Vācijā siena smalcinātājs uzgāžas mājai (+ VIDEO) 19

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 25.maijs 2023 10:40

Lauksaimniecības tehnika noslīdējusi pa nogāzi vairāk nekā 40 metrus un uzgāzusies zemāk uzbūvētajai mājai. Glābējiem vajadzēja piecas dienas, lai likvidētu avāriju.

Piecas dienas sagatavošanas darbu, divi jaudīgi ceļamkrāni un dažāda cita tehnika bija vajadzīga, lai atbrīvotu „no gūsta” Jaguar 970 Claas zaļās masas smalcinātāju, kas avarēja strādājot siena pļavā.

Kā vēsta vietējais medijs Schwarzwald TV, lauksaimniecības tehnika bija ieradusies, lai savāktu sienu stāvā nogāzē. Darbi ritēja kā plānots, taču darba dienas beigās laiks sabojājās un uznāca lietus.

Iespējams, vadītājs nenovērtēja bīstamos apstākļus un vairāk kā 10 tonnas smagais smalcinātājs sāka slīdēt pa nogāzi. Mašīnu vairs nevarēja savaldīt un noslīdot vairāk nekā 40 metrus, tā apstājās atsitoties pret kādas mājas jumtu.

Tiek ziņots, ka negadījumā neviens nav cietis, taču glābējiem bija vajadzīgas piecas dienas, lai atbrīvotu iestrēgušo lauksaimniecības tehniku. Tā bija sarežģīta operācija, kuras gaitā vispirms pārbūvēja un nostiprināja lauku ceļu, lai tas varētu noturēt divus lieljaudas ceļamkrānus.

Neapšaubāmi tas bija arī ļoti dārgs pasākums, kura izmaksas gan medijs neatklāj.

 

 
19 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
WALA 25.maijs 2023 12:27
5 0 Atbildēt

Ej nu ??? Vāciešiem jau ļoti sen bija smalcinātāji, pat padomijā iezvazāti un tā āri apsaukāti "par vāciešiem" ...

A la šitāds Fortschritt E303:

E 300 25.maijs 2023 13:19
3 0 Atbildēt

vai, kā nu tie indeksi, bija absolūts kosmoss salīdzinājumā ar krievu 1,5 m izkapti, ko lika aizmugurē belarusam un mēģināja imitēt pļaušanu. "Vācieši" bija divu veidu - viens pļāvējs, otrs zaļās masas smalcinātājs, abiem darba ražīgums nesalīdzināms ar padomijas tehniku.

WALA 25.maijs 2023 12:32
2 0 Atbildēt

P.S. šis vēl ir relatīvi jauns modelis Fortschritt(am)

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 7

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti