Pārdaugavā vērienīgo bēgšanu sarīkojušā motocikla īpašniekam piemērots 140 eiro sods par patiesā vadītāja neatklāšanu 17

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 28.maijs 2017 17:23

Valsts policija piemērojusi 140 eiro naudas sodu Pārdaugavā vērienīgo bēgšanu sarīkojušā motocikla īpašniekam par patiesā vadītāja neatklāšanu.

Motocikla īpašnieks nesniedza policijai informāciju par to, kura persona atradās pie stūres un bēga no policijas. Ņemot vērā minēto policija viņam noformēja administratīvā pārkāpuma protokolu par informācijas nesniegšanu un piemēroja 140 eiro naudas sodu. Ņemot vērā, ka nebija iespējams noskaidrot patieso motocikla vadītāju policijai nevarēja noformēt protokolus par nepakļaušanos policijas prasībām un ātruma pārkāpumu, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas preses pārstāve Samanta Čapkovska.

Jau ziņots, ka 27.marta vakarā policijas ekipāža Pārdaugavā pamanījusi motociklu, kurš atļauto 70 kilometru vietā traucies ar 140 kilometriem stundā lielu ātrumu. Uz policijas prasībām apstāties motocikla vadītājs nereaģēja un sākās bēgšana, kurā ātrums turpināja palielināties.

Motociklistam gan izdevās no policijas aizbēgt, taču pašvaldības policija nebojāto motociklu vēlāk atrada Mārupes apkaimē, Kantora ielā.

Motociklista aizturēšanā bijušas iesaistītas aptuveni piecas policijas ekipāžas.

Aizdomās par lietas materiālu, proti, policijas automašīnas video ieraksta nopludināšanu internetā Valsts policijā tika sākta dienesta pārbaude. Iespēja tiešsaistē pieslēgties policijas automašīnā esošajām kamerām ir arī policistiem ne tikai no dežūrdaļas. Lai arī nereti policija pakaļdzīšanās video sabiedrisko attiecību nolūkos ievieto internetā, šoreiz tas notika nesaskaņoti. Pret diviem policijas darbiniekiem ir sākta disciplinārlieta.

Sabiedrības ievērību izpelnījās internetā ievietots ar telefonu no datora pārfilmēts motociklam sekojošās policijas automašīnas video. No video izriet, ka pakaļdzīšanās ilgusi aptuveni desmit minūtes. Uz motocikla atrodas arī pasažieris un bēgļi lielā ātrumā pārvietojas, pārkāpjot satiksmes noteikumus.

No video izriet, ka bēgļu apturēšanai izmantotas vairākas policijas automašīnas un bloķēta pat iela, taču par mata tiesu motociklam izdevās izvairīties no likumsargiem, kas izkāpa no policijas busiņa. Vēlāk, motociklam izbraucot uz veloceliņa, policijas automašīna bēgļiem pārstāja sekot.

 
Visi komentāri
 
Jautājums 29.maijs 2017 7:46
20 1 Atbildēt

Vai iAuto var uzjautāt policijai, vai ar to viss ir beidzies šajā gadījumā? Gadījumā ja tā, tad tas tak ir precedents. Galvenais ir aizmukt un tad neteikt kas brauca - tiksi cauri ar 140Eur. Man kaut kā tas neliekās normāli.

Kanibaals 29.maijs 2017 9:14
7 1 Atbildēt

Te gan parasti pie šādiem rakstiem ir teksts no motopelēm, ka šos nevajag ķert un pietiek ar numuru. Izskatās, ka nepietiek viss, pietam tie gudrīši jau uzraksta nākamajā dienā iesniegumu, ka mocis tipa nozagts. Nav jau teikts arī, ka numurs nav viltots.

Atbilde 29.maijs 2017 8:23
19 0 Atbildēt

Ja rīkojas gudri, ne no tādiem s**iem vien var izlīst - nebūtu žurnālisti to gadījumu pacēluši, Aizkraukles prokurore (meklē netā) vēl šodien savā amatā būtu

LMT 29.maijs 2017 9:35
4 13 Atbildēt

Visu cieņu šim motovadītājam, viņš ar savu meistarību iespaidos daudzus citus, kuri arī brauks tik pat labi.

bite 29.maijs 2017 22:47
2 2 Atbildēt

Gan jau nositīsies. Motociklisti jau ilgi nedzīvo.

Pļurkt 30.maijs 2017 10:10
3 1 Atbildēt

Tādi stulbeņi, kā tu arī!

Bils 29.maijs 2017 13:26
4 0 Atbildēt

"Motociklista aizturēšanā bijušas iesaistītas aptuveni piecas policijas ekipāžas."

Šo faktu nezin iAuto vai paši poliči?

Erix 30.maijs 2017 23:34
0 0 Atbildēt

Precīzāk jau būtu rakstīti NEaizturēšanā ... :)

Garais 29.maijs 2017 13:37
18 5 Atbildēt

Vajadzēja vienkārši izņemt moci uz izmeklēšanas laiku un ielikt specializētajā maksas stāvvietā. Gan jau tad īpašnieks runātu savādāk.

ak 29.maijs 2017 15:54
5 9 Atbildēt

Nepietiek ar to, ka nenoķēra, vēl jāložņā pa mājām un jāmeklē mocis? Pasakiet vēl, ka ķērāji bija Pašvaldības policisti, nevis CP. Tas būtu kronis visam.

Pļurkt 29.maijs 2017 21:13
3 0 Atbildēt

Tak pajāt kas viņi bija, kaut vai družiņņiki!

Bēgi = atbildi un PUNKTS.

Bet kā bija uzskats, tā arī paliek, ka dzīties pakaļ, ja nav slepkava, muzeja vai bankas aplaupītājs vienkārši nedrīkst, jo var savārīt vēl lielākus sūdus.

Kanibaals 29.maijs 2017 22:06
0 0 Atbildēt

noķer un tad noskaidros ir zaglis vai nav.

Pļurkt 30.maijs 2017 10:09
0 2 Atbildēt

Tu vispār sajēdz kas ir dzīties pakaļ ar mērķi noķert REĀLAJĀ DZĪVĒ, nevis ķinītī??

maz 29.maijs 2017 21:24
6 2 Atbildēt

par begšanu vajadzetu tiesību atnemšanu

Kanibaals 30.maijs 2017 21:38
1 0 Atbildēt

Ja mūk tad tas jau ir noziedznieks. Normāli cilvēki nemūk.

kasinsh79 31.maijs 2017 6:26
4 0 Atbildēt

Tas ir murgs. Mukt no CP vai Policijas - nedrīkst! Tie ir noziedzinieki. Punkts.

Kanibaals 31.maijs 2017 8:42
1 0 Atbildēt

No kurienes vispār var rasties tāds reflekss, ka no policijas jāmūk, ja ne tikai no tā, ka ir jau noziedzies iepriekš un tāda dzīves pieredze. Tādi nobrauks gājēju arī aizmuks.

Vienmēr pārsteidz, tas ka daži pilnīgā ķēmā un bezfilmā braucot pie stūres tomēr ieraugot CP laižās. Tam viņam smadzeņu šūnas pietiek vēl atšķirt CP, bet to ka pie stūres nevajag ķēmā sēsties gan kaut kā nespēj saprast.

Šāda postfactum domāšana ir tipiska noziedznieku domāšanas īpatnība, ka sastrādā mēslus un tad tik ieslēdzas domāšana, tiesa ne tajā pareizajā virzienā. Normāli cilvēki spēj domāt pāris soļus uz priekšu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti