Latvijā visvairāk interesējas par lietotiem Audi un BMW markas auto 15

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 21.maijs 2024 11:36

Lai arī lietoto auto tirdzniecība pēdējo gadu laikā ir piedzīvojusi kā kāpumus, tā kritumus, pārdošanas apjoms gadu no gada turpina pieaugt. Kopumā inflācija un aizvien pieaugošas kredītlikmes pircējus ir vairāk mudinājušas izvēlēties lietotus spēkratus. Tāpat ierobežots skaits jaunu automašīnu arī ir viens no iemesliem, kāpēc lietotu transportlīdzekļu tirdzniecība piedzīvo izaugsmi.

Populārākie auto modeļi dažādās valstīs atšķiras - kas vienā tiek plaši atzīts, citā nav tik populārs. Auto nozares datu uzņēmums "carVertical" izpētīja 15 valstīs ģenerētas automašīnu vēstures atskaites - tostarp arī Latvijā -, lai uzzinātu kuri auto modeļi 2023.gadā tika visvairāk pārbaudīti.

Latvijā visvairāk pārbaudītais modelis - BMW 5. sērija

Jo biežāk "carVertical" ir pārbaudīts konkrēts automašīnas modelis, jo augstāks ir tā pieprasījums, tādēļ iespējams uzzināt pircēju ieskatā populārākos transportlīdzekļus.

2023.gadā Latvijā visvairāk tika pārbaudīta BMW 5. sērijas automašīnu vēsture, sasniedzot 7,8% no visām platformā ģenerētajām vēstures atskaitēm. Turpat līdzās ierindojas arī Audi A6 (7,3%), BMW X sērija (7,2%), Audi A4 (6,5%) un BMW 3. sērija (5,7%).

Latvijā kā populārākās automašīnas ir Vācijā ražoti luksusa klases spēkrati, jo tiem lietoto auto tirgū ir laba reputācija, kā arī to vērtība samazinās ne tik strauji kā citām markām.

Kopumā BMW markas automašīnas Latvijā pārbaudītas 23,8% gadījumu, padarot šo auto ražotāju par populārāko valstī. Audi (22,7%) un Volkswagen (14,9%) lietotu auto pircēju ieskatā arī ir atzītas markas.

"Interesantā kārtā Latvijā populārāko auto marku sarakstā dominē luksusa klases spēkrati. Tas skaidri norāda uz to, ka Latvijā tiek sniegta priekšroka nedaudz vecākiem un prestižākiem auto nekā mazlietotiem vai jauniem ekonomiskās klases transportlīdzekļiem," saka Mats Buzelis (Matas Buzelis), "carVertical" komunikācijas vadītājs.

Populāriem modeļiem, iespējams, ir "attīts" nobraukums un iepriekš gūti bojājumi

Lai arī lietoto auto tirdzniecībā dominē populāri modeļi, pircējiem ieteicams uzmanīties, pērkot šādus spēkratus. Daudziem no Latvijā pārbaudītākajiem auto ir konstatēts "attīts" jeb mainīts nobraukums, kā arī ievērojama bojājumu vēsture, kas ilgtermiņā var krietni paaugstināt automobiļa ekspluatācijas izmaksas.

12,8% BMW 5. sērijas automašīnu, kas pārbaudītas "carVertical", bija ar viltotu nobraukumu, savukārt 71,8% - bojātas. Audi A6 dati ir nedaudz labāki - 12,2% "attītu" un 59,4% bojātu spēkratu. 10,8% BMW X sērijas modeļi ir veiktas manipulācijas ar nobraukumu, taču 67,9% ir iekļuvuši mazāka vai lielāka apmēra avārijās. Audi A4 "attītu" un bojātu mašīnu īpatsvars ir mazāks nekā pirmajiem pieciem populārākajiem auto modeļiem - attiecīgi 8,5% un 58,7%. Savukārt BMW 3. sērijas spēkratiem 11,5% gadījumu ir mainīts nobraukuma rādījums, bet 67,3% no tiem ir iepriekš bojāti.

Vidējā 5. sērijas bojājumu vērtība jeb remontdarbu tāme bija 8168 eiro, A6 - 5902 eiro, X sērijai - 7542 eiro, A4 - 5791 eiro un 3. sērijai - 6478 eiro.

Auto vizuālais un tehniskais stāvoklis ir tiešā mērā atkarīgs no iepriekšējo īpašnieku veiktajām apkopēm. Tādēļ pirms spēkrata pirkšanas ieteicams pārbaudīt tā vēsturi un konsultēties ar profesionālu mehāniķi.

Pircēji visā Eiropā sniedz priekšroku BMW, Audi un Volkswagen

Ieskatoties vispasaules auto pirkšanas tendencēs, "carVertical" visvairāk pārbaudītais auto modelis bija Volkswagen Golf ar 4,91% īpatsvaru no visām ģenerētajām vēstures atskaitēm. BMW 3. sērijas (4,89%), Volkswagen Passat (3,75%), BMW 5. sērijas (3,68%) un Audi A4 (3,53%) modeļi arī bija kā populāra izvēle valstīs, kurās tika veikts pētījums.

Visi nosauktie modeļi ir plaši pazīstami kā uzticami, gana jaudīgi, komfortabli un praktiski auto, tādēļ tos atzinīgi novērtē visā Eiropā.

Visās valstīs kā populārākais automašīnu ražotājs konstatēts BMW ar 14,7% īpatsvaru no visām ģenerētajām atskaitēm. Turpat netālu novērojams arī Volkswagen (14,3%) un Audi (11,9%).

Valstīs, kurās veikts pētījums, Audi un Volkswagen marka tika konstatēta pirmajā populārāko zīmolu desmitniekā.

 
15 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
0pis 21.maijs 2024 14:27
21 2 Atbildēt

Nu viss kā ar damočkām un kavalieriem! Instagramā viss tik smuki, bet no rīta izrādās, ka šasija ir budžeta vai jau stipri palietota, daudz špakteles vai nelāgi ož no kartera ventilācijas! Un internetā rādītās sacīkšu riepas patiesībā ir navarkas ar nelīdzenu gumijas slāni!

ro 21.maijs 2024 15:43
8 5 Atbildēt

Opis savā elementā😂.nu bet katram ir savs..vienam portatīvai skompis pa 200- štukām, citam velo pa 10k... citiem patīk braukt ar labiem kvalitatīviem auto - un lietoti premium audi tieši tādi ir...man jau ir otrais audi a6 c7, perfekts auto, jaunās škodas(arī superb) un citi jaunie (2-3 gadus jaunie ar planšetēm) ne blakus nestāv audikam..tas braukšanas kaifs ir neaprakstāms - vadāmība, komforts..alņiem to nesaprast, un pi$t taisni😂 ar saviem jaunajiem zālespļāvējiem 😂...p.s. nav man šaurs dzīvoklītis bez stāvvietas, ja kas, bet neesmu privātmāju cienītājs, jo nu nepatīk neko remontēt un čiņīt , attiecīgi labs used premium auto, apartaments un viss notiek! Da ejiet di... visi audi un  bmw nīdēji..nevariet atļauties (kautgan audikam nekādas mega izmaksas nav , bmw tomēr būs dārgāks uzturēšanā), brauciet ar saviem jaunajiem bezmotora  sū par 30k..tikai braukšanas prieku tur nejutīsiet..peace!

Sergejs 21.maijs 2024 15:58
7 5 Atbildēt

Ir tikai viens "bet" , lai tas lietots audi būtu audi nevis šrots tajā ir pietiekami labi jāgulda iekšā un regulāri, cik no 100 tādu audi īpašniekiem to spēj darīt un dara?

 Jā, jā, zinu, "manam auģikam nekas nav jāiegulda, bremžu klučus pa laikam Aļikā nopērku kopā ar Sailuniem un tas arī viss"

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

BMW X4 kļuvis lieks

Savu trešo paaudzi BMW X4 nepiedzīvos. Lasīt vairāk

 

Ko es nopirku Amazon PRIME 2024 dienās? Cik kas maksāja? 1.daļa (+ VIDEO) 10

iAuto iegādājas preces no Amazon par izdevīgām cenām. Atveda pie durvīm 7-8 dienu laikā - šodien būs jau nākošā piegāde. Lasīt vairāk

 

Apjomīgs saules parks dažās minūtēs (+ VIDEO) 4

Tehnoloģija ar konteineros uzglabājamiem, salokāmiem saules paneļiem, ļauj jaunu un apjomīgu enerģijas parku izvērst īsā laikā. Lasīt vairāk

 

Bentley izlaidis pēdējās automašīnas ar W12 dzinēju (+ FOTO) 4

Pēdējie ar divpadsmit cilindru motoriem komplektētie Bentayga, Continental GT un Flying Spur eksemplāri nobraukuši no konveijera zīmola rūpnīcā Krū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti