Šmits: Latvijai jāpierāda līderība klimata un zaļās politikas jomā Eiropā 8

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 31.janvāris 2023 13:50

Latvijai ir jāpierāda, ka tā ir klimata un zaļās politikas līdere Eiropā, pareizi saskaitot savu piesaistīto oglekļa dioksīdu (CO2), otrdien pauda zemkopības ministrs Didzis Šmits (AS) Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) rīkotajā tiešsaistes konferencē "Lauksaimniecības ekonomikas transformācijas iespējas".

Šmits teica, ka, ieviešot Eiropas Savienības (ES) Zaļo kursu, dominē idejas un mērķi, nevis nacionālās intereses, un daudzos gadījumos Zaļā kursa references gadi Latvijai ir nelabvēlīgi.

Pēc tikšanās ES Lauksaimniecības un zivsaimniecības padomē, kas notika pirmdien, 30.janvārī, viņš tagad mudinās sanākt kopā visu jaunās politikas potenciāli skarto nozaru - satiksmes, kūdras ieguves, mežsaimniecības, lauksaimniecības - pārstāvjus un kopīgi izveidot nacionālu plānu, kā jauno politiku "izrullēt" nevis ar mīnusiem, bet ar plusiem.

Vienlaikus viņš atzīmēja, ka zemkopības sektoram attīstības potenciāls ir milzīgs. Par piemēru viņš minēja graudkopību, kurā Latvijai vajadzētu maksimāli palielināt pievienoto vērtību graudkopības produktiem, kā arī vajadzētu vairāk graudu pārstrādes uzņēmumus ar jaudu līdzīgu "Dobeles dzirnavniekam".

Jau ziņots, ka vadošā valsts pārvaldes iestāde klimata politikas un enerģētikas politikas jomā ir Klimata un enerģētikas ministrija (KEM), nevis Zemkopības ministrija. KEM funkcijas paredz izstrādāt klimata un enerģētikas politiku, kā arī organizēt šo politiku īstenošanu.

 
Visi komentāri
 
tas 31.janvāris 2023 14:21
3 0 Atbildēt

Ritigs sizofrenikis to var pateikt..

Tas gan 31.janvāris 2023 14:45
5 0 Atbildēt

varbūt pateikt, varbūt redzēt - manuprāt izteikti blēdīgs feiss tam cilvēkam.

Viedoklis 31.janvāris 2023 14:49
1 0 Atbildēt

Vai Šmits gadījumā nav pilnīgs id..s!?!?!?!? Varbūt arī, ka nav, bet man tā vismaz šķiet.

Nelabojams 31.janvāris 2023 14:59
0 0 Atbildēt

A kakovo skuja?

No Mērfija likumiem: Iespējams, ka kaut kas nav pareizi, taču tas labi izskatās!

MMX 31.janvāris 2023 15:20
0 0 Atbildēt

Jautājums - kas tieši šobrīd ir nepareizi pateikts?

Kā es to redzu, ja neskaita standarta tekstus par piecgadi 3 gados pārējais ir puslīdz ciešami - ja ES pieņems kaut kādus zaļos sapņus, tad ir tikai loģiski, ka mums ir jābūt gataviem celt ārā naudu no tā pasākuma, jo vairāk jo labāk.

Tālāk teksts par to, ka iesaistītajām nozarēm jāsanāk kopā šīs lietas izrunāt - arī samērā loģiski.

Vēl viens uzņēmums ar jaudu līdzīgu "Dzirnavniekam"? Nu tas jau kļūst tā stiepjami, bet ne fundamentāli nepareizi - pārdot pārstrādātu produktu ir labāk kā tikai graudus.

Atkal lasām tikai virsrakstu un komentējam, vai arī vienkārši ieraugam ministra uzvārdu un komentējam?

felix65 31.janvāris 2023 19:29
4 0 Atbildēt

Jābūt galīgi stulbam, lai nesaprastu ka finālā mēs būsim tie, kuri vispamatīgāk apdirsušies. Kā parasti tādi pid...ri būs uzvārījušies, bet pārējie būs pie sasistas siles. 30 gadi neko nav mācījuši? Cik Tev gadu?

MMX 31.janvāris 2023 21:17
1 0 Atbildēt

Pirmkārt minētajā finālā mēs būsim vēl ātrāk un dziļāk, ja lasīsim tikai ziņu virsrakstus un pirmās rindas. Ja cilvēks izliek visu enerģiju nevis konstruktīvi domājot par problēmu, bet gan komentāros kliedzot "viss ir slikti.lv". Nomierinoties un padomājot tauta var izpīpēt, ka tai tomēr ir iespējas šo visu ietekmēt, naidīgi komentāri internetā tikai nosēdina enerģijas līmeni, jo cilvēki kam tie domāti tāpat tos nelasa.

Otrkārt - man ir drusku virs 30, attiecīgi es ar Jums šajos sūdos esmu uzaudzis un savā līdzšinējā mužā esmu sapratis to ka valsts man neko nedos, ja neprasīšu, bet mana tauta vidēji aritmētiski ir dumja kā ķieģeļi, jo 30 gadu laikā nav spējusi atkāpties no padomju domāšanas un pēc senām tradīcijām visu savu neapmierinātību izliek naidīgos interneta komentāros vai savstarpējās sarunās, bet tikko kā tie paši vadoņi brauc ciemā vai taisa priekšvēlēšanu tikšanās tā tikai retajam ir jautājumi. Negribi piedalīties politikā, tad sēdi stūrītī un pieņem visu kā ir. Plašā kaimiņvalsts ir izcils paraugs, kad vadonis tiek atbalstīts pat tad kad uz galvas krīt apmetums

Sariks 1.februāris 2023 10:29
1 0 Atbildēt

Pilnigi piekritu Feliksam ka busim pie sasistas siles dzila bedre.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti