No rītdienas ar četrām autoceļu meteostaciju kamerām tiks fiksēti atsevišķi ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumi! 18

 

Foto: iAuto.lv

LVC | 17.februāris 2023 15:35

Sākot ar šī gada 18. februāri Valsts policija ar pielāgotām autoceļu meteostaciju kamerām, neapturot transportlīdzekli, varēs fiksēt transportlīdzekļu vadītāju veiktus atsevišķus ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumus.

Šobrīd ar šiem tehniskajiem līdzekļiem kontrolēs to, vai ir veikta autoceļu lietošanas nodevas maksa jeb iegādāta vinjete, tiem transportlīdzekļiem, kuriem tas nepieciešams. Tāpat šiem transportlīdzekļiem var tikt pārbaudīts, vai ir iegādāta OCTA un veikta tehniskās apskate.

Sākotnēji pārkāpumu kontrole un fiksēšana notiks sekojošās vietās uz valsts galvenajiem autoceļiem:

·         uz autoceļa Rīga (Skulte) – Liepāja (A9) 13,3.km;

·         uz autoceļa A4 Rīgas apvedceļš (Baltezers – Saulkalne) 7,8.km;

·         uz autoceļa Tīnūži — Koknese (P80), 13,4.km ;

·         uz autoceļa Rīga–Jelgava–Lietuvas robeža (Meitene) (A8), 23,0.km.

Aicinām transportlīdzekļu vadītājus ievērot ceļu satiksmi reglamentējošās normas!

 
Visi komentāri
 
Vaiii 17.februāris 2023 16:52
3 1 Atbildēt

Labi, ka tās ātrumu nefiksē

Tautas Labklajibai 17.februāris 2023 17:56
27 15 Atbildēt

Par katru cenu tiks štukots,kā nokāst cilvēkus.To sauc par reketu.Šie rausēji neko nedarīs,lai cilvēks dzīvotu labāk,brīvāk,labklajīgāk.Lūk ! Viss atkarīgs no mums pašiem.Ja mēs turpināsim ievēlēt tādus cilvēkus(personas) ,kuri citos cilvēkos saskata tikai nokāšanas iespējas,tad tas turpināsies bezgalīgi, un bezjēdzīgā finansiālā progresijā.Ēstgriba aug ēdot,un kantoru žurkas vairojas,ja tās baro.

Kanibaals 17.februāris 2023 20:46
22 10 Atbildēt

Un kas tur slikts, ja kontrolēs OCTA? Gribi lai tāds uznesas virsū un pēc tam labo auto vai veselību par saviem līdzekļiem kā 90tajos? Nekā nebija. Vinjeti arī nevajag uz visiem ceļiem un var izbraukāt arī to nepērkot.

Enemigo 17.februāris 2023 21:57
2 0 Atbildēt

Būtu paklusējis, varbūt par gudru noturētu. Ja kāds, kuram nav OCTA, izraisa avāriju kurā ir vainīgs, cietušā zaudējumi tiks segti no OCTA garantijas fonda. Izdevumi regresa kārtībā tiks piedzīti no vainīgā. Aizbraukt no Rīgas uz Jūrmalu (un praktiski jebkuru vietu) bez vinjetes NAV iespējams! Un tas ,iespējams, nebūtu nekas nosodāms, ja vinjete nebūtu obligāta komerctransportam no 3000kg pilnas masas. Kategorija, kurā trāpa nu jau lielākā daļa pikapu. Vienkārši, kārtējā naudas kāšanas shēma no elektorāta.

650 17.februāris 2023 23:07
4 3 Atbildēt

Ko tu ar tam kakanibaalajam kroplim tik gari skaidro, viņš taču par savu trulo muldēšanu nekad ne mazāko atbildību nav izjutis.

Tas tiešām ir adekvāds sods, kad aizmirstot par suuda vinjetes iegādi, jebkura noplukušā 3t sprinterbusa 6km izbrauciens uz Jūrmalu var vidēji izmaksāt 700,- uzņēmumam un vēl (papildus!) 200,- pašam šoferim.

Brīnumi, ka līdz šim (mums,lohiem) ir paveicies un (pagaidām) vēl par "ikdienišķajiem" csn pārkāpumiem nav noteikts šāds gan/gan sodamērs.

Salīdzinoši pamatotas izmaksas par šādu Smagu nodarījumu "tiesiskā valstī" un īpaši ja to salīdzina ar "citiem" nodarījumiem.Kuri reāli apdraud cilvēku dzīvības, taču vainīgajam rada varākkārt mazākus zaudējumus un neliek ciest gandrīz nekādas papildu neeērtības.

Enemigo 18.februāris 2023 11:14
1 0 Atbildēt

Kuš! Nevajag tiem kroplajiem likumu pieņēmējiem idejas piespiest!

vietējais 18.februāris 2023 11:58
2 0 Atbildēt

Aizmirsi pateikt, ka šādā gadījumā zaudējumu segšana ir jāgaida vairākus mēnešus! Man bija CSN ar neapdrošinātu vainīgo. Mēnesi gaidīju CP lēmumu, pēc tam mēnesi garantijas fonda lēmumu.

Tauta 17.februāris 2023 20:58
21 12 Atbildēt

Sabiedrības interesēs ir dzīvot attīstītā valstī, nevis kaut kādā āfrikas aizpakaļā, kur katrs var braukt kā ienāk prātā.

Iautofans 17.februāris 2023 21:17
3 7 Atbildēt

Šito vajag apstrīdet. 100% atcels. Nav tada likuma kas ar kaut kadam tur meteostaciju kameram ļauto veikt kontroli. Jautajums kas bus nakamais? Varbut lai katrs lohs kam ir telefons nofilmē kaut ko un musari tik lai sūta rēķinus ta saucamajiem pārkāpējiem.

Šlaks 17.februāris 2023 22:39
4 3 Atbildēt

Apstridēt durni tu varesi savu pilngadibas faktu. Visi šie apstridetaji parasti nemak iesniegumu uzrakstit un ir alimentu nemaksataji ar pliku pakaļu

Iautofans 18.februāris 2023 15:05
1 0 Atbildēt

Man vismaz daigts vēl stāv, vecais sakārni.

Nelabojams 19.februāris 2023 17:22
1 0 Atbildēt

Piesēji žeņšeņa saknīti? Vai ar papīra saspraudi nostiprināji?

Es -Raiča 17.februāris 2023 22:37
1 1 Atbildēt

Šādas kameras iknpa 2km, kā Emirātos. Tur fiksi arābus nolika mierā.

Turklāt, ja jau meteokameras var izdrāzt, kapēc Rigā esošās sarkanās gaismas kameras vēl nesūta apsveikumus?

Hmm 18.februāris 2023 8:26
0 0 Atbildēt

izķers kā ežus. Jāatzīst, ka man ir gadījies pārvilkt skates laiku, tiesa, ne apzināti, bet to csdd solīto atgādinājumu dēļ, kas sazin kādēļ tā arī neatnāk.

Iautofans 18.februāris 2023 15:07
0 0 Atbildēt

Kapec lai viņi sūtītu tev atgādinājumu? Iekasēt sodu taču ir izdevīgi.

Hmm 18.februāris 2023 20:34
0 0 Atbildēt

tādēļ, ka solīja, tādēļ, ka atzīmēju, lai sūta un tādēļ, ka esmu (cenšos) būt likumpaklausīgs.

Valsts invalīds 19.februāris 2023 0:47
0 0 Atbildēt

Najobšiki

Pilsonis 24.februāris 2023 12:22
0 0 Atbildēt

Kamēr katru nedēļu turpināsies cilvēku sabraukšana uz gājēju pārejām, desmitiem dzērāju . Un bez vadītāja apliecības aizturēto uzskaite. Tikmēr ar jums savādāk galā tikt nevarēs . Gribi ātrumu dodies autosportā un netraucē dzīvot citiem līdzcilvēkiem.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Bugatti varētu pārdod komplektā ar personīgo benzīntanku 2

Miljonu vērts Bugatti ar personīgo benzīntanku, kurā uzpildīt sintētisko degvielu mūža garumā. Lasīt vairāk

 

Aizmiga pie stūres; absorbējošās barjeras darbībā (+ VIDEO) 9

Busiņš maina kursu un ietriecas barjerās - vadītājs apgalvo, ka aizmidzis pie stūres. Ierakstā labi redzams, kā nostrādā barjeras konstrukcija, mazinot trieciena spēku un, iespējams, glābjot šofera dzīvību - tā video komentārā. Lasīt vairāk

 

Jaunais Renault Master 4tā paaudze - tā kā "smagais" buss! (+ VIDEO)

Arī mums labi pazīstamais Renault Master sasniedzis ceturto paaudzi. Jaunākā izlaiduma pamatā ir vēl elastīgāka platforma, kas piemērota arī degvielas šūnu piedziņām. Lasīt vairāk

 

Latvija sāks Rail Baltica pamatlīnijas būvniecību 6

Sasniedzot vēl vienu Rail Baltica projekta būtisku posmu, Latvija sāks pamatlīnijas būvniecību. 21. maijā Rail Baltica komanda, Eiropas Komisijas pārstāvji un starptautiskie partneri no Francijas, Itālijas, Polijas, Lietuvas un Igaunijas tikās Rīgā. Projekta partneri, atzīmējot šo simbolisko brīdi, izveidoja laika kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm, kuru iebūvēs pamattrases pamatos. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti