ĀM rekomendējusi VID Muitas pārvaldei ņemt vērā EK viedokli attiecībā uz automašīnas ievešanas aizliegumu no Krievijas 21

 

Ilustratīvs attēls Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 11.septembris 2023 21:42

Ārlietu ministrija (ĀM) rekomendējusi Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldei ņemt vērā Eiropas Komisijas (EK) viedokli attiecībā uz automašīnas ieviešanas aizliegumu no Krievijas, aģentūrai LETA norādīja ĀM preses sekretāre Diāna Eglīte.

EK 8.septembrī publicētais skaidrojums attiecībā uz Eiropas Savienības (ES) Padomes regulas par ierobežojošiem pasākumiem saistībā ar Krievijas darbībām, kas destabilizē situāciju Ukrainā panta piemērošanu, ir svarīgs vienotai ES sankciju īstenošanai, ņemot vērā to, ka sankciju piemērošana ir katras dalībvalsts nacionālā kompetence.

ĀM pārstāve skaidroja, ka sankciju regulējums neparedz preču, kas ir pakļautas ES noteiktajiem ierobežojumiem, konfiskāciju.

VID pārstāvji aģentūrai LETA skaidroja, ka saistībā ar Eiropas Komisijas 2023.gada 8.septembra skaidrojumu par regulas piemērošanu attiecībā uz privātpersonu transportlīdzekļiem, kas reģistrēti Krievijā, un citu uzskaitīto preču ievešanu ES, šobrīd notiek ļoti aktīvas diskusijas un savstarpējas konsultācijas starp visu Baltijas valstu un Somijas muitas iestādēm, iesaistoties šo valstu Ārlietu ministrijām un iestādēm, kas atbild par sankciju piemērošanu. VID uzsver, ka ir ļoti svarīgi pieņemt vienotu lēmumu.

Pašlaik visās Baltijas valstīs un Somijā tiek piemērota vienota prakse. Ja tiks nolemts mainīt esošo praksi un tiks aizliegta visa veida transportlīdzekļu, kas reģistrēti Krievijā, iebraukšana Eiropas Savienībā, automašīna tiks noraidīta atpakaļ uz Krieviju, norāda VID pārstāvji. 

Netiek plānota automobiļa konfiskācija, jo to neparedz sankciju jomu regulējošie normatīvie akti. Konfiskācija ir iespējama saskaņā ar muitas jomas normatīvajiem aktiem, it īpaši, ja persona nesadarbosies un atteiksies pildīt muitas iestādes norādījumus, tajā skaitā, doties atpakaļ uz Krieviju.

Kā vēsta aģentūra "Reuters", EK iecere paredz aizliegumu Krievijas pilsoņiem 27 ES dalībvalstu teritorijā ievest dažādus personīgus priekšmetus, arī transportlīdzekļus.
 

 
21 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
iAuto 11.septembris 2023 23:42
9 0 Atbildēt

Sen jau laiks 😃

Politiski 12.septembris 2023 9:54
8 9 Atbildēt

tas protams ir pareizi,  bet būtībā tā ir naida kurināšana.  Varu iedomāties, kā šāda konfiskācija, visdrīzāk tam ru pilsonim izsauc vēlmi, nākošreiz apceļot EU vairs ne MB vai BMW,  bet tankā.

anonimikis 11.septembris 2023 22:47
7 0 Atbildēt

Redaktors varēs bildēt nelegāļus Jūrmalā un prasīt policijai nah tie nav deportēti.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Divi džigiti ar ZILiem nesadala ceļu; liktenis žēlo (+ VIDEO) 1

Divi kirgīzu džigiti ar padomjlaiku ZIL kraviniekiem nesadala ceļu un viens no kraviniekiem ietriecas brauktuves atdalošajās barjerās. No šī ZIL priekšpuses maz kas paliek pāri, taču trieciens šoferi izmet uz ielas un viņš paliek šķietami neskarts. Lasīt vairāk

 

80 500 eiro - elektriskais Cadillac jau Eiropā (+ FOTO) 7

Pilnībā elektriskais Cadillac Lyriq sper pirmos soļus Eiropā. Automašīna jau pieejama dažos tirgos, tostarp Vācijā, kur tās cena būs vismaz 80 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pilots, kurš uz Tallinas šosejas veica avārijas nosēšanos, ir pieredzējis instruktors (+ VIDEO) 12

Sestdien uz Tallinas šosejas avārijas nosēšanos veica privātā lidmašīna. Tās pilots ārkārtas situācijā rīkojies pareizi. Lasīt vairāk

 

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 7

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti