Jaunais poligons būs meža masīvos Sēlijā (+ VIDEO) 41

 
LTV Ziņu dienests | 5.jūlijs 2022 22:20

Jauno starptautisko militāro bāzi un poligonu veidos Aizkraukles un Jēkabpils novadā. Aizsardzības ministrs skaidroja, ka šī vieta izraudzīta, lai radītu pēc iespējas mazāk neērtību iedzīvotājiem. Turklāt svarīgi, ka tas ir tuvu Lietuvas robežai.

Aizkraukles un Jēkabpils novadā, kur paredzēts veidot jauno poligonu, šo ieceri vērtē kā pamatīgu atspēriena punktu Sēlijas izaugsmei. Taču priekšā svarīgs darbs – iedzīvotāju informēšana.

 
Visi komentāri
 
vērotājs 5.jūlijs 2022 23:36
73 119 Atbildēt

Labāk kādu ražotni būtu atklājuši.Poligoni te nav vajadzīgi. 8

khe 6.jūlijs 2022 8:25
13 13 Atbildēt

protams. Un, kad piedāvā celt ražotni, tad, jā, celiet, bet ne šeit. Un tā ar visu. Un tad brīnās, ka "viss ir slikti"

MMX 6.jūlijs 2022 9:00
34 21 Atbildēt

Mūs standarta politika - drošību vajag, bet poligonus nevajag, ražošanu vajag, bet ražotnes nevajag, lētu enerģiju vajag, bet vēja ģeneratori traucē, atomenerģija ir bīstama, TEC ir kaitīgi, HES bojā ainavu, utt.. Mums lūdzu visu gatavu , bet bez nekādām sekām un saistībām mums pašiem.

MMX 6.jūlijs 2022 9:49
15 1 Atbildēt

Jau 16 mīnusi

Kas ir tauta, patiesība acīs cērt? Esmu atvērts diskusijai kurā man pierādīs pretējo

1984 6.jūlijs 2022 10:49
13 8 Atbildēt

Krietnais kareivis Šveiks sēdēja invalīdu ratiņos, vicināja kruķus un skaļi sauca - Uz Belgradu! Uz Belgradu!

wons 6.jūlijs 2022 9:59
8 30 Atbildēt

Zelenskis ar pirms kara samazināja budžetu valsts aizsardzībai, būvēja ceļus. Ceļi noder jā, īpaši pašlaik. Nebūs te armijas, poligonu, pēc kāda laika tos jaunizveidotos uzņēmumus putinisti aptīrīs aci nepamirkšķinot, esošo uzņemumu īpašniekus turpat pie sienas pieliks.

R(8) 6.jūlijs 2022 10:45
9 20 Atbildēt

Eu tu Krievijas troli , tev ir divas iespejas , vari kravat cemodanus un braukt uz savu sapnu zemi , lai seit nav jamocas , otra iespeja , ej uz banku nem kreditu un cel vienu razotni un pieradi visiem , kas tavs biznrs ir dzivotspejigs

wons 6.jūlijs 2022 15:04
4 1 Atbildēt

Gribēju pateikt ja nebūs armijas un poligonu, tad ienaks putinisti un visu denacif.. vienkāršāk sakot visu nozags un liela daļu apšaus.

Tikko 6.jūlijs 2022 8:31
2 0 Atbildēt

pabraucu pa Igauniju - neticami, ko viņi gada laikā iespējuši - saules paneļi rindām vien pie katras pilsētas un lielākām ražotnēm laukos

R(8) 6.jūlijs 2022 9:25
38 22 Atbildēt

Redzi , atbilde ir vienkarsa tam visam , man piemeram ir apriebies lasit visus sos komentarus ar tekstiem , ka Latvija ir neizdevusies valsts , ka Polija zemenes maksa letak neka Latvija , ka Ulmanlaikos tauta dzivoja labak neka sodien , ka Vacija degviela ir pa 5 centi letaka neka Latvija , ka bankas ir pie visa vainigas , utttt....... , vienkarsi seit ir pilns ar tadiem cilvekiem , kas nav spejigi sev pat noslaucit savu sudaino pakalu un gaida , kad kads no valsts darbiniekiem to atnaks un izdaris vina vieta , nelaime ir tada , ka sie individi velas dzivot ka Norvegija , Zviedrija vai Sveice , bet nevelas nedz macities , nedz stradat , nedz maksat nodoklus , bet 50 gados jau grib but pensija , vienkarsi ar komunisma domasanas principu Latvija nekad nebus spejiga atistities , ir jadara pasiem un nav jagaida , kad kads cits to izdaris tava vieta

wons 6.jūlijs 2022 10:01
11 10 Atbildēt

Pilnībā piekrītu! Tiem kam viss slikti, tak paši šo valsti veido. Sākot ar izgrieztiem PDF filtriem, nemaksātiem nodokļiem un mega atraktīvu balsojumu vēlēšanās.

MMX 6.jūlijs 2022 10:19
10 0 Atbildēt

Nē nē, pie visa vainīga tikai valdība, bizness, krievi, amerikāņi, Eiropa, utt. Latviešu cilvēks ne pie kā nav vainīgs un ne par ko neatbild, viņu vienkārši visi apspiež.

Latvijā ražoti produkti ir dārgi jo biznesmeņi nagu maucēji, pērkam ārzemju produktus, palielinam ārzemju uzņēmumu noietu un samazinam ražošanas izmaksas tur nevis savējiem - rezultātā nesaprotam nafig visa ražošana strādā uz ārzemēm vai ražotnes aizveras. Lauksaimniecībā spiežam uz vides prasībām, runājam par zaļu Latviju, vienlaicīgi esot valsts ar vienu no zemākajiem pesticīdu lietojumiem Eiropā - atkal sitam savējos lai pirktu no ārzemēm 10x miglotākus dārzeņus.

Zviedri sakož zobus un Pāsāta vietā pērk par 30% dārgāku Volvo, jo tas ir pašu ražots, bet Latvijā ar tādām muļķībām nenodarbojas.

Haha 6.jūlijs 2022 14:20
2 0 Atbildēt

Visam piekrītu, izņemot par pesticīdu lietošanu... diemžēl tieši tur mēs skrienam Eiropā pa priekšu! Pēdējo 10 gadu laikā LV ir par 70% paaugstinājies pesticīdu pielietojums, kamēr visā Eiropā rādītāji krītas...tiklīdz sākās dārza darbi FB lapās par mazdārziņiem bail ieiet, tur katra tante virtuvē pesticīdus kopā jauc lai no pagalma divas kosas iznīdētu...pie reizes arī cāļus, kaķus un mazbērnus...un agresīvi uzbrūk katram, kurš iesaka zemi pēc sentēvu metodēm uzlabot, vai zālāju vienkārši nopļaut... Nav normāli ka graudus pirms kulšanas miglo, kā rezultātā "veselīgās" klijas ir toksiskas....miglot vajag, bet ar mēru un pēc reālas vajadzības...jo ja jāpērk dārzeņi no poļiem vai vietējiem, kuri vienādi migloti, bet poļu ir lētāki....tad izvēle skaidra...ja par ražotnēm - izskatās te redzams "lielā" kaimiņa pirksts, kam izdevīgi musināt tautu ka viss ir bīstams un nekas nav vajadzīgs, lai pēc tam teiktu- jūs tak bez mums badā mirsiet...

MMX 6.jūlijs 2022 15:18
1 0 Atbildēt

Par pesticīdiem - nezinu no kurienes nāk tie 70%, bet oficiālā statistika rāda, ka mēs tomēr ne sūda nelietojam:

www.vaad.gov.lv/lv/jaunums/la...as-apjomiem-es

Nezinu arī ko tās tantes tur jauc, bet praksē lai tiktu pie nopietnākiem augu aizsardzības līdzekļiem ir nepieciešams iziet kursus un saņemt speciālu atļauju, nerunājot jau par to līdzekļu fantastiskajām cenām, līdz ar to neviens zemnieks sev liekus krājumus netaisa.

Otrkārt vēl pa visam nesen bija pētījums par atliekvielu daudzumu pārtikā, esam tīrākie: www.lsm.lv/raksts/dzive-...rakie.a458248/

No manas puses es varu audzēt arī pilnīgi bioloģiski, bet es skaidri zinu, ka mūsu pircējs ar lielu prieku dirsīs uz vietējiem lauksaimniekiem gan par miglošanu, gan par bioloģiskās pārtikas cenu, un rezultātā nopirks kārtīgi salietos Nīderlandes dārzeņus. Problēma ir tajā, ka vietējais pircējs savu vietējo lauksaimnieku jau startā uzskata par kaitnieku, bet ar prieku ir gatavs pirkt ķīmiski nogatavinātus dārzeņus no ārzemēm, jo vienkārši neredz to kas notiek tur. Tajā pašā Youtube var paskatīties laukus vecajā eiropā, kur vispār nezāļu nav un pie mums, kur pat lielsaimniekiem kaut kādas nezāles būs redzamas, kā jums liekas, ar ko izskaidrojama šāda atšķirība?

MMiksam 7.jūlijs 2022 11:01
1 0 Atbildēt

Nē nē produkti polijā un visur ir lētāki, jo zemnieki vnk neceļ cenas, tas nav tāpēc, ka viņus subsidē valsts un samazina nodokļus. Plus nerunāsim par lobēšanu mūsu tirgos, kad gudrinieki taisa biznesu un neceļ nodokļus ievestam produktam. Vecais labais piemērs godmanis un dans cuker, kad bija valdība aizklapēja cukurfabrikas un pēc tam biznesu sataisīja Dānijā. Akcīzes nodoklis degvielai vispār ir atsevišķa runa. Bet vainīgs protams ir pilsonis, jo nebalso par vecajiem bukiem vai jaunajām marionešu sejām.

Pļurkt 6.jūlijs 2022 13:22
3 12 Atbildēt

Nu un ko tu gribēji ka 90-tajos gados viss tika nīdēts tā lai akmens uz akmens nepaliktu!!

Viss tikai ar vienu saukli - lai krievi izvācas ārā..... nebūs kur strādāt = aizbrauks.

Tikai latviešiem arī nebija kur strādāt un PUSE darba spējīgo strādā ārzemēs un lielum lielākais vairums vairs pat netaisās atpakaļ braukt!!

MMX 6.jūlijs 2022 13:30
10 2 Atbildēt

Atkal sākam veco cukurfabriku stāstu, kur īpašniekiem piedāvāja kompensācijas, tie savāca uz preicīgi nolikvidēja uzņēmumus?

Vai te ir tas stāsts par mūsu veiksmīgajiem tā laika politiķiem/biznesmeņiem, kas ar lielu prieku pārdeva visu kam tika klāt?

Vai arī stāsts tomēr par pilsoņiem parastajiem, kas pārdeva mantotos īpašumus, tos pašus mežus, pa kapeikām, aizbrauca ceļojumos un sapirka behas?

Šodienas acīms skatoties, man ir nopietni jautājumi kas tad īsti bija tie nīdētāji? Ok, piekrītu, tobrīd pietrūka zināšanu, ka var darīt kaut kā savādāk, bet kopumā arī pati tauta veiksmīgi piedalījās procesā.

Pļurkt 6.jūlijs 2022 16:49
2 5 Atbildēt

Ko tu tur muldi????

Nīdēja ārā ar ministriju pavēlēm, ar naudas plūsmu iesaldēšanām, ar dažādu rubļa kursu piemērošanu dažādām PSRS republikām, ar fiktīvu OBLIGĀTU valsts pasūtījumu, kuru neapmaksāja un neizņēma!!!

Tu laikam tajā laikā biksēs čurāji, ja atbildes vietā tikai dirs un apdirs!!!

Dirs mazāk!!!

Īstens vāvuls.

msh 6.jūlijs 2022 18:04
0 0 Atbildēt

Ja pretarguments saucas "cukurfabriku stāsts", tad tev acīmredzot nav pretargumentu... Cukurfabriku īpašniekiem bija piedāvāta izvēle - vai nu turpināt darbību, bet apstākļos kad ES solīja samazināt kvotas un bez jebkādām garantijām un solījumiem no valsts puses cīnīties par tām - vai arī likvidēties un saņemt lielas kompensācijas. Esi pārsteigts ka cukurfabriku īpašnieki izvelējās garantētu naudu nevis ļoti ticamu iespēju dažus gadus vēlāk nobankrotēt?

MMX 6.jūlijs 2022 18:32
4 0 Atbildēt

Tas ir labs piemērs tā laika situācijai. Gribās vēl piemērus - VEF, ražoja sūdus bez noieta tirgus un finišēja, RAF, tieši tas pats. Laba daļas mūsu rūpniecības bija sūds, un tie kas tur tuvumā sēdēja to saprata, tāpēc ātri piepelnījās nevis pisās ar subsidējamu rūpnīcu.

Es vairāk norādu, ka cilvēki, kas paši redzēja 90gadus savām acīm, gluži nevar stāstīt, ka tur visu tikai valdība un paši neko. Tajā laikā pat valdība bija ļoti nosacīta un tie kam bija ko pārdot pārdeva, tie kam bija sajēga par nākotni pirka. Visiem te gribās spēlēt nostaļģijā, bet ir pagājuši 20 gadi, takā būtu jāatzīst, ka daudz kas no tā ražotā bija sūds un jādodas tālāk

Jumu 7.jūlijs 2022 0:23
1 1 Atbildēt

R(8)!

Vai vari nosaukt kaut kādu citu Valsti, kur tās vadītāji savas Valsts uzņēmumam prasa SANKCIJAS no kādas lielvalsts, lai aizklapētu to uzņēmumu ??? Manā izpratnē, ja kāds uzņēmus ir pārkāpis likumus, tad ir jāizmanto tiesa, lai to sauktu pie atbildības, nevis darīt tā kā to dara pie mums. Vai, kad kāds grib izveidot kādu ražotni, uzreiz salasās pūlis un bļauj nelabā balsī. Un tajā pūlī tādas personas ar vienādām sejām, neatkarīgi no tā, kur tas pasākums notiek. Diez vai no tā pūļa kādu varētu piespiest strādāt. Tā, ka ar to uzņēmējdarbību nav tik vienkārši.

R(8) 6.jūlijs 2022 13:48
7 2 Atbildēt

Pastasti man kuras no tam likvidetajam padomju savienibas rupnicam bija konkuretspejigas brivaja tirgu , godigi sakot neviena , vinas visas stradaja ar - zimi un darbinieku produktivitate bija apala 0 , un par to cukurfabriku tak vienreiz beidz dir.....st , esmu Jelgavnieks un ta bija drausmiga rupnica gandriz pasa pilsetas centra , kas piesarnoja apkartejo vidi , lai vinu modernizetu un tobrid pielagojot ta briza eco normam ta fabrika bija janojauc un jauzcel vieta jauna , kas nebija izdevigi nevienam , tapec ipasnieki savaca europas naudu un vienkarsi likvideja

MMX 6.jūlijs 2022 14:18
4 0 Atbildēt

Nu šie ir vēl nākamie argumenti "90-gadu iznīdēšanas" sakarā. Brīvajā tirgū darboties pie tirgus energoresursu cenām ar novecojušām iekārtām ir dziļi bezjēdzīgi, bet mums jau te forumā dažiem nevajag ne biznesa ne valsts izaugsmi, vajag tik darbu, kaut kādu, vēlams lai nav īpaši jāpiepūlās. Tā teikt atnācu uz darbu, nosēdēju 8 stundas pie stanoka ražojot nevienam nevajadzīgu sūdu un brīvs.

Jumu 7.jūlijs 2022 0:33
0 0 Atbildēt

R(8)!

Ostas un dzelzceļš arī ir okupācijas paliekas ???

Haha 6.jūlijs 2022 14:04
9 0 Atbildēt

Tad kad Jēkabpilī gribēja celt celulozes rūpnīcu visi bļāva ka Daugavā tīra sērskābe tikšot lieta, un tā ar jebkuru ideju par ražotnēm... pat tilts izrādījās bīstams iedzīvotājiem!!! Celt neko negrib un citiem neļauj, bet ar skaudību skatās uz citu valstu izaugsmi....no kurienes latviešiem tāds stulbums....vai tiešām pa 50 okupācijas gadiem viss prāts zaudēts

MMX 6.jūlijs 2022 14:28
2 0 Atbildēt

Jā, celulozes rūpnīcas stāstu atceros, bet neko, pa šiem gadiem papīrmalka labi eksportējas arī uz Zviedriju.

Un tas nav stulbums, tā ir nevēlēšanās domāt. Tauta mums nav pilnīgi stulba, tauta vienkārši ir iemācīta lieki nedomāt un neuzņemties atbildību. Par laimi šajā gadījumā lēmums ir pieņemts caur aizsardzības struktūru likumdošanu, līdz ar to facebook karotāji neko daudz iespaidot nevarēs.

Krotow 6.jūlijs 2022 23:46
0 0 Atbildēt

Daļai mūsējo pārveidošana par "padomju cilvēku" kur visus, kuri ar iniciatīvu izlīda virs vidējā purna, nīdēja, izsūtīja un citādi iedzina pagaldē, bijusi ļoti veiksmīga. Tie arī te uzstājas ar to ka viss ir slikti un valsts slikta. Bet paši domāt negrib un ievēl tos, kuri domās viņu vietā (un arī pievāks visu viņu vietā).

R(8) 6.jūlijs 2022 14:44
2 2 Atbildēt

Vienkarsi seit ir pilns ar padomju savienibas atliekam , kas neko nevelas darit , gaida kad valsts vina vieta izdaris visu , uzcels vinam rupnicu iedos darbu un ar piedzertu muli veres atsedet 8 stundas neko nedarot un vel menesa beigas sanemt algu , sads marazms vareja tikai pastavet komunisma , bet brivaja tirgu sadi cilveki nevienam nav vajadzigi

Raitis 6.jūlijs 2022 16:39
1 3 Atbildēt

Tikai nevajag te liet par brīvo tirgu. Brīvais tirgus tiek uzspiests kolonizētajām, it kā brīvajām teritorijām. Visās valstīs, kurās ir un bija vērojama ievērojama izaugsme darbojas visai stingra Valsts plānošana. ASV tā tika organizēta ar banku sektora palīdzību. Japānā un D-Korejā tas bija ar nodokļu regulēšanas palīdzību. Par vecās Eiropas plānveida "brīvo" tirgu nemaz nerunājot.

Haha 6.jūlijs 2022 14:26
1 0 Atbildēt

Labs piemērs ir Jēkabpils PMK... protams, ja visu laiku sēdētu uz veciem lauriem arī būtu sen aiztaisīts, bet uzņēmums attīstās, modernizējas un paplašinās... atrodas pa kādam , kam pat tas nepatīk un izplata baumas , bet dzīve pierāda, ka laba saimnieka rokās jebkurš uzņēmums varēja visus šos 30 gadus darboties un attīstīties...

wons 6.jūlijs 2022 16:25
1 1 Atbildēt

Apsveicams ir obligātais dienests! Varētu vēl arī zemessardzi pastiprināt ar moderniem prettanku ieročiem.

www.lsm.lv/raksts/zinas/...-gada.a464260/

es 6.jūlijs 2022 16:54
1 3 Atbildēt

Pilnīga tufta, zaudēts gads no dzīves!

Krotow 6.jūlijs 2022 23:49
1 0 Atbildēt

Nu, nu... Varam vēl piedzīvot pavērsienu pēc Heinleina kur tiesības vēlēt ir tikai dienējušajiem )

es 6.jūlijs 2022 16:52
0 2 Atbildēt

Bāzi vajadzēja veidot Ludzas novadā, tur ir daudz pamestu teritoriju. Varētu arī treniņos sniega pikas pāri robežai mest.

MMX 6.jūlijs 2022 16:59
2 0 Atbildēt

Visticamāk ka galvenā ideja bija tuvu Krievijas/Baltkrievijas robežai, bet pietiekami tālu no tās (vismaz lai ar raķešu artilēriju nevar aizšaut), tuvu Lietuvas robežai un tuvu dzelzceļam (tehnikas piegādei), patālu no tautas un pietiekami dziļi mežā lai var droši dragāt ar smagajiem ieročiem. Nu un arī Daugavas kreisajā krastā, lai nav riski ka kara gadījumā uzspridzinot tiltus bāze tiek aplenkta un ieņemta.

es 6.jūlijs 2022 17:05
1 4 Atbildēt

Drīzāk tajā vietā kādam ir īpašums, kuru izdevīgi pārdot valstij.

MMX 6.jūlijs 2022 17:25
2 0 Atbildēt

Ja paskatās LVM kartē, tad 90+% no tās teritorijas pieder valstij vaur LVM, līdz ar to no īpašumtiesību viedokļa teritorija ir ideāla. Tik daudz jautājums, kas notiks ar vietējiem medību kolektīviem, ogotājiem un sēņotājiem? Pagaidām nav īsti skaidrs ko un kādā līmenī tajā teritorijā varēs darīt

Is8e 8.jūlijs 2022 11:39
0 0 Atbildēt

Poligons ar ārvalstu kontingentu ienesīs vairāk naudas, kā vidēja mēroga ražotne.

Nja 8.jūlijs 2022 16:01
0 0 Atbildēt

Daugavpils "lidosta" stāv tukša gadiem, tāpat kā 90% militāro lidlauku Latvijā, varēja labāk tos atdzīvināt. Bet tas jau nebūs izdevīgi - gan jau "Sēlijas mežu masīvi" pieder kādai pietuvinātai personai, no kuras tos varēs izdevīgi "atpirkt"

Pļurkt 8.jūlijs 2022 17:52
0 0 Atbildēt

stāv tukša gadiem, tāpat kā 90% militāro lidlauku Latvijā...

--------------------

Nu un cik ta to militāro lidlauku Latvijā bija????

ādadzis 8.jūlijs 2022 18:39
0 0 Atbildēt

Te drīzāk kāds ir noskatījis esošo poligonu apbūvei. Kā nekā, Pierīga.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Arī pārāk lēna braukšana var radīt avārijas situācijas (+ VIDEO) 11

Satiksmes drošību veido daudz un dažādi aspekti. Viens no tādiem ir – cik droši vadām savu transportlīdzekli un cik labi iekļaujamies satiksmes plūsmā. Nereti no autovadītājiem dzirdamas sūdzības par citu satiksmes dalībnieku pārgalvīgu braukšanas stilu. Tomēr ir arī tādi, kas kopējā satiksmes plūsmā neiekļaujas, jo dažādu iemeslu dēļ brauc pārāk lēni. Arī šāds braukšanas stils var radīt neprognozējamas situācijas uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Putas vai rezerves ritenis ? TV Autoziņu eksperiments (+VIDEO) 13

Modernajās vieglajās automašīnas vietas rezerves ritenim itin bieži nemaz nav, jo rats aizņem vietu un ir smags. Tomēr melnajā stundā tas noderētu. Tā uzskata arī Autoriepu Nama direktors Oskars Krampāns, kurš izrāda Autoziņām dažādus rezerves riteņu veidus. Populārākais ir pagaidu jeb mazais rezerves ritenis, tautā saukts par "desu" vai "tableti". Pagaidu rezerves ritenis ir kompromiss starp pilnvērtīgu riepu un vispār neko. Ar tādu drīkst braukt ne tālāk par 80 km un ne ātrāk kā 80 km/h. Pagaidu riepa ir ne vien mazāka, bet arī plānāka. Lasīt vairāk

 

Laika kapsula: sportiskais 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT ar tikai 716 km nobraukumu (+ FOTO) 6

Nīderlandē piedāvā lieliski saglabātu „laika kapsulu” – 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT, kas savā 32 gadus garajā mūžā nav nobraucis pat 1000 kilometrus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti