Auksta duša Volkswagen – elektrisko ID.7 Ķīnā nepērk pat par 30 000 eiro 34

 

Foto: Ekrānbilde no facebook.com/carnewschina/

iAuto | 23.decembris 2023 9:06

Volkswagen ID.7 pārdošana Ķīnā sākās novembrī, taču neraugoties uz teju pusi mazāko cenu salīdzinot ar Eiropu, elektriskā Passat fanu pasaules lielākajā tirgū izrādījies krietni mazāk nekā gaidīts.

Ķīnas patērētāju uzvedības izpētes aģentūra CarFans, kas specializējas 72 stundu pētījumu publicēšanā, atklājot konkrētu modeļu pārdošanas rezultātus trīs dienu laikā pēc laišanas tirgū, secinājusi, ka Volkswagen dīleri saņēmuši vien aptuveni 300 pasūtījumu ID.7 iegādei.

Saskaņā ar ziņojumu, klientu interesi mazinājusi augstā cena par bāzes modeli. Arī apmeklētāji markas izplatītāju centros pauduši gandarījumu par plašo salonu, taču izrādījuši neapmierinātību ar nepieciešamību piemaksāt par tādām funkcijām kā apsildāmi sēdekļi. Klientus neapmierina rūpnīcas komplektācijas un, kamēr tiek gaidītas citas, dīleriem paliek „neejoši modeļi”, kurus grūti realizēt.

ID.7 Ķīnā saskaras ar smagu konkurenci, jo 200 000 juaņu (aptuveni 26 400 eiro) sedanu segments ir pārstāvēts ar tādiem modeļiem kā Zeekr 007, BYD Seal, BYD Han, Neta S, Rising F7, Leapmotor C01, Tesla Model 3 un gaidāmajiem Luxeed S7 un Xiaomi SU7. Visi vēlas to pašu daļu no pīrāga, taču nodrošina labāku savienojamību un digitālo pieredzi.

Ķīnieši ciena Volkswagen kā vācu kvalitātes sinonīmu, taču, runājot par elektrisko piedziņu, ID.7 Ķīnā nav daudz ko piedāvāt. Vieglas dienas negaida arī elektrisko hečbeku ID.3 – šobrīd Volkswagen ir drastiski samazinājis tā cenu, pārdodot bāzes versiju par 124 900 juaņu (zem 16 000 eiro), taču arī tas palīdzējis vien nedaudz.

Atgādināsim, ka Eiropā par Volkswagen ID.7 un ID.3 tiek prasīti attiecīgi aptuveni 57 un 45 tūkstoši eiro.

 
34 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
imzz 23.decembris 2023 10:30
43 3 Atbildēt

Un zaudējumus Ķīnā mēģina kompensēt ar cenu uzskrūvēšanu Eiropā.

Viktors 23.decembris 2023 13:43
17 3 Atbildēt

Kam tie elektriskie **** vajadzīgi.

Tas ir normāli, ja par ID.3 Eiropā kāš 45.000, bet ķīniezeriem tirgo par 16.000. kur skatās dažādas patērētāju aizsardzības iestādes. Iznāk eiropietis samaksā, teiksim 15.000, pa virsu, lai ķīnietim iedodu bonusu pat 15.000!!! Tas VW tad ir pelnījis vienu kārtīgu *******.

es 23.decembris 2023 15:04
17 10 Atbildēt

ES ar saviem idiotiskajiem drošības un vides standartiem piespiež celt cenas kosmosā.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ķīnas Leapmotor Eiropas tirgū jau šoruden

2024. gada septembrī Leapmotor uzsāks modeļu T03 un C10 pārdošanu Eiropas tirgū. Lasīt vairāk

 

Kāpēc brauciens ar jauno elektrovilcienu daudziem izrādījies sāpīgs vai pat neiespējams? (+ VIDEO) 11

Vilcieni ir, peronu nav - ziemā pieredzētās grūtības nav vienīgais ar ko nākas saskarties tiem pasažieriem, kas vēlas izmantot jaunos vilcienus. Lasīt vairāk

 

Militāro mācību laikā vakar ceļu satiksmes negadījumā miris karavīrs 3

16. maijā, militāro mācību laikā ceļu satiksmes negadījumā, gūstot traumas, kas nav savietojamas ar dzīvību, miris Nacionālo bruņoto spēku karavīrs. Uz notikuma vietu nekavējoties izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, Valsts policija un Militārā policija. Pēc Nacionālo bruņoto spēku komandiera pavēles konkrēto militāro mācību norise pārtraukta. Lasīt vairāk

 

Arī elektrību. Rīgā atklāta pirmā Neste elektroauto uzlādes stacija (+VIDEO) 3

Latvijā vadošais degvielas tirgotājs Neste paplašina piedāvājumu un atklāj pirmo 100% atjaunojamās elektrības uzlādes staciju Neste My Renewable Charge Rīgā, Lucavsalas degvielas uzpildes stacijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti