Policija ar izmaiņām regulējumā vēlas paplašināt saskaņotā paziņojuma noformēšanas iespējas 12

 
Nozare.lv | 6.marts 2023 14:24

Valsts policija (VP) rosinās izmaiņas regulējumā, lai paplašinātu saskaņotā paziņojuma noformēšanas iespējas, pirmdien Ceļu satiksmes drošības padomes sēdē norādīja VP Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Juris Jančevskis.

Divas galvenās prioritātes no policijas puses šogad ir samazināt policijas izbraukumu skaitu uz maznozīmīgiem ceļu satiksmes negadījumiem. VP gatavošot izmaiņas normatīvajā regulējumā, lai atteiktos reaģēt uz šādiem negadījumiem, kur ir iespēja noformēt paziņojumu.

Līdztekus tiek gatavoti priekšlikumi normatīvajā regulējumā attiecībā uz tiem gadījumiem, kad varētu paplašināt saskaņotā paziņojuma noformēšanas iespēju.

Tāpat šogad ir apņemšanās turpināt sākto tehnisko līdzekļu izmantošanas projektu īstenošanu: vidējās kustības ātruma kontroles sistēmas ieviešanu un pārrobežu sodu apmaiņa ar Eiropas Savienību par ceļu infrastruktūras izmantošanu (autoceļu nodeva).

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) priekšlikumi, kas jau ir iesniegti un ko vēlams pārrunāt domnīcās, ir tehnisko līdzekļu konstatēto pārkāpumu izmantošana OCTA polišu prēmiju noteikšanai, elektroskrejriteņu obligāta reģistrācija ar numura zīmēm un OCTA.

Tāpat varētu diskutēt par brīdinājuma ieviešanu par ātruma pārkāpumu tikai līdz 5 km/h. Iecerēts arī diskutēt par automobiļu ar trešo valstu numura zīmēm kontroli ar tehniskiem līdzekļiem un ziemas periodā atļaut riepas tikai ar atbilstošu ziemas marķējumu.

CSDD pārstāvji arī informēja, ka no marta otrās puses Liepājā plānots sākt darboties luksofora aizliedzošā signāla pārkāpuma automatizētajai kontroles sistēmai.

Jau ziņots, ka pērn reģistrēti 19 152 satiksmes negadījumi, kas ir par 419 mazāk nekā pērn. Iemesls šādam kritumam ir policijas aicinājums transportlīdzekļu vadītājus noformēt saskaņotos paziņojumus, jo tas atvieglo policijas resursus, lai varētu reaģēt uz nopietnākiem gadījumiem.

Pērn Latvijā reģistrēts mazākais satiksmes negadījumos bojā gājušo skaits kopš neatkarības atjaunošanas.

Pērn dzīvību ceļu satiksmes negadījumos zaudēja 115 cilvēki, kas ir par 31 mazāk nekā gadu iepriekš. 2020.gadā dzīvību zaudēja 132, 2019.gadā 147, 2018.gadā 148 cilvēki, 2017.gadā 136, 2016.gadā 157, bet 2015.gadā 187 cilvēki.

Pēdējo gadu dati liecina, ka būtisks bojāgājušo skaits bija laikā no 2004.līdz 2008.gadam. 2004.gadā dzīvību zaudēja 519, bet 2008.gadā - 321 cilvēks.

Pērn visvairāk bojā gājušo cilvēku bija Rīgas reģiona teritorijā - 45. Letālo avāriju raksturojums liecina, ka pārsvarā notikušas sadursmes, uzbraukšana gājējam, apgāšanās un uzbraukšana šķērslim. 24,3% no visiem mirušajiem satiksmes negadījumos bija gājēji.

Pērn avārijās smagi cietuši 429 satiksmes dalībnieki, kas ir par 41 mazāk, savukārt viegli cietuši 3593, kas ir par 45 vairāk nekā gadu iepriekš.

Pērn reģistrēti 949 negadījumi kur automašīnas vadītājs bija reibumā.
 

 
Visi komentāri
 
vietējais 6.marts 2023 14:53
2 1 Atbildēt

Varbūt vienkāršāk būtu pilnīgi visos auto obligātā kārtā ielikt tahogrāfus? Piesaistīt tos GPS un reālajam laikam, tad varēs mēneša beigās izsūtīt cedeli par visiem pārkāpumiem uzreiz!

Vernons 6.marts 2023 14:59
2 2 Atbildēt

Vāciešiem šī doma jau sen virmo un policiju neliek mierā, bet kaut kā neiet kopā ar Vācijas Autobāņu iespējām.

Par brīdinājuma signāliem policija aizmirsusi! Un kā jāsamazina Ātrums? Kurš priekšā, tas vainīgs!

Kanibaals 6.marts 2023 20:31
2 1 Atbildēt

Kurš pakaļā tas vainīgs. Piesiet vernonistus dibena ostītājus pie priekšējā bampera, ātri attaptos.

Vernons 6.marts 2023 21:21
1 0 Atbildēt

Cik punktus Tu no CSN zini no galvas?

Kanibaals 8.marts 2023 15:56
0 0 Atbildēt

CSN nav vienīgais, kas nosaka kārtību ceļu satiksmē.

Vernons 6.marts 2023 14:55
0 1 Atbildēt

Līdz 10 km/h!!!

Eiropas Kopienas Regula jau tā paredz kļūdu līdz ± 6 km/h!

Vernons 6.marts 2023 15:01
2 2 Atbildēt

Saskaņotam paziņojumam jāiet caur ceļu policijas uzraudzību! Un viens no dalībniekiem jāsoda par agresīvu braukšanu!

vietējais 6.marts 2023 17:49
3 0 Atbildēt

Un visiem saskaņotajiem jāparādās auto un braucēja vēsturēs.

janka 6.marts 2023 21:40
0 0 Atbildēt

poliči vienkārši atkratās jo nav jau personāla, kas uz tiem izsaukumiem brauktu, tāpēc "paplašina iespējas" saskaņotajam.

WALA 7.marts 2023 6:37
1 0 Atbildēt

Itkā grib atslogot policiju vienā jomā, kamēr citā grasas sūtīt brīdinājumus no +5km/h ... moš var kaut kā beigt stulboties ...

Freijers 7.marts 2023 11:59
1 0 Atbildēt

Tas jau no klasikas..."precizē TA normas", "precizēšanas" rezultātā kādi ~10 vieninieki pārtop par 2kiem un pāris 2ki par 3kiem. Bet varbūt jau tiešām grib atslogot policiju...lai var radariem šeines rakstīt jau no +8 km/h (pēc fakta), tas, ka šim vēl grib LTABs piezīsties ar savu prēmiju "aprēķināšanu" gan ir lobisms N pakāpē, kā naudu slaukt.

Vēl viens ļoti interesants jautājums SM "domnīcām" - kādēļ šajās domnīcās nav autovadītāju organizāciju pārstāvji, ja nu tur kāds skaitās, tad uz kāda pamata un ko viņš "pārstāv" ? Pēc būtības pēc pēdējās "idejas" sākt kasēt no pirmā +1 km, vienīgi motobiedrības Frīdis sacēla traci, liels paldies viņam par to, kamēr visi ļambi šmambi, drošas skolas ,utt. ar ūdentiņu mutē paklausīgi māj ar galvu

:) 7.marts 2023 9:22
2 0 Atbildēt

Nauda nesmird. Visa tā Satiksmes drošības uzraudzība un kontrole ir tikai prasta naudas slaukšanas shēma, plus vēl lobiji.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 7

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti