"Rīgas mežos" izveidota Enduro taka motobraucējiem 6

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 17.septembris 2021 9:00

Portāla iAuto redakcija saņemot šo ziņu bija ļoti patīkami pārsteigta. Pareizi ir radīt drošu infrastruktūru. Un paldies par iniciatīvu!

Pašvaldības uzņēmums SIA "Rīgas meži" Ropažu novadā izveidojis Enduro taku motobraucējiem, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Enduro taka atrodas sporta kompleksa "333" apkārtnē, Ropažu novadā. Līdzīgu taku šogad plānots ierīkot Mārupes mežos.

Kā norāda uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Anita Skudra, takas mērķis esot atļaut braukt ar motocikliem tiem piemērotās teritorijās, nevis braukšanu ierobežot. Takas atrašanās vietai izraudzīta teritorija ar mazāku rekreācijas vērtību, kas ietilpst degradēto teritoriju kategorijā.

"Tādējādi ceram mazināt mežu nelegālu izbraukšanu un konfliktus ar citiem meža apmeklētājiem," norāda Skudra.

19,7 kilometru garumā taka izveidota, sadarbojoties ar Latvijas Motosporta federāciju un sporta kompleksu "333". Tā atrodas Gaujas mežniecībā, netālu no sporta kompleksa "333" un izveidota tā, lai varētu braukt motociklisti ar dažādu pieredzi un spēkratiem.

Enduro taka iezīmēta ar atbilstošu marķējumu un brīdinājuma zīmēm uz ceļiem, kas šķērso trasi. 

Taka izmantojama bez maksas, tomēr jāievēro vairāki svarīgi noteikumi, piemēram, norādītais kustības virziens, kā arī jāņem vērā, ka taka nav slēgta, tāpēc jārēķinās ar citiem meža apmeklētājiem. 

Takas braucējiem ir jābūt atbilstošas kategorijas vadītāja apliecībai un moto tehnikai jābūt tehniskā kārtībā. Ar motocikliem drīkst braukt tikai pa iezīmēto takas maršrutu.

Jāseko līdzi savai atrašanās vietai trasē, lai problēmu gadījumā var paziņot savu atrašanās vietu. Braucot pa maršrutā esošajiem meža ceļiem, ir jāievēro ceļu satiksmes noteikumi, kā arī jānovāc no takas šķēršļi, kas potenciāli apdraud citu braucēju drošību, vai par tiem jāziņo pa tālruni 26 179 046 un jāievēro vēl arī citi noteikumi.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, uzņēmums "Rīgas meži" pērn strādājis ar 18,2 miljonu eiro apgrozījumu un 648 640 eiro peļņu.

Uzņēmums dibināts 2008.gadā un pilnībā pieder Rīgas pašvaldībai.

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
iAuto 17.septembris 2021 13:33
2 0 Atbildēt

Šis gan ir atbalstāms projekts un galvenais par drosmi, kas nepiemīt ierēdņiem un pašvaldību darboņiem!

WALA 17.septembris 2021 10:06
2 1 Atbildēt

Malači un sen bija laiks,vienīgi ceru ka tās tiks arī attiecīgi apzīmētas, lai tie kas iet pastaigās pa apkārtnes mežiem saprot, kur nevajadzētu līst, vai arī cītīgāk jāpalūr kas apkārt daras, īpaši tagad kad jau visādas elektriskas spēļmantiņas tiek izmantotas arī šādos ceļos

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Kā taps jaunais Rail Baltica tilts pār Daugavu Rīgā (+ VIDEO)

Ir sākusies jaunā Rail Baltica tilta pār Daugavu būvniecība. Respektējot galvaspilsētas vēsturi, jaunajā tilta konstrukcijā saglabās esošā dzelzceļa tilta ikonisko izskatu. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti