTO) 7

Pilnībā elektriskais Cadillac Lyriq sper pirmos soļus Eiropā. Automašīna jau pieejama dažos tirgos, tostarp Vācijā, kur tās cena būs vismaz 80 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pilots, kurš uz Tallinas šosejas veica avārijas nosēšanos, ir pieredzējis instruktors (+ VIDEO) 12

Sestdien uz Tallinas šosejas avārijas nosēšanos veica privātā lidmašīna. Tās pilots ārkārtas situācijā rīkojies pareizi. Lasīt vairāk

 

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 7

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti